Făget, fără Telescu, spre Brăneşti, şi cu Popovici spre U18, bate Mama Mia

Flacăra Făget n-a mai făcut pasul greşit din primul joc disputat acasă, tot un derby timişean, lăsând-o acum pe AS Nova Mama Mia fără punct câştigat şi gol marcat în primele 270 minute din C5, graţie unui 1-0 conturat târziu, dintr-un penalty care n-a mai fost însă executat, conform obiceiului, de fostul căpitan Laurenţiu Telescu, trecut în această săptămână la divizionara B Victoria Brăneşti.

Telescu, promovat din D, a ajuns în... B

Telescu, promovat din D, a ajuns în... B

Dar chiar şi în urma acestei noi cedări din efectiv, a fundaşului central, la plusuri fiind o a doua cooptare la selecţionata României U18 pentru aripa stângă Sergiu Popovici, Flacăra Făget a găsit resursele pentru un al doilea succes la rând: „N-am avut o exprimare foarte bună în teren, în ceea ce a fost un joc de luptă şi uzură, cu puţine veleităţi tehnice. Am început foarte greu, ne-am construit foarte puţine faze de poartă, iar la construcţie n-am reuşit să ne exprimăm aşa cum ne doream”. În contrast, în ciuda unor vizibile modificări de efectiv în lot şi de la etapă la etapă în echipă, Mama Mia pare a repeta sezonul de chin din ediţia trecută, rămânând încă în bloc-starturi…

Flacăra s-a impus din penaltyul transformat de fundaşul central Gălan în minutul 81, lovitura de la 11 metri fiind acordată pentru un fault comis asupra lui Raţiu în careu de către antrenorul-jucător al oaspetei, Ionilă, care a fost eliminat din joc pentru al doilea cartonaş galben.

Făgeţenii au obţinut prima victorie pe teren propriu în Liga 3 în alcătuirea Rădulescu – Petruş, Demian, Gălan, Pană – Popovici (Popescu), Briciu, Ilie, Cârmaci (Şuleap) – Boghian (Doroi), Raţiu (Dragodan). Pe bancă: Iacob – Drăgan, Tache.

Telescu, un fundaş central care a semnat din penalty golul promovării la baraj a Flacărei, dar care n-a mai evoluat în acest debut de campionat, fiind accidentat, a fost transferat înaintea acestei etape la divizionara B Victoria Brăneşti, sub comanda unor tehnicieni din zona Banatului, Ciprian Urican şi Octavian Benga.

În ceea ce-l priveşte pe Sergiu Popovici, acesta s-a deplasat imediat după joc la Bucureşti, în cantonamentul României U18 pentru „dubla” cu Israel U18, de luni şi miercuri, urmând a reveni joi la club. „A primit o învoire să nu participe încă de la începutul selecţiei şi să evolueze astăzi pentru noi. L-am utilizat în prima repriză, când l-am înlocuit în ideea convocării sale la lotul naţional. A jucat destul de bine dar poate mult mai mult, şi îşi va reveni. Aştept mult mai mult de la el”, a remarcat Adrian Săvoiu, antrenorul Flacărei, care în privinţa unui înlocuitor pentru Narcis Petre a spus că „deocamdată activez singur şi nu s-a pus problema investirii unui secund, însă dacă se va găsi antrenorul potrivit pentru acest rol, va exista şi un înlocuitor”. Flacăra va evolua în runda a patra la Caransebeş.

AS Nova Mama Mia a pierdut în formula Culda – Ştefanovici (Birău), Hecsko, Ionilă, Zurbagiu – Radu, Luţă – cpt, Bâldea (Ungureanu), Bogdan – Stăncuţă (Buda), Feraru. Pe bancă: Filip – Scânteie, Aniţoiu, Centea.

Bogdan a fost la rândul său eliminat din joc, în prelungirile meciului, pentru cumul de cartonaşe galbene, brigada de arbitri fiind Roşu – Parlea (ambii din Timişoara), Goloşie (Lugoj). „Va fi foarte dificil”, a anticipat Elty Neagoie, conducător al învinsei, programul cu două jocuri acasă, cu Jiul şi apoi Millenium Giarmata. Vor veni oare primele goluri şi puncte?

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Făget, fără Telescu, spre Brăneşti, şi cu Popovici spre U18, bate Mama Mia

  1. spartanul lugojean spune:

    BRAVO FLACARA!Anul asta sa nu retrogradati iar apoi…CINE STIE!La anul va intra si CSM Lugoj in liga a3-a!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 − patru =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: