Fair-play general: UTA Bătrâna Doamnă – Vulturii Lugoj 3-0 (1-0)

ACS UTA Bătrâna Doamnă nu şi-a cruţat în această după-amiază vecina de clasament pe care o devansa cu un punct înaintea etapei a opta din Seria a IV-a a ligii a treia, reuşind al doilea succes consecutiv cu 3-0 pe teren propriu, după cel înregistrat săptămâna trecută în dauna Minerului Mehedinţi.

Arădenii au dat astfel uitării unica înfrângere în noul campionat, pe când Vulturii, care s-au prezentat pe malurile Mureşului pe locul 6, au rămas tot cu numai 4 goluri înscrise şi după 7 apariţii, ultimele lor 3 deplasări coincizând cu eşecuri fără reuşite, 2-0 pentru Mamma Mia, 1-0 pentru FC Hunedoara şi chiar 3-0 astăzi.

Partida a început în ritm alert, cu faze la ambele porţi. În minutul 10, Radosav scăpa spre poartă, se contra cu Filaret şi înscria lejer. Asistentul Saraol a semnalizat fault la atacantul lugojan. Aparent, arbitrul a avut dreptate, dar de ce nu a intervenit centralul Rodina, care avea o poziţie centrală mult mai bună!? Această fază a fost singura discutabilă din întreaga partidă. Faptul că s-au acordat doar trei cartonaşe galbene, pentru două faulturi şi un henţ, spune multe. Partida, chiar dacă a avut dramatismul ei, s-a desfăşurat într-o atmosferă de fair-play…

UTA „Bătrâna Doamnă”, cu o echipă matură, care are în componenţa sa jucători cu o anduranţă în fotbal de mai lungă durată, Botiş, Varga, Voicu, Strătilă sau Nădăban, a dominat jocul în ansamblu şi şi-a permis luxul de a rata şi un penalty obţinut de Gueye Ousmane, care a fost faultat în careu.

De cealaltă parte, Vulturii Lugoj, cu o echipă tânără, dispusă la efort, disciplinată, a păcătuit prin câteva gafe în defensivă, care au costat-o mult, rămânând cu acea victorie în deplasare din etapa I, 1-0 la Ineu. Dintre componenţii echipei s-au detaşat Stoichescu şi Radosav, jucători care ar merita mai multă atenţie.

Fair-play-ul din teren s-a translatat şi în declaraţiile de mult bun simţ ale celor doi antrenori.

UTA „Bătrâna Doamnă” – Vulturii Lugoj 3-0 (1-0)

Sâmbătă, 18 Octombrie 2014; stadion: Motorul; teren: moale; spectatori: 400

UTA „Bătrâna Doamnă”: Bodea – Voicu, Botiş (cpt.), Filaret, Suslak – Strătilă (min. 75, Leucuţa), Chindriș, Varga, Hlistei (min. 70, Bulza) – C. Rus (min. 70, Nădăban), Gueye-Ousmane (min. 86, Vlad).

Antrenor: Nagy Roland.

Vulturii Lugoj: Iordache – Mânecan (min. 73, Semenea), Vlădia, Miculescu (cpt.), Buliga – Stoichescu, Ivașcu (min. 62, Agoston), Vânatu, Marta (min. 85, Ardelean) – Radoslav, Magdaș (min. 85, Dobra).

Antrenor: Cosmin Petruescu.

Cartonașe galbene: Chindriș, Botiș – Vânatu.

Au marcat: GUEYE OUSMANE (min. 35), care profită de o bâlbâială a defensivei lugojene și reia de la 4 m în poartă; STRĂTILĂ (min. 60), după o acțiune personală, în care a driblat mai mulți adversari și a șutat la colț; VOICU (min. 80), cu un șut dintr-o poziție lateral-dreapta.

Arbitri: Vasile RODINA (Alba Iulia) – Alin SARAOL (Deva), Cosmin DANCIU (Deva). Observatori: Viorel VANCEA (Oradea), Cornel PANTEA (Oradea)

*

Nagy Roland: „Diferenţa de scor este puţin cam mare după aspectul jocului. Ne-am detaşat de-abia după cel de-al doilea gol. Am întâlnit o echipă bună şi disciplinată.”

Cosmin Petruescu: „Astăzi s-au confruntat două echipe cu obiective diametral opuse: noi să evităm retrogradarea, ei, angajaţi în lupta pentru promovare. Chiar şi aşa, înfrângerea este exagerată. Vreau să îi felicit pe toţi cei de la gazde care s-au implicat în realizarea acestui eveniment sportiv!”

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 − = unu

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: