Făndel asigură al doilea succes acasă al nou-promovatei CSC Peciu Nou

Ioan Făndel, unul dintre cei 3 noi titularizaţi de Sorin Gheju şi Robert Fruşa faţă de meciul remizat alb vinerea trecută la Ineu, a marcat astăzi cu un şut din afara careului în minutele dinaintea pauzei unicul gol al celei de-a doua partide găzduite de campioana Diviziei D Timiş la Peciu Nou ca recent promovată în Liga 3, suficient celei de-a doua victorii acasă a alb-verzilor, 1-0 cu codaşa ediţiei trecute, CS Gloria Lunca-Teuz Cermei din judeţul Arad.  

Laolaltă cu Matei şi Gania, Ioan Făndel a fost introdus de la început în partida de astăzi de la ora 17, din etapa a patra în Seria 8 a Ligii 3, înlocuiţi faţă de deplasarea la Ineu fiind ex-căpitanul Scutaru, Dobie şi Ovidiu Radu, şi a înscris în minutul 41 ceea ce avea să fie golul victoriei, a doua pe teren propriu după cea din runda a II-a, 4-1 cu Avântul Periam, driblând şi şutând pe jos de la circa 20 de metri în dreapta lui Balica. 

Nou-promovata a trecut astfel cu bine peste întâlnirile cu codaşele ediţiei trecute a Seriei 8, mai întâi remizând alb la penultima clasată în campionatul anterior, din Ineu, ca prim punct în deplasare al clubului din Peciu Nou în Liga 3, iar astăzi încheind tot fără a primi gol dar şi victorioasă în faţa „lanternei roşii” detaşate a sezonului 2022-2023. 

Într-adevăr, cermeienii n-au făcut faţă rigorilor Ligii 3, încheind sezonul regulat trecut cu un bilanţ elocvent în sens negativ, 18 2 4 12 13-34 10 puncte, apăsător şi în play-out, 10 2 0 8 12-23 6 puncte, fără a scăpa astfel de ultimul loc cu destinaţia Divizia D Arad, însă au… scăpat pe de altă parte de retrogradare ulterior, la „masa verde”, în ciuda priorităţii criteriului sportiv, reinstalaţi fiind în Seria 8, drept altă mostră a anomaliilor din fotbalul intern.

În care, probabil unicat în lume, cu concursul nefast al FRF, campioanele celor 10 serii ale eşalonului terţ nu pot promova direct la încheierea întrecerii, fiind sortite furcilor caudine ale fazelor barajului de promovare, şi a se vedea experienţa neplăcută a reşiţenilor în 2022 după un întreg parcurs fără înfrângere, dar şi fără promovarea în Liga 2, deşi campioni de serie, iar în plus, iată, nici ultima clasată în serie nu neapărat retrogradează.

De ce se desfăşoară oare atunci competiţiile şi se ţine de către FRF evidenţa ierarhizării!?! Iar dac-ar şti angajaţi federali în Comisii de Competiţii din alte foruri de specialitate mai competente din fotbalul european ce se poate întâmpla în Liga 3 din România, cel mai probabil ar rămâne absolut contrariaţi, dacă nu i-ar pufni cumva şi râsul.

Iar precum bine s-a precizat despre România – Kosovo că a fost un meci care n-ar trebui de fapt să se dispute, statul român, precum alte state, nerecunoscând oficial separatismul de la Priştina şi neîntreţinând relaţii diplomatice, doar că UEFA ameninţă federaţiile afiliate cu dezafilierea dacă refuză a se alinia împotriva kosovarior, la fel se poate spune că şi CSC Peciu Nou – CS Gloria Lunca-Teuz Cermei n-ar fi trebuit să figureze în programul competiţional al seriei vestice, arădenii fiind de departe ultimii în campionatul trecut, ceea ce ar echivala în întrecerile oricărei federaţii decât cea a „fotbalului lui 272-0” cu retrogradarea în eşalonul imediat inferior, ca gest de normalitate în favoarea respectării criteriului sportiv. Fără „dacă şi cu parcă”, fără ulterioare invitaţii şi alte scuze şi bazaconii ce explică picajul fără oprelişte al sportului în 11 din ţara noastră. 

Cermeienii au luat-o în schimb mai bine de la capăt în noul campionat, câştigând pe „Centralul” din Ineu cu 0-1 (0-0) în întâlnirea codaşelor ediţiei trecute, după care au pierdut a doua lor deplasare, cu 2-0 la nou-promovata arădeană din Socodor, înregistrând şi un 1-1 acasă cu cei din Pecica.

Prima întâlnire cu un oponent non-arădean a adus Gloriei şi al doilea eşec succesiv la zero pe teren advers, CSC Peciu Nou legând în schimb 3 rezultate pozitive, cu 7 puncte acumulate din ultimele 9 posibile şi un procentaj maxim pe teren propriu.

Iar timişenii ar fi putut marca în ultimele minute şi-n repriza a II-a, precum în prima, de astă dată prin Cristodulo, abia introdus în joc în locul lui Enciu, şutul său tot din afara careului, de la circa 18 metri, întâlnind bara în minutul 83. 

În prealabil, spre mijlocul părţii secunde, Dobie şi Voroş le luau locul lui Giuricici şi căpitanului Bud pentru ultimele 25 de minute, în care alb-verzii şi-au conservat minimul avantaj în faţa vizitatorilor îndrumaţi de pe margine de ex-utistul Roland Nagy.

Simpatizanţii bănăţenilor au însă acum de aşteptat până-n octombrie pentru următoarea reprezentaţie pe „Comunal” a alb-verzilor nou-promovaţi, programaţi în continuare în deplasări arădene, la Pecica şi ulterior Socodor, întâlnind aşadar nu mai puţin de 4 grupări la rând din judeţul limitrof la nord, înaintea primirii în Timiş a con-judeţenei CS Phoenix Buziaş, în etapa a 7-a,

Până atunci însă, runda a V-a, al cărei program e enumerat laolaltă cu clasamentul actualizat pe coloana datelor tehnice a secţiunii Fotbal. Dar etapa în curs nu s-a încheiat sâmbăta de la ora 17 aducând şi jocul „violeţilor” la care evoluau până nu demult şi Mera ori Scutaru, Politehnica – FC Bihor pe „Electrica”.  

CSC Peciu Nou a luat astăzi 3 puncte avans în ierarhie de învinşi în alcătuirea Braşoveanu – Rosenblum, Mera, Matei, Buză – Gania, Ignea, Bud – cpt., Giuricici, Făndel, Enciu.

Rezerve la start: Sfetcu – Radu, Dobie, Voroş, Ştefan, Ureche, Ţurcaş, Vlădic, Cristodulo.

CS Gloria Lunca-Teuz Cermei: 12. Ianis Mario Balica (n. 2006) – 3. Darius Balasz (2005), 6. Bogdan Siminiceanu (2002), 22. Denis Lazăr – cpt. (1998), 23. Gabriel Siminic (1986), 13. Wilfred Njindja (1997), 29. Adrian Piţ (1983), 14. Lucian Şiel (2005), 10. Adrian Perennyi (2003), 8. Daniel Vasilcin (1985), 18. Andrei Sântean (1999).

Rezerve la start: 77. Iulius Rădulescu (1993) – 15. Andrei Bunea (2005), 9. Raul Ţurcanu (2003), 4. Islam Ssemakula (1997), 5. Sergiu Stamoran (2007), 16. Tomescu Ghiuriţan (2007), 11. Alex Haţegan (2001), 7. Călin Gruiescu (2000), 17. Călin Botaş (1994).

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 + = treisprezece

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: