Fanii viola revin în tribune și reamintesc că ”fotbalul românesc e în colaps total”, Poli e egalată acasă de FC Buzău

După ce au dat reprezentații în zile de marți la Cluj și Călărași, suporterii alb-violeți au avut în sfârșit ocazia să se desfășoare în tribune și la un prim meci acasă al favoriților, punct final unei dureroase așteptări de aproape un an și jumătate, punând punctul pe i vizavi de starea de fapt a fotbalului românesc cu prilejul debutului pe teren propriu al poliștilor, în avantaj încă din primele minute însă egalați după mijlocul părții secunde, o a treia etapă cu gol primit, de astă dată de la buzoienii lui Pustai, aflați astfel la primul punct smuls în noua ediție a Ligii 2…

Politehnica Timişoara – FC Buzău 1-1 (1-0).

După 628 de zile fără accesul fanilor viola pe ”Dan Păltinişanu”, oaza de normalitate a fost salutată ca atare de pătimiții din teren, cele două echipe şi brigada de arbitri îndreptându-se spre tribuna I a ”ovalului” de pe Bega, cu peste o mie de suflete în asistență, dintre care câteva bune sute de suporteri, pe care i-au salutat cu căldură, răsplătiți fiind cu aplauze meritate câteva zeci de secunde. Acord spectatori – protagoniști ignorând camerele de luat vederi, cu spatele fiind.

Meciul a început furtunos cu deschiderea scorului în minutul 4, prin Daniel Benzar, cu latul pe jos din apropiere, din careul mic, după o pasă primită de la Doru Andrei, surprinzător titularizat după accidentarea lui Denis Radu înainte de joc.

În minutul 24 Chică-Roşă a vrut să-l fenteze pe arbitrul jocului, aruncându-se ca în bazin și cerşind o lovitură de la 11 metri, fără însă a-l păcăli pe centralul aproape de fază, care i-a acordat cartonaşul galben pentru simulare.

Fanii viola au arătat apoi direct cartonașul roșu ”stăpânirii” din fotbalul românesc, sufletiști ai fenomenului bătându-le obrazul învârtiților care fentează de regularitate sportul rege carpatin, ”stăpânire” simulând că i-ar păsa de soarta cât se poate de ingrată a jocului de la noi, un soi de sfidare a inteligenței în formă continuată pe pielea iubitorilor autentici ai fotbalului, pe care nicidecum nu-l fentează, ci-l iubesc.

În consecință, galeria și-a intrat în rol după prima jumătate de oră, contestând din nou deţinătorul drepturilor TV şi modul în care acesta tratează fotbalul (cel puţin pe cel de ligă secundă), inclusiv printr-un mesaj edificator: „FOTBALUL ROMÂNESC E ÎN COLAPS TOTAL / ÎN LOC DE RECONSTRUCŢIE ÎL BATJOCORIŢI digiTAL.”

Suporterii au rima la ei iar după a doua pauză de hidratare galeria și-a dres și mai mult glasul cu M*** Digisport / M*** Digisport”, neiertătoare nici cu cealaltă falangă a ”stăpânirii”, ”M*** FRF / M*** FRF / Gaşcă de hoţi şi infractori…” Ca apoi un banner de zeci de metri să fie desfășurat pe gardul stadionului.

Meciul se juca mai degrabă și cu adevărat în tribuna I, spectacol al suporterilor, pe când pe gazon jucătorii erau captivi caniculei matineului duminical de la 11:30, oră de start în ton cu prostia în care e hăituit fotbalul românesc. 

La reluare, mult mai proaspeţi şi mai odihniţi, oaspeții au pus stăpânire pe meci iar după două ocazii au reuşit egalarea în minutul 69, prin Chică-Roşă, care a profitat într-un duel cu Sofran și a trimis în centrul careului, unde Scutaru a respins balonul, dar mingea a ajuns tot la Chică-Roşă, şut pe jos la colţul lung şi 1-1, un rezultat meritat după aspectul jocului.

După două minute, un atac fulger al oaspeţilor, cu autorul golului la timonă, faultat însă la 17 metri de poartă de căpitanul Mera, care a văzut şi cartonaşul galben. Arbitrul face semne disperate să vină medicul, este solicitată și Ambulanța, rulând pe terenul de joc. În cele din urmă îşi revenea și intra din nou pe gazon. Lovitura liberă, executată de Andronic – şut puternic de la 17 metri dar portarul timişorean prindea aproape din vinclu şi răsuflam uşurati. Iar în minutul 78 oaspeţii au marcat prin Cristocea, dar golul a fost anulat, probabil pentru ofsaid sau henț în faza precedentă, petrecută în careu.

Finalul este dramatic, cu presiunea gazdelor la poarta adversă. Primul rata Bîrnoi în minutul 83, șut în portar din careu. Cu un minut înainte de final vizitatorii au rămas în 10 jucători, Zamfir văzând două cartonaşe galbene în doar câteva minute pentru un fault tare la centrul terenului asupra lui Pamfile.

Se arătau 5 minute de prelungiri de către arbitrul de rezervă Marius Omuţ, cu două ocazii rarisime ale celor de la Politehnica, prin Benzar şi Bîrnoi, care nu l-au putut învinge pe portarul Stoian nici din apropierea careului de 6 metri…

Rezultatele etapei a III-a în Liga 2 și programul viitor, pe coloana clasamentelor.

*

Politehnica Timişoara: Păduraru – Sofran, Scutaru (min. 81, Bocşan), Mera (cpt.), Oanea (min. 71, Pamfile) – Ignea, Lazăr – Andrei, Benzar, Ursu (min. 71, Bîrnoi) – Axente (min. 63, Haţegan).

Antrenor principal: Dorin Toma; secund, Antonio Foale.

Pe bancă: Harrison-Meares – Samuel Costea, Minteuan, Moţiu, Zaluschi.

FC Buzău: Stoian – Zamfir, Wiktorski, Ghinga (cpt.), C. Toma (min. 46, Oltean) – Gaitan, Lopez (min. 63, Cîrstocea) – Ciobanu (min. 84, Vîrtej), Ekollo, Neacşu (min. 46, Andronic) – Chică-Roşă (min. 78, Munteanu).

Antrenor: Cristian Pustai; secund Liviu Rusu.

 Pe bancă: Avram – Petre, Mondragon, David.

Au arbitrat: Vidican (Satu Mare) – Păunescu (Râmnicu Vâlcea) și Nistoran (Reşiţa); arbitru de rezervă: Omuţ (Satu Mare). Observatori de arbitri: Babadag (Alexandria); delegat de joc, Lolea (Reşiţa).

+

La cald…

Antrenorul Politehnicii, Dorin Toma, a declarat: „A fost un joc bun, pe care l-am început foarte bine, înscriind în primele minute, acest lucru poate un pic ne-a liniştit şi am aşteptat mai mult adversarul ca să încercăm să plecăm pe contraatac… Din păcate nu am reuşit să marcăm al doilea gol şi acest lucru a contat. Am avut acea greşeală în zona noastră dreaptă, când am primit golul, dar ne-am revenit destul de repede şi pe final puteam să câştigăm jocul cu cele două-trei ocazii avute de Benzar şi de Bîrnoi .Am avut iniţiativa cred că s-a cedat pe un moment psihologic, după ce marchezi e mai uşor să închizi jocul, pentru că noi am jucat acum patru zile, Buzăul a jucat duminica trecută, erau mult mai odihniţi decât noi. Acest lucru s-a văzut doar din aşezarea noastră şi prin faptul că am lăsat spaţii mai mari adversarului pentru a putea contracara jocul lor.”

– Ce s-a întâmplat cu Oanea şi Scutaru? ”I-am înlocuit din motive medicale, atât pe Oanea, cât şi pe Scutaru, eram pregătiţi pentru mai multe pe faza de atac, dar din păcate apar şi astfel de accidentări. Scutaru a simţit probleme şi la Călăraşi, a dat dovadă de spirit de sacrificiu, a intrat Bocşan, care a reuşit şi el să gestioneze bine jocul. Până la urmă avem un punct şi este câştigat de echipa noastră. jocul începe să meargă, încet încet vor apărea şi rezultatele.”

– Cum aţi văzut echipa din Buzău în meciul de azi? ”Astăzi Buzăul era o echipă disperată după puncte, a reuşit doar astăzi să ia un punct, ştiam ce ne aşteaptă, e o echipă bine organizată, puternică financiar şi pentru noi acest joc a fost de şase puncte”.

Cristian Pustai, „principalul” Buzăului, a declarat: ”Foarte greu a fost acest joc, ştiam că ne aşteaptă un meci greu, pentru că Timişoara-şi revenise la Călăraşi. A jucat foarte bine şi a câştigat, a înscris trei goluri. Din păcate, la moralul nostru, de zero puncte după două etape, s-a adăugat şi acea nesincronizare din minutul 4 şi e foarte greu să alergi iar după egalare. Aţi văzut că am încercat, chiar şi în zece oameni să câştigăm, pentru că ne trebuiesc puncte, se îndepărtează echipele care şi le acumulează, însă e bine că nu mai avem zero”
 

Întrebat fiind de golul anulat şi un posibil penalty neacordat, Pustai a zis:

„Asta nu mai zic, am strigat …am avut un ton mai ridicat, nu că am vorbit prostii. Numai că dacă mai ridicăm şi noi tonul, suntem oameni, am primit şi eu galben… Ne suspendă şi pe noi, habar nu am. Eu zic că am dominat jocul, dar şi ei au fost tăioşi, la câteva contraatacuri, au avut şi la ultima fază a jocului, puteau să câştige. A fost un joc echilibrat, cu un avantaj la noi, de poziţionare, de posesie, de… chiar şi mai multe atacuri poziţionale cred. Dar rezultatul e echitabil, că acela rămâne. Trebuie să ne atingem obiectivul, să fim în prima jumătate a clasamentului, dar este important să acumulăm puncte. În momentul în care eşti tot în spate şi te uiţi în sus la celelalte echipe e greu să joci şi apare presiune mult mai mare dacă primeşti gol… dar mă bucur că jucătorii au avut încredere în ei şi cu toţii am reuşit să ieşim de la zero puncte. 1-10 înseamnă că putem prinde play-off-ul, acesta e obiectivul pe acest an.”

 

 

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


5 − = patru

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: