Fără manager, Solventul predă „lanterna roşie” cu mari năbădăi

Cădere de cortină peste stagiunea de toamnă în fotbalul timişean al ligii a cincea, cu ultima clasată în Seria a II-a obţinînd un al treilea succes în tur, tocmai în dauna ocupantei locului 4 la startul acestei ultime runde, a XV-a… AS Solventul Timişoara – AS Inter Foeni 3-1 (1-1).

Cei de la Solventul au pornit în această etapă cu un oarecare handicap, întrucât managerul echipei, Anton Iovan, şi-a anunţat retragerea de la echipă după înfrângerea suferită în etapa trecută, la Banloc. Pe acest fond, vizitatorii din Foeni au reuşit deschiderea scorului în chiar primul minut, dintr-o lovitură liberă de la 16 metri, mingea fiind trimisă direct în vinclu, de Miodrag Parteli. Oaspeţii mai puteau să înscrie de 3 ori până în minutul 39, dar portarul Blându a fost de neînvins.

Contrar cursul jocului, gazdele au reuşit egalarea în urma unei lovituri de colţ, în minutul 39, cornerul executat de Tecău fiind reluat din 6 metri, cu capul, de Urechescu: 1-1.

Din minutul 41, din păcate, a început circul pe arena „Voinţa”, jucătorul Cosmin Chiperi faultîndu-l pe Vlad Tecău la centrul terenului, „talpă” pe tibie. S-a format un meleu în care s-a disputat un meci de altă factură, pugilistică, dirijorul fiind Marius Lungu. După mai bine de cinci minute de întrerupere, arbitrii s-au consultat între ei şi au început să dicteze eliminări: Marius Lungu şi Cosmin Chiperi, de la Inter, respectiv Vlad Tecău, de la Solventul. Aceste decizii, „grele”, l-au determinat pe central să încheie prima repriză, consultîndu-şi cronometrul şi optînd pentru o pauză necesară, probabil pentru a mai calma spiritele.

La reluare, cu toate că au dominat, deşi în 9 jucători, vizitatorii nu au reuşit să înscrie, ba mai mult, au marcat în propria poartă, prin Ciprian Talabă, în minutul 82, la un pressing al lui Cristian Enache.

În minutele de prelungiri, la o fază confuză în careul gazdelor, în urma unui corner, antrenorul-jucător Daniel Zaharia a respins mingea din cădere, cu piciorul, lovindu-l în faţă pe Ciprian Talabă, care a simulat că a fost lovit de jucătorul advers, prăbuşindu-se pe gazon. Arbitrul a arătat punctul cu var, dar a revenit asupra deciziei, consultându-se cu asistentul.

Şi stupoare… În loc de minge de arbitru, a dictat lovitură liberă indirectă în favoarea oaspeţilor, din 6 metri lateral, rămasă fără rezultat. Portarul timişorean a reţinut mingea fără probleme şi, inspirat, l-a pus pe contraatac pe Cosmin Alexa, care a plecat din propriul teren şi a înscris în poarta goală. Cu această victorie, echipa timişoreană a predat „lanterna roşie”…

Solventul: Flavius Blându – Claudiu Tiron (min. 76, Zoltan Fulop), Emilian Georgevici, Nicolae Bagiu, Marius Urechescu, Bogdan Radu, Lucian Crişan, Nicolae Iurea (min. 75, Cosmin Alexa), Cristian Enache, Daniel Zaharia şi Vlad Tecău.

Antrenor: Daniel Zaharia.

Pe bancă: Lucian Popescu şi Vlad Cristea.

Inter Foeni: Marius Lungu – Miodrag Parteli, Marius Stolaciuc (min. 84, Milan Ţăran), Cristinel Dolea, Daniel Damian (min. 83, Bogdan Ivan), Andrei Girezaru (min. 46, Ciprian Talabă), Laurenţiu Simoneac), Bogdan Otiman, Dorin Paulescu (min. 76, Adrian Bojin), Cosmin Ciperi şi Vasile Deac.

Antrenor: Ciprian Bota şi Dan Fleşeriu.

Pe bancă: Gabriel Galbacs, Alexandru Ţăran.

Arbitri: Daniel Mureşan – Valentin Pop şi Roxana Malac Cişmaş.

Observatori: Cornel Bălănescu şi Daniel Iovan.

La cald…


Daniel Zaharia
(Solventul): „Chiar dacă adversarii noştri de astăzi ocupă un loc onorabil în clasament, am făcut faţă cu brio şi am demonstrat că ultimul loc nu este de noi. Vă spun sincer că în minutele de prelungiri nici nu l-am atins pe jucătorul advers. Din cădere, am degajat mingea şi l-a lovit în faţă. Şi eronat arbitrul a arătat 11 metri, apoi a revenit asupra deciziei şi a dat lovitură liberă indirectă”.


Flavius Blându
(Solventul): „Fără domnul Iovan mă simt ca fără mâini, ne-a abandonat chiar în ultima etapă şi dorim ca prin această victorie pe care am obţinut-o să îl aducem înapoi”.


Ciprian Bota: „Noi ne-am făcut meciul greu, până la pauză puteam conduce cu 4-0. Îmi este greu să ma gândesc cum am pierdut această întâlnire. Doresc să le mulţumesc jucătorilor pentru efortul depus în prima jumătate a campionatului. Totodată doresc să mulţumesc şi conducerii clubului, care ne acordă tot sprijinul material şi financiar. Le doresc tuturor sărbători fericite şi La Mulţi Ani!”

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Judeţ, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

6 răspunsuri la Fără manager, Solventul predă „lanterna roşie” cu mari năbădăi

 1. alex spune:

  domnule Canea despre arbitraj nu scrieti ca fost penibil?

 2. Dan spune:

  cel mai slab ziarist! saruta in fund Solventul! un articol fals si partinitor! rusine!

 3. sylar spune:

  ce nu-ti convine dan? solventul a fost mai buna. pustiul ala de la foeni care a inceput scandalul pe teren cred ca e tare frustrat, in loc sa-si vada de fotbal el cauta picioarele adversarilor. nu stiu cum a ajuns foeni pe locul 4 ca jocul lor n-a convins.

 4. ion ionescu spune:

  FELICITARI BAIETILOR DE LA SOLVENTUL PENTRU ATITUDINEA LOR IN ACEST TUR DE CAMPIONAT .CEL MAI GREU DIN ISTORIA ECHIPEI .SI,CREDETI-MA ……ECHIPA SOLVENTUL TIMISOARA ARE CEVA VECHIME . O EHIPA FRUMOASA CU BAIETI DE CARACTER. FABRICA A MURIT DE MULT,DAR ECHIPA TRAIESTE. SI NU VA MURI. NU ACUM. NU PREA CURAND.ASTA ESTE……NU AVETI CE FACE.O SA MAI AUZITI DE ACESTA ECHIPA.

 5. Dorin spune:

  Felicitari baietilor de la Solventul Timisoara! Eu ma bucur de aceasta victorie si sincer, ma bucur ca a fost obtinuta fara prezenta „managerului” Iovan! Sper ca si de acum inainte, domnul „manager” Iovan sa stea deoparte, deoarece el este vinovatul pentru insuccesul de pana acum a echipei Solventul. Acesti baieti minunati se lupta de ani de zile, iar el si-a cam batut joc de ei! Bravo baieti, fruntea sus si nu va lasati. Campionatul Judetean merita o echipa ca si Solventul Timisoara!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 + trei =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: