Fără timişoreni, România U19, ultima acasă în grupe, cu 0-5 şi 1-3. La finalele europene U19 din iulie, 4 vecine ale României, din 8 ţări

Reprezentativa sub 19 ani a României a pierdut şi cel de-al doilea joc al Turneului de Elită pe care-l găzduieşte începând de joi la Buftea şi Mogoşoaia, 1-3 (1-0) cu selecţionata similară a Rusiei.

Ridiculizată de Austria, 0-5 (0-4), România U19 a apelat sâmbătă seară la 5 modificări în 11-le de start, printre care Dorin Rotariu, ajuns pe banca de rezerve, sau portarul Cojocaru, căpitan cu două zile în urmă, care nu s-a mai regăsit deloc printre cei 18 convocaţi, dar tot şi-a retezat orice şansă de calificare la un turneu final european găzduit în această vară de o ţară vecină şi la care s-au calificat alte… 3 ţări vecine!

Constantin Păun-Alexandru, de la CFR Cluj, a deschis scorul pentru 11-le condus de Ştefan Iovan cu un frumos drept bară-gol, la colţul lung, din colţul careului mare, însă vizitatorii, antrenaţi de Dmitri Ulyanov, au egalat după pauză prin Anton Miranchuk, care a preluat la nivelul pieptului între fundaşii centrali ai României, în faţa „D”-ului careului mare, de unde a pătruns şi a ochit cu stângul colţul lung, 1-1, şi au trecut nu mult mai apoi în avantaj prin principalul lor marcator, autorul a două bare Denis Davydov, cap la o centrare de pe stânga, 1-2, iar apoi lat de la 8 metri, dintr-o altă centrare, pe jos, de pe stânga: 1-3.

România U19, învinsă joi cu 0-5 de Austria, îşi va încheia participarea la acest turneu preliminar al Campionatului European de luna viitoare din Ungaria cu o evoluţie marţi seară contra Norvegiei, tot la Mogoşoaia, meci însă doar cu caracter academic pentru „tricolori”, scoşi deja din cursă.

Rusia, învingătoare şi joi, 3-0 cu Norvegia, va juca marţi pentru calificarea la turneul final într-un duel care pe care cu Austria, învingătoare în această seară cu 3-1 (2-0) în dauna Norvegiei, la Buftea, 11-le din ţara alpină efectuând 3 modificări în formula de start faţă de partida cu românii, printre care şi înlocuirea golgheterului Grillitsch, autor a 4 reuşite contra „tricolorilor”.

Clasament: 1. Austria 6p (8-1), 2. Rusia 6p (6-1), 3. Norvegia 0, 4. România 0 (1-8).

Iovan a început contra ruşilor cu 12. Petrariu – 2. Băjan, 6. Achim, 14. Manea, 15. Dumitraşcu – 8. Şerban – cpt., 5. B. Vasile – 7. Popadiuc, 10. Vână, 19. Păun – 9. Puşcaş. Timişoreanul Bărbuţ a pierdut participarea la turneul de calificare datorită unei leziuni musculare produsă în cursul pregătirilor iar Deian Boldor şi-a desăvârşit sezonul intern cu Roma Primavera.

Trei vecine ale României, şi anume Ucraina, Serbia şi Bulgaria, precum şi Germania, Portugalia şi Israel, s-au calificat deja pentru turneul final din a doua decadă a lunii iulie, din Ungaria. Germania şi Portugalia sunt cele două naţiuni calificate şi la turneul final european sub 17 ani, disputat luna trecută în Malta şi încheiat cu triumful Angliei, la lovituri de departajare, în dauna Olandei, după ce în semifinale eliminate erau Portugalia şi Scoţia.

*

CS Universitatea Craiova, cu un 3-0 acasă cu CSM Râmnicu Vâlcea, a câştigat play-off-ul din B2, cu 37 de puncte, urmată de ASA Târgu Mureş, cu 34 de puncte, ambele promovând în Liga 1, în B1 primele clasate fiind CSM Studenţesc Iaşi, cu 38 de puncte, şi Rapid, cu 35. Pe ultimele 3 locuri în cele două serii ale eşalonului secund s-au clasat Rapid CFR Suceava, Dunărea Galaţi şi Farul respectiv Minerul Motru, UTA şi FC U Craiova. 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 × trei =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: