Fără unele carnete, Ripensia începe în 7 jucători la Giarmata

Într-o masivă repliere peste vară, Ripensia se străduie în limita posibilităţilor să ţină cât de cât steagul sus, luna noiembrie începând-o însă cu stângul miercuri după-amiază cu ocazia deplasării din etapa a VIII-a a Seriei 4 în liga a VI-a „Promoţie” Timiş pe arena „Nicu Moraru” din Giarmata, unde roş-galbenii s-au trezit că memoria a jucat festa unora din club, carnetele unor sportivi nefiind la dispoziţie.  

„Ripi” s-a aliniat la centru ca atare, cu 7 componenţi care „au primit verde” din partea trimişilor AJF Timiş, arbitrul Daniel Aurel Vărzan şi delegatul de joc Nicolae Hossu, echipa secundă a clubului localnic CSC Millenium profitând din plin de masiva superioritate numerică şi desprinzându-se categoric până la pauză.

Timp în care ripensiştii au efectuat diligenţele necesare pentru a pune la dispoziţie şi carnetele care le lipseau ale celorlalţi componenţi ai efectivului convocat pentru meciul de la ora 16, astfel încât timişorenii au abordat partea secundă cu formaţia reîntregită.

Încurcătura vizitatorilor a fost dată de faptul că, împărţiţi fiind ripensiştii pe „mai multe fronturi”, antrenorul Chiu, aflat în fruntea unui colectiv juvenil al Ripensiei la un turneu de copii, a rămas în posesia sa cu carnetele câtorva roş-galbeni, fără ca timişorenii să-şi fi dat seama de situaţie înaintea plecării spre Giarmata.

Unde Antonio Bădescu a înfăţişat trimişilor AJF Timiş documentele în format electronic ale legitimaţilor ripensişti ce nu dispuneau de carnete. 

Timişorenii au plătit în consecinţă cu „o corecţie” în prima repriză, 5-0 pentru Millenium 2, scorul părţii secunde fiind în schimb în nota echilibrului numeric de pe teren, 1-1, cu reuşite strict din penalty, mai întâi în contul gazdelor, apoi, spre final, în cel al Ripensiei, autoare a golului de onoare: 6-1 (5-0).

Fabian Gluşdea şi Adrian Garştea au marcat de câte două ori fiecare pentru învingători, iar Marian Lemnaru şi Eduard Balint o dată, Alexandru Agoston semnând reuşita Ripensiei, care a pierdut astfel primele puncte la a şaptea reprezentaţie, cei din Giarmata obţinând în schimb a şaptea victorie, tot cu un singur eşec şi în fruntea ierarhiei, la diferenţa de golaveraj în raport cu Electrica, având tot 7 succese şi o înfrângere. 

Clasamentul actualizat şi ultimele rezultate din Liga a VI-a „Promoţie” fiind enumerate pe coloana datelor tehnice a secţiunii Fotbal. De fapt, scoruri mari şi-n celelalte prime meciuri ale etapei a 8-a în Seria 4, CSC Pindul Dudeştii Noi – LPS Banatul 4-0 şi Porto Bega – Electrica 0-4.

Altfel, apropo de faptul că „Ripi” este „întinsă” în această toamnă urmând marii replieri, roş-galbenii au început în weekend participarea în faza play-off 1-6 a zonei vestice în Liga de Tineret, cedând cu 4-2 (0-0) duminică de la prânz liderului Universitatea la Craiova, oltenii având 30 de puncte, faţă de cele 25 ale Universităţii Cluj, care a trecut cu 6-1 de Kids Tâmpa Braşov, Csikszereda urmând pe 3 cu 23 de puncte, mulţumită unui 0-0 acasă cu „Poli”, a patra cu 22 de puncte, precum cei de sub Tâmpa, pe când roş-galbenii bănăţeni au rămas pe 6 cu 19 puncte. 

Mai bine se descurcau apoi de la ora 14 ripensiştii juniori B la debutul fazei play-off a Ligii Elitelor U17, pe acelaşi gazon, 2-2 la fruntaşa Universitatea Craiova – cu 26 de puncte însă numai unul în plus faţă de Csikszereda, care s-a apropiat graţie unui 3-1 acasă cu CFR Cluj, „vişinie” şi ultima, cu 18 puncte. Timişorenii fiind în schimb pe locul 3, cu 23 de puncte, precum „U” Cluj şi UTA, care au remizat sub Feleac 2-2. 

Şi urmează duminică pe „Colterm” primirea celor de la UTA, de la ora 12 în Liga de Tineret, de la 14 în Liga Elitelor U19, cu ocazia rundei a II-a din play-off, programând 10 etape.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Promoţie și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sapte × = 28

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: