Fără unii jucători și cu un portar de 15 ani, CSC Ghiroda și Giarmata Vii revine în fața nou-promovatei: 4-2 (1-1) de la 0-1

Învinși pe arena ”Emilian Pavel” la precedenta apariție acasă, la fine de octombrie, 0-1 cu campioana la zi a seriei din Lipova, galben-albaștrii de pe podium au revenit pe căi victorioase pe teren propriu, înscriind în premieră 4 goluri în actuala campanie a Ligii 3. Reviriment după ce au fost conduși de nou-promovații arădeni: CSC Ghiroda şi Giarmata Vii – ACS Frontiera Curtici 4-2 (1-1).

După victorii acasă la limită în septembrie, ghirozenii au trecut la succese la două goluri diferență în octombrie, urmate de sincopa cu CS Șoimii, înfrângere la zero, însă astăzi de la ora 14, în unica întâlnire de vineri a etapei a 12-a în Seria 8, chiar dacă n-au putut conta pe nu mai puţin de 5 componenți, și anume portarul Miklos, atacantul Bădăuţă, dar și Românu, Cluci și Velcan, timișenii au legat din nou victorii în eșalonul terț, așa cum izbuteau la începerea campionatului în etapele 1-4, triumf în condițiile în care antrenorul Răzvan Leucă l-a titularizat în premieră în Liga 3 pe portarul junior în vârstă de numai 15 ani Tudor Ciocan.

Moment bine ales, galben-albaștrii primind vizita unor nou-promovați arădeni pe care-i învingeau la scor în etapa a II-a în județul vecin, cu 0-3 pe 11 septembrie, în urmă cu două luni. chit că Frontiera s-a redresat între timp și în deplasare, de la înfrângeri cu 4-2 la Cermei și 3-0 la Dudeștii Vechi, la remize de dată recentă la Dumbrăvița, 1-1, respectiv Pecica, la zero.

De fapt, Frontiera, care n-a mai jucat acasă de aproape o lună de zile, din 16 octombrie, când trecea cu 2-0 de cei din Periam, s-a aliniat astăzi pe arena ”Emilian Pavel” după o săptămână de pauză competițională dar și apărând o serie de 3 apariții fără înfrângere, cei din Curtici aflându-se la cea de-a treia deplasare consecutivă.

Însă ulciorul n-a mai mers și a treia oară la apă, chiar dacă arădenii au deschis scorul deja la primul lor atac, purtat pe flancul drept, Moldovan trimițându-i o pasă lungă lui Huțanu,  care a centrat spre flancul opus, în faţa porţii, de unde Mario Andrieș a înscris cu capul din 7 metri, sub transversală: 0-1 în minutul 6. 

Reluare a atacurilor spre poarta celor din Curtici, însă fără efect, cu toate că în minutul 19 Jichici a scuturat plasa, dar golul a fost anulat pentru o presupusă poziţie de ofsaid.

Presiunea gazdelor se concretiza totuși după 8 minute de la anularea golului, Precup  executând o lovitură de colţ şi Mircea Stupu înscriind din mijlocul careului de 6 metri cu capul: 1-1. Scor cu care se încheia prima repriză.

Mai conectați la miza jocului, ”galbenii” lui Răzvan Leucă au abordat cu mai mare atenție partea secundă, punctând încă din primul minut al reprizei secunde, în urma unui atac pe flancul drept, inițiat de căpitanul echipei, Mancaş, care a centrat pe stânga în careu, lui Robert Ehling, marcator cu un şut la colţul lung… 2-1.

Din nou cu Mancaş la pupitru, gazdele au reuşit desprinderea în minutul 60, în urma unei noi centrări a căpitanului de pe dreapta, Andrei Precup deviind din apropiere cu latul: 3-1.

Și totuși, după nici 5 minute oaspeţii au redus din diferenţă prin Andrieş, care a semnat ”dubla”. Pentru a spulbera emoțiile, localnicii au reinițiat atacurile iar în cele din urmă eforturile ofensive le-au fost răsplătite, cu două minute înainte de final, prin căpitanul Cosmin Mancaş, demarcat spre poartă şi autor al unui lob inteligent de la 23 de metri, peste portarul Mucha. Era stabilit rezultatul final, 4-2, după alte trei minute de prelungiri.

La urma urmei un rezultat așteptat, un succes meritat. Ghirozenii câştigă la două goluri diferenţă după ce au fost conduși din primele minute, pregătindu-se pentru tronsonul final al sezonului de toamnă, deplasare la Periam, acasă cu dumbrăvițenii peste două săptămâni iar apoi la Pecica.

Ulterior, în martie 2022, un start întârziat pentru ”galbeni”, care vor sta în etapa a XVI-a, ultimele două apariții din retur fiind acasă cu vicecampioana CS Crișul și la Cermei.

Un duel la vârf cu cei din Chișineu-Criș, în condițiile în care galben-albaștrii au fost fruntași în fotoliul de lider 8 etape la rând, din runda a doua până în cea de-a noua, după ce preluau ștafeta de la dumbrăvițeni, CS Crișul urcând pe prima treaptă în etapele 10-11. Astăzi, ghirozenii i-au egalat temporar la puncte pe fruntași, ba chiar depășindu-i la diferența de golaveraj. ”Galbeni” înnoptând pe locul 1, în așteptarea disputei de podium Crișul – Șoimii, vicecampioană contra campioanei seriei… 

Cea de-a treia rundă din retur continuă sâmbătă de la ora 14 în Seria 8 cu alte 3 întâlniri, două între gazde arădene și vizitatori din Timiș. Programul etapelor 12-13, pe coloana clasamentelor la zi în secțiunea Fotbal.

*

Răzvan Leucă (antrenor CSC Ghiroda și Giarmata Vii): ”Sunt bucuros că am reuşit să adăugăm la zestrea noastră alte trei puncte foarte preţioase. Foarte prețioase, indiferent cu ce echipă jucăm. Astăzi ne-au lipsit cinci titulari, dar în registrul meu şi rezervele de pe bancă pot la orice oră să înlocuiască un titular. Sperăm că în următoarele jocuri să ne menţinem în continuare linia de clasament!”

*

CSC Ghiroda și Giarmata Vii: Ciocan – Sporin, Hecsko, Cochințu (min. 62, Iseini), Coroiu – Precup, Jichici (min. 90, Roşus), Mancaș – Grancea (min. 90, Zăvălache), Ehling (min. 90, Hissein) – Stupu.

Antrenor principal: Răzvan Leucă.

Pe bancăGolban.

Frontiera Curtici: Mucha – Huțanu, Calvin, Gligor, Puta – Moldovan (min. 70, Lolea), Varga, Burlă, Andrieș (min. 78, Cleuţă) – Puică – Brândușe (min. 78, Coşa).

Antrenor principal: Radu Anca.

Pe bancă: Trifoi – Morar, Ciupuligă, Popescu, Vereș, Miclean.

Au arbitrat: Ladăr (Zalău) – Humiță (Armeniș / Caraș-Severin) şi Svatsinka (Reșița). Observator de arbitri: Danciu (Hunedoara); delegat de joc Monica Sabolovits (Reşiţa).

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 9 = zece

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: