Favoritele la titlu în Liga 1 la început de 2021. Bătălia, cel puțin deocamdată, se dă în 3

FCSB, CFR Cluj și Universitatea Craiova sunt principalele favorite la câștigarea titlului în Liga 1, conform ofertelor de pariuri online, după încheierea primelor 15 meciuri din sezonul regulat. Cele 3 formații sunt despărțite de numai 3 puncte, iar la finalul etapei a 30-a, punctele se vor înjumătăți, odată cu startul play-off-ului.

Deși poate că este devreme să vorbim de titlu, lupta din această ediție de campionat pare să fie una mult mai echilibrată decât precedentele. Aura dominantă a CFR-ului s-a risipit odată cu plecarea lui Dan Petrescu de la echipă, lucru punctat și de finanțatorul roș-albaștrilor:

„E mai bine că a plecat Petrescu dintr-un punct de vedere. Vorbesc de alții, iar fac păcate. De aia nu trebuie să dau interviuri. Părerea mea e că e mai bine că a plecat Dan Petrescu. Dan Petrescu era mai sever și știa mai bine echipa.

Edi e posibil să fie mai talentat, dar nu poate… Chiar dacă ar vrea să fie, nu poate… Ca să fii sever cu o echipă trebuie să îți permiți. Adică, să poți să o stăpânești.

Edi e mai bun specialist, dar nu poate stăpâni echipa. Echipele mari nu le poate stăpâni. El se chinuie, dar nu poate. Poate peste 3, 5, 7 ani, nu știu. Dar, la ora asta, el nu poate stăpâni o echipă ca CFR. Mă refer la severitatea lui. Ca tehnică de joc, chiar e mai bun ca Dan Petrescu”, a spus Gigi Becali, pentru Pro TV.

Dumitru Dragomir, fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, nu crede însă că oltenii au suficientă forță pentru a se bate la titlu în acest sezon:

„După părerea mea, în acest campionat lupta se va da între FCSB și CFR Cluj. Din păcate, Craiova nu are șanse la titlu, cu actualul antrenor și cu actualul lot. Rotaru trebuie să bage adânc mâna în buzunar și trebuie să aduce cel puțin 3 jucători de valoare.

Știți cu cine are Craiova șanse la titlu, dacă îl aduce ca antrenor? Eu zic că Rotaru câștiga titlul cu echipa dacă îl aduce acolo pe Marius Șumudică.

FCSB a avut antrenor bun întotdeauna. Poți să spui că Gigi nu e un antrenor trăsnet? De când a luat echipa, el a fost antrenor excelent. Uitați ce selecție a făcut”, a declarat Dumitru Dragomir potrivit Realitatea Sportivă.

Înainte de restartul sezonului, FCSB are o cotă de 2.60 pentru câștigarea titlului, în timp ce campioana en-titre are o cotă de 2.90. Universitatea Craiova are o cotă de 3.25, însă ordinea principalelor 3 favorite se poate schimba foarte rapid, informează BettingInstitute.co.uk.

Acest lucru se datorează faptului că fereastra de transferuri din Liga 1 se va deschide oficial pe 12 ianuarie, odată cu startul etapei a 16-a și se va închide în data de 15 februarie. Becali a anunțat deja transferurile lui Risto Radunovic de la Astra, și a lui Denis Haruț de la FC Botoșani, însă latifundiarul din Pipera este în negocieri pentru a-i aduce pe Andrei Chindriș și Dumitru Cardoso. Este foarte probabil ca și celelalte contracandidate la titlu să facă alte mutări.

Pe lângă asta, specialiștii spun că există în continuare riscul ca formațiile implicate în luptă să aibă de suferit dacă anumiți jucători din lot vor fi depistați pozitiv la testul COVID-19, acesta fiind un alt factor important în decizia caselor de pariuri de a oferi cote apropiate pentru principalele favorite la câștigarea campionatului.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− unu = 5

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: