Favoruri

O activitate fotbalistică sănătoasă se ghidează după reguli și legi bine definite care trebuie respectate. Realitatea este însă cu totul alta. Echipele din primele două ligi trebuie să prezinte dosare de licențiere care conțin câteva reguli pe care nimeni nu le respectă. În primul rînd, patru echipe din liga întâi nu au stadion propriu: FCSB, Academica Clinceni, Chindia Târgoviște și FC Hermannstadt Sibiu. În dosarul de licențiere este precizat și numărul de locuri pe scaune pe care trebuie să le asigure aceste arene.

De  exemplu, partida Chindia – UTA s-a disputat la Buftea pe un teren care semăna mai degrabă cu un maidan, care cu siguranță nu a fost omologat. O altă condiție prevăzută este încălzirea terenurilor, condiție care, de asemenea, nu este respectată. Partidele din campionat se dispută pe terenuri înghețate, punând în pericol integritatea fizică a jucătorilor. Singura excepție este stadionul din Ovidiu al echipei Viitorul, care se prezintă la parametrii ceruți. În asemenea condiții nici nu poți avea performanță în contextul în care partidele oficiale din preliminariile Campionatului Mondial se apropie cu repeziciune.

S-a disputat o nouă etapă din Cupa României. Surprinzător, patru echipe din liga a doua, Dunărea Călărași, Petrolul Ploiești, ”U” Cluj și Viitorul Tg. Jiu, au obținut calificarea în faza următoare, celelalte patru fiind echipe din liga întâi, Chindia Târgoviște, Dinamo, Astra și ”U” Craiova. Din nou s-a ”remarcat” arbitrul Marcel Bârsan, care le-a refuzat un penalty clar botoșănenilor în partida cu ”U” Craiova.  Forul european UEFA l-a absolvit pe arbitrul Sebastian Colțescu de rasism, dar greșelile de arbitraj rămân.

În liga întâi, FC Argeș are un parcurs neașteptat de bun și a învins o echipă vlăguită, Viitorul. UTA a obținut un rezultat de egalitate meritat în partida cu Chindia Târgoviște, dovedind astfel că implantul Adrian Petre a fost unul eficace.

Sepsi Sfântu Gheorghe nu mai joacă fotbalul cu care ne-a obișnuit și a avut o evoluție modestă în partida cu Dinamo. Chiar dacă a schimbat antrenorul, Poli Iași nu se regăsește, fiind învinsă pe teren propriu, dar nu trebuie trecută cu vederea greșeala arbitrului Emil Andrei, care a acordat un gol din ofsaid echipei Astra Giurgiu. FC Hermannstadt a învins FCSB, iar la întrebarea hamletiană ”a fost sau nu a fost penalty” pentru sibieni, răspunsul este clar: a fost penalty.

Nu peste multă vreme echipele din liga a doua reîncep competiția, iar ASU Politehnica a făcut o ultimă repetiție, jucând în Cupă de la egal la egal cu Astra Giurgiu. Nici nu s-au liniștit apele la Crișul Chișineu Criș, că au si apărut factori perturbatori, se pare din zona politicului, care se repercutează asupra desfășurării activității de la club.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− patru = 2

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: