FC Bihor Oradea – ACS Poli Timişoara 0-1: micuţul Bărbuţ, calificare cu capul în optimile Cupei României

Cu 5 componenţi titularizaţi în premieră în acest sezon dar şi cu 5 jucători care începeau şi jocul de vineri seară cu Viitorul Constanţa, ACS Poli Timişoara a căutat astăzi să stopeze seria descendentă din Liga 1, printr-o calificare în optimile de finală ale Cupei României, ceea ce a şi reuşit graţie loviturii de cap a mignonului Cristian Bărbuţ, în minutul 73, la centrarea lui Nicola de pe stânga: FC Bihor Oradea – ACS Poli Timişoara 0-1.

ACS Poli, calificare pe Criş: Cristian Bărbuț cu golul, Răzvan Trandu cu bara

Bărbuţ, care nu mai marcase de peste două luni, din chiar prima etapă, în acel 2-0 cu Dinamo, a dovedit acum, cu această reluare cu capul de la 6 metri, la o minge lungă, că n-are doar veleităţi de vitezist, aducând Timişoarei o dorită şi foarte muncită calificare între primele 16, meritată prin prisma aspectului jocului în partea a doua, când ACS Poli a dominat mai mult sau mai puţin clar. Iar marcatorul a fost înlocuit în prelungiri, cu Dragomir…

Antrenorul Valentin Velcea l-a introdus între buturi pe tânărul Eduard Pap, iar fostul portar al Jimboliei a avut de lucru pe arena orădeană „Iuliu Bodola” încă din minutul 3, când deturna de sub bară, în corner, şutul de la 17 metri al atacantului Raymond Lukacs.

În defensivă, Belu şi Petrovic le-au preluat locurile lui Nohai şi Scutaru, meci de meci în Liga 1, pe când Poparadu a preschimbat cele 5 apariţii ca rezervă în campionat pe un prim start în Cupa României, în vreme ce lui Furtado i-a fost încuviinţat întâiul debut plin la alb-negri, astăzi în galben, după intrări relativ vremelnice în ultimele două partide din prima divizie.

A mai revenit în 11-le de start cu ocazia jocului din Bihor şi Nicola, ultima oară ca fundaş stânga în deplasarea la Braşov, iar între rezerve au fost introduşi 2 titulari din meciuri de elită din acest sezon, Coca şi Nohai, dar în ciuda tuturor înlocuirilor de personal, doar 5 mai rămânând titularii de vineri seară, contra Viitorului Constanţa, şi anume Şeroni în apărare respectiv Bărbuţ, Trandu, Boldea şi Popovici, aflat la al treilea meci consecutiv ca titular, ACS Poli n-a evoluat mai slab decât în remiza albă cu dobrogenii.

Mai mult, timişorenii şi-au creat două bune ocazii puţin după mijlocul primei părţi, mai întâi prin Bărbuţ, a cărui centrare a fost defectuos reluată cu capul, mult peste, de Boldea, iar apoi prin Popovici, care a luftat ca-n curtea şcolii la 7 metri de poartă, din pasa lui Furtado. Şi mai aproape de gol a fost Trandu, dintr-o lovitură liberă de la 35 de metri, şutul său ochind stâlpul drept al porţii orădene, nu mult după ce şi Şeroni încerca de la distanţa, dar ca… la buturi, în stil de fundaş.

Iar apropo de faze fixe, Pap a mai respins două în prima parte, ale lui Sfârlea şi Ianc, dar n-a mai avut mari emoţii la reluare, când timişorenii au fost mai incisivi, golul lui Bărbuţ putând fi dublat de Popovici, cu un puternic şut de la 16 metri, cu greu deturnat în corner în minutul 89…

*

În alte jocuri din 16-imile Cupei României, de marţi de la ora 16, SC Vaslui – Metalul Reşiţa 1-0, Chindia – Săgeata Năvodari 2-0, Corona Braşov – SC Bacău 1-0 şi FCM Dorohoi – Viitorul Constanţa 0-3. Astăzi se mai joacă Ripensia – „U” Cluj, de la ora 18,30, şi Dinamo – Sănătatea Cluj.

*

16-imile Cupei României: FC Bihor Oradea – ACS Poli Timişoara 0-1: Bărbuţ 73 

Marţi 24 septembrie 2013 (ora 16), stadion „Iuliu Bodola”, teren excelent, circa 2.500 spectatori, cu câţiva fani timişoreni.

FC Bihor Oradea: Sălăjan – Letan, Fl. Lazăr, Mintaş, R. Lupu – Ianc, M. Popa, Sfârlea – Fl. Pop, Hadăr, R. Lukacs (75, Achim).

Rezerve: Fildan, Haş, Ţoca, Ov. Popa, Ad. Achim, Zs. Lukacs, Bic.

ACS Poli Timişoara: Pap – Belu, Petrovic, Şeroni, Nicola – Poparadu – Bărbuţ (92, Dragomir), Trandu, Popovici – Boldea (83, Moldovan), Furtado (69, Ruiz).

Rezerve: Coca – Bocşan, Dragu, Nohai.

Cartonaşe galbene: Furtado (49).

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


2 + = cinci

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: