CFR Timişoara iernează pe podiumul Superligii: tot 12-0

Cu victorii la zero în ultimele 3 etape, culminând cu acest 12-0 înregistrat astăzi de la ora 11 pe teren propriu, o copie la indigo a rezultatului tur, CFR Timişoara a urcat câte o treaptă în fiecare din aceste trei runde din retur, sfârşind anul 2014 pe podium, unde va şi ierna.

Coborâte pe 6 după înfrângerea la scor de neprezentare de la Alexandria, la finele turului, alb-vişiniile au revenit pe podiumul Superligii de fotbal feminin pentru prima oară după 7 etape şi peste două luni, doar în urma victoriei din tur de la Bucureşti, tot cu 12-0, mai regăsindu-se sportivele prim-divizionarei timişorene între primele trei clasate.

Repetarea scorului fluviu cu ACS Fair-Play, o codaşă fără punct în cont şi care a încasat în medie peste 9 goluri pe meci, le-a repoziţionat favorabil în perspectiva calificării în grupa valorică 1-4, la şapte puncte în urma primelor două clasate, campioana Olimpia UT Cluj şi ASA Târgu Mureş, dar şi cu 4 puncte în faţa ocupantei locului 5, o nou-promovată. Şi ar mai fi doar 4 etape din retur, care se vor disputa la începutul primăverii.

Aşadar galop de sănătate la rece, în etapa a X-a a Superligii, una cu victorii la zero, cea mai clară fiind a timişorencelor iar cea mai „strânsă”, paradoxal, a liderului clujean.

Pe o ploaie măruntă, pornită în partea a doua, CFR s-a desprins în faţa juvenilei „lanterne roşii” din Bucureşti, cu 12-0 (2-0), deznodământ care ar fi putut fi chiar şi mai crunt dacă Sas, de două ori, Liheţ şi Bistrian n-ar fi ochit barele.

Loredana Sas a marcat golurile primei părţi, în minutele 30 şi 43, dar şi pe penultimul al jocului, în minutul 80, mai înscriind şi Claudia Bistrian, în minutul 48, Elena Obrad în minutele 52 şi 66, Larisa Sîrbovan în minutele 58, 60, 64 şi 76, precum şi Florina Abrudan, în minutele 68 şi 87. Au fost aşadar 5 goluri în 10 minute, spre mijlocul părţii secunde!

Totodată, portarul Durlă a ratat în minutul 85 un penalty, apărat de Dan, la repetarea execuţiei, solicitată de arbitru, ochind şi ea bara: cinci.

De notat desăvârşitul fair-play al junioarelor bucureştence, care şi-au respectat întocmai numele pe care-l poartă.

*

CFR Timişoara: Mihaela Durlă – Francina Lucescu, Ramona Novotni (46, Lidia Suvet), Florina Abrudan, Floarea Liheţ, Elena Obrad, Claudia Bistrian, Denisa Heişu (46, Eleni Christopoulou), Loredana Sas, Ozana Ababei, Larisa Sîrbovan.

ACS Fair Play Bucureşti: Lăcrimioara Dan – Simina Podgoreanu, Valentina Petre, Anamaria Pavel (75, Florentina Stoica), Antonia Manda, Alexandra Cană, Alexandra Gheorghiu, Beatrice Tărşilă, Gheorghina Sali, Silvia Radu, Alexandra Antonescu.

Pe bancă: Romina Pascaru, Raluca Manda.

Antrenor: Ioan Bărbăcioru.

*

Florin Bugar, care a înscris pe raportul de arbitraj numai 13 componente, din lipsă de efectiv şi de resurse, a spus: „Un meci la îndemâna noastră, cu toate că în prima parte le-am luat cam prea uşor. La pauză le-am spus să trateze jocul foarte serios şi rezultatul s-a văzut la final. Le felicit pentru evoluţia avută în acest campionat şi dorim să reuşim o performanţă cât mai bună în sezonul de primăvară. Felicit adversarele pentru fair-playul de care dau dovadă! Cu un buget aproape zero am reuşit să terminăm pe podium!”

Loredana Sas, autoare a deschiderii scorului, a spus: „Am început greu, se vede lipsa unor colege de-ale noastre, dar în repriza a doua, după muştruluiala primită la pauză, ne-am concentrat mai bine, nu am mai ratat, în schimb am reuşit să marcăm. Sunt fericită că am terminat pe locul 3! Şi în continuare dorim să facem o figură frumoasă, să nu ne mai pască ghinionul în privinţa accidentărilor pe care le-am suferit în acest sezon. Mulţumim lui nea Titi şi domnului profesor, care ne încurajează tot timpul!”

Arbitri: Dorian Barzuca – Lavinia Bozdoc (ambii din Lugoj), Patricia Samsudean (Timişoara).

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Feminin, Fotbal și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la CFR Timişoara iernează pe podiumul Superligii: tot 12-0

  1. Felicit presa din Timişoara pentru acest reportaj şi gaeria foto realizată, chiar sincer nu am crezut că se poate face aşa splendide reportaje , am fost încântate când am citit. Felicitări domnilor de la acest ziar de pe net, vă mulţumim, bravo Timişoara, încă o dată demonstraţi că sunteţi primi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


doi × 7 =

 


Ultimele articole din categoria Feminin: