Filip: „Meci de infarct!” LPS Banatul Timişoara se califică între cele mai bune 6 din ţară şi la juniori C, portarul Puiu parând 3 penalty-uri

LPS Banatul Timişoara s-a calificat astăzi în faza semifinală a Campionatului Naţional de juniori C, 1999-2000, graţie unui triumf la lovituri de departajare, în jocul decisiv, direct, tocmai împotriva gazdei patrulaterului de 4 zile de la Sânmartin, Luceafărul Oradea.

Juniorii C pregătiţi de profesorul Florin Filip aşteaptă acum tragerea la sorţi a celor două grupe de câte 3 echipe din semifinalele întrecerii federale, biletele pentru faza din 11-15 iunie fiind obţinute şi de ACS Poli, U Cluj şi Casa Bogdan Craiova, alte două confirmări fiind aşteptate în timp util.

 

Învingătoare duminică şi luni, contra lui LPS Satu Mare şi a celor din Alba Iulia, în cazul „Banatului” cu 5-1 şi 2-0, grupările din Timişoara şi Oradea au jucat cu calificarea pe masă, iar cum după primele 35 de minute, încheiate la egalitate, 2-2, nu s-a mai marcat nici un gol în partea a doua, totul s-a decis de pe punctul cu var.

Paradoxal, în ciuda unei intense presiuni a publicului gazdă, care a contribuit la revirimentul orădean, amfitrionii revenind de la 0-2 pe parcursul reprizei I, LPS Banatul şi-a păstrat sângele rece la loviturile de departajare, obţinând calificarea.

Iniţial, alb-albaştrii s-au desprins la 2-0 în jocul disputat de la ora 10 pe căldură, scăldaţi fiind în soare, dar vocea tribunei le-a dereglat busola, „Banatul” cedând deliberat mijlocul terenului şi văzându-se ajunsă din urmă.

Andrei Dumiter a deschis scorul în minutul 15 iar Alexandru Strein l-a majorat în minutul 23, cu reuşite din acţiune, la fel punctând şi Luceafărul: 2-2 la pauză.

Loviturile de departajare au fost dramatice, sfârşindu-se cu 6-5 pentru timişoreni, pe hârtie gazde ale acestui meci, deşi s-a disputat în Bihorul orădenilor, totul decizându-se abia după cea de-a 8-a serie de penalty-uri. Brad a transformat execuţia sa, la moartea subită, pe când portarul Cristian Puiu, de 1,85 metri, s-a remarcat apoi din nou, apărând decisiv, după ce mai para şi precedenta execuţie, precum şi una din seria iniţială de 5 lovituri.

Puiu, 3 penalty-uri salvate! De partea cealaltă, timişorenii au ochit o dată bara şi au mai ratat unul.

Cu două indisponibilităţi, Costinaş, fundaşul stânga, şi mijlocaşul central Berivoiescu, accidentaţi luni contra alba-iulienilor, antrenorul Filip a optat pentru Puiu – Bura-Koţ, Maxim, Brad, Botorea – Buzan, Strein, Vasile, Cluci – Dumiter, Grecu, mai apelând pe parcurs şi la Corjescu, Gaidoş II şi Mărgan, de fapt singurele rezerve disponibile ale timişorenilor.

Profesorul Florin Filip ne-a explicat după „un meci de infarct”, că „am realizat jocuri bune, primele două, foarte bune, iar prima parte de astăzi a fost la fel, foarte bună, şi dacă am fi continuat în acelaşi ritm s-ar fi pus doar problema diferenţei de scor. Publicul i-a împins însă de la spate pe cei de la Luceafărul, a avut un rol şi un aport important, iar la vârsta aceasta juniorii pot avea psihicul mai labil şi e uşor să cadă dintr-o extremă într-alta. A căzut mai întâi un gol întâmplător, la o eroare individuală, iar apoi ne-au egalat înaintea pauzei. Remarc însă tăria pe care au manifestat-o până la sfârşit şi faptul că băieţii noştri au crezut în şansa lor până în ultima clipă. E de admirat că au făcut faţă presiunii publciului, care s-a intensificat la 11 metri. Ne-au lipsit şi 2 jucători şi am fost egalaţi pe acea cădere dar în ansamblu n-am fi avut altfel nici o emoţie şi fără falsă modestie am dovedit o superioritate valorică. Ar fi fost nedrept să nu ne calificăm!”

Juniorii C au încheiat zonalul din Bihor cu bilanţul 3 2 1 0 9-3 8 puncte, cu unul în faţa orădenilor.

Şi juniorii D ai „Banatului”, cu Flavius Nastor la cârmă, s-au calificat între cele mai bune 6 din ţară, urmând a juca pe 8 şi 9 iunie la Sibiu cu gazda Interstar şi Sporting Juniorul Vaslui pentru un loc în finala naţională, contra învingătoarei triunghiularului de la Braşov, cu Forex, Şcoala de Fotbal „Gică Popescu” şi Academia Gheorghe Hagi, în vreme ce Banatul 2002 (antrenor: Cristian Petcu) a devenit duminică vicecampioana Cupei Hagi Danone 2014.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 9 = saptezeci doi

 


Alte articole legate de acest subiect: