Filip, Vaştag şi Boldor în teste la AS Roma, Buia la Cesena

La puţine minute după ce Olanda îşi adjudeca astăzi pe tărâm sârbesc trofeul continental la categoria sub 17 ani, egalând de două ori în prima repriză a finalei Germania şi desprinzându-se cu alte trei goluri după pauză, 5-2, învinşii cu 1-0 ai „portocalei mecanice” şi a „panzerelor” erau titularizaţi de profesorul Cristi Petcu în ultima etapă a Campionatului Naţional de juniori B, în deplasare la CS AC U „Vasile Goldiş” Arad.

Daniel Birău, unul dintre componenţii României la turneul final al Campionatului European sub 17 ani din Serbia, unde „tricolorii” au fost eliminaţi luni de eşecul în faţa Germaniei, a marcat două goluri din postura de fundaş dreapta, Feraru şi Filip, un titular în selecţionata pregătită de Văsîi, adăugând celelalte reuşite ale succesului cu 4-0 repurtat de lidera LPS Banatul la Arad, succes cu care a câştigat cu un palmares impresionant seria a VII-a şi s-a calificat la turneul zonal din 1-5 iunie.

Până atunci, câţiva dintre juniorii prezenţi la turneul final vor răspunde săptămâna viitoare solicitării unor cluburi peninsulare de a efectua nişte stagii de pregătire şi testare, Steliano Filip, Andrei Vaştag şi Deian Boldor luând drumul Romei, la galben-cărămiziii lui A.S., iar Darius Buia spre Cesena. La revenirea lor din Italia, juniorii de loturi naţionale vor da piept la turneul zonal cu CFR Cluj, câştigătoare a seriei a VIII-a a Campionatului Naţional de juniori B, respectiv cu Universitatea Craiova şi Gaz Metan Mediaş, ocupantele locurilor secunde în alte două serii ale competiţiei, oraşul gazdă al patrulaterului din 1-5 iunie urmând a fi desemnat în şedinţa federală de joi.

Petcu i-a titularizat la Arad pe toţi cei 5 juniori prezenţi în lotul României la turneul final, şi anume Birău, Buia, Filip, Roman şi Vaştag, şi care s-au reintegrat în programul de pregătire al clubului de juniori miercuri sau joi, în funcţie de aportul lor la competiţia din Serbia, apelând duminică la Laurenţiu (60, Ristea) – Birău, Dobrosavlievici, Danciu (65, Dănilă), Buliga (65, Petco) – Feraru, Vaştag, Miuţa – Roman – Filip, Buia.

Cristi Petcu a supervizat şi evoluţia echipei de juniori A a LPS Banatul Timişoara, care a cedat cu 5-3 în faţa gazdelor de la CS AC U „Vasile Goldiş” Arad în primul meci al cuplajului din ultima rundă de campionat în seria a VII-a a juniorilor mari.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 5 = zero

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: