Final de tur în Campionatul Județean Timiș al ligii a V-a: rezultate, marcatori, echipe. Făget în fruntea Seriei a III-a, Bazoș – Recaș 3-1, campioana Pișchia caută sponsor, Bobda își anunță retragerea – ”nu suntem bătaia de joc a AJF”, iar Galaxy n-are legitimațiile acasă. În Cupa României, Șoimii Pesac se califică în deplasare cu 13-14 la lovituri de departajare

Liga a V-a județeană a completat duminică programul turului, AS Gelu fiind cea mai confortabilă campioană de toamnă. Campioană a ediției trecute în Seria a II-a, Juventus Pișchia este și acum în frunte, încă cu un singur punct, iar făgețenii fără avantaj la puncte. Detaliile, mai jos. Rezultatele tehnice și clasamentele turului, pe coloana consacrată a secțiunii Fotbal.

AS Gelu este campioană de toamnă a Seriei I în liga a V-a județeană, cu 42 de puncte, urmată la mare distanță de Tricoul 1 Iunie Timișoara, cu 28 de puncte, Voința Biled având 27. AS Gelu este unicul lider din ”Județ” care a luat un avans confortabil față de ocupanta locului secund.

AS Gelu a pierdut doar 3 puncte în tur, încheind cu bilanțul 15 14 0 1 69-11 42 de puncte, zestre strânsă de antrenorul Bogdan Lupu și jucătorii Tiberiu Munteanu, Paul Zubașcu, Valentin Lascu, Marius Lucian Olaru, Gabriel Nicușor Chelbu, Alexandru Adrian Aldea, Ionuț Sorin Măciucă, Mircea Casian, Costinaș, Raul Bezeg, Remus Florin Șerban, Petru Pătruică, Ionuț Dan Dragotescu, Alin  Ușvat, Adrian Păianu, Florin Iovițu, Vasile Cosmin Ivănescu, Sava Miodrag Arsin, Alex Claudiu Balint, Vasile Palkovacs, Iulian Cristian Berbece, Marius Vasile Straton și Ionuț Mandea, golgeter al echipei fiind Cristian Berbece cu 27 de goluri.

Antrenorul Lupu a ținut ”în primul rând să-mi felicit băieții, care au înțeles obiectivul clubului. A fost un tur de campionat pe care l-am dominat autoritar, am avut și o sincopă  la Unirea Sânnicolau Mare, unde am suferit prima înfrângere, dar am trecut ușor și peste această suferință. Am reușit 14 victorii din 15 – un bilanț foarte bun. Doresc să mulțumesc autorităților locale și conducerii clubului, care ne-au acordat tot sprijinul. Încă o dată mulțumesc băieților, iar adversarilor noștri le doresc baftă pentru locul doi, care este liber, locul I fiind ocupat. Vă doresc Sărbători fericite tuturor!” 

A fost AS FC Dacia Cărpiniș – AS Gelu 1-4 (0-3): Alexandru Benea (min. 70), respectiv Claudiu Balint (min. 3) și Cristian Berbece (min. 10, 69 și 85). 

Ca o paranteză, la jocul AS Gelu – AS Voința Valcani echipa vizitatoare nu s-a prezentat la teren și rezultatul meciului a fost omologat cu 3-0 in favoarea localnicilor, clubul din Valcani fiind sancționat cu o penalitate sportivă de 700 de lei.

AS Dedy-Mid Viitorul Iecea Mare – AS Avântul Bobda 4-1 (1-0).

În minutul 84, în semn de protest, vizitatorii au părăsit terenul de joc. După ce oaspeții au egalat în minutul 53 prin Ciprian Manolache, arbitrul Alexandru Ghiurcan a inventat o lovitură de la 11 metri pentru gazde în minutul 65, iar apoi, în minutul 80, a validat un gol înscris din ofsaid, oaspeților refuzându-le un penalty.  

Asistentul 1, Radin, a fost înlocuit la acest meci cu Cincă, după ce, în urmă cu două etape, la jocul Viitorul Iecea Mare – Cenad 2-3, asistentul Radin era lovit cu piatra, la care a vrut să părăsească terenul în minutul 78, oprit fiind de observator.

Un conducător din cadrul clubului din Bobda a spus că ”Nu suntem bătaia de joc a AJF-ului. Arbitrul Alexandru Ghiurcan odată este la linie, odată la centru, și a făcut praf meciul. Chiar și gazdele au fost mirate de deciziile luate împotriva noastră, căci a inventat un 11 metri, un gol marcat cu mâna și unul din ofsaid, iar pe noi nu ne-a lăsat să jucăm, chiar este o rușine de arbitru. Am pierdut cu 7-0 sau alte meciuri acasă, și nu s-a întâmplat nimic. Jucătorii s-au dezechipat în magazie, nu la vestiarele stadionului, și cum este oare posibil așa ceva!? Noi le asigurăm oaspeților toate condițiile. Iar AJF schimbă regulamentul din oră în oră. Acest meci trebuia să se joace duminică și am fost anunțați că se joacă sâmbătă. Fac ce vor ei, chiar nu se mai poate așa ceva, în condițiile în care noi plătim taxe, iar ei își mai și bat joc de noi. Ne vom retrage din campionat!”

ACS Voința Valcani – CS Unirea 2 Sânnicolau Mare 3-3 (2-2): Daniel Talpoș, Alexandru Ienovan și Laurențiu Daju, respectiv Claudiu Coandă două goluri și Răzvan Dima.

AS Banatul Teremia Mare – Olimpia Lenauheim 3-0 (2-0): Iulian Poteraș (min. 26) și Alexandru Prelipceanu (min. 40 și 70).

Oaspeții au jucat din minutul 11 în 10 jucători, Claudiu Ionel fiind eliminat pentru al doilea cartonaș galben.

CS Sânandrei Timiș – Voința Șandra 3-3 (3-1): Alin Gîrz două goluri și Valentin Bobuț, respectiv Cosmin Tomescu cu 3 goluri.

Gelu Oancă (președintele clubului din Șandra): ”Pentru prima dată în acest tur de campionat pot spune că am avut un arbitraj foarte bun, iar pentru fapta lor, în numele clubului, merită felicitări. Așa îmi doresc, ca la toate meciurile să avem asemenea arbitraje.”

AS Steaua Bulgăruș – AS Tricoul 1 Iunie Timișoara 2-0 (0-0): Vlad Ozan (min. 65) și Andrei Șofroni (min. 77).

Cu acest succes, pe care îl putem cataloga ca fiind surpriză a etapei, elevii lui Costel Teacă au încheiat turul de campionat pe locul 14, cu 16 puncte.

**

Campioana en titre Juventus Pișchia este și campioană de toamnă, cu 37 de puncte, urmată pe locul secund de Unirea Cerneteaz, cu 36 de puncte. Iar pe locul 3 a urcat Electrica Timișoara cu 32 de puncte.

Juventus Pișchia a încheiat turul cu linia de clasament 15 12 1 2 66-23 37 de puncte, antrenor al echipei fiind Nicolae Crișan iar jucători: Răzvan Fuzer, Alexandru Hognogi, Andrei Novac, Florin Nescu, Ștefan Glișa, Flavius Glișa, Casian Cuțitari, Silviu Cărare, Zoran Muntean, Eduard Boroș, Raul Mariș, Alexandru Gaidoș, Stelian Argatu, Cristian Faimoc, Alin Munteanu, Claudiu Fulga, Bogdan Inoveanu, Alin Gaga, Nicolae Crișan, Darius Oprea și Alin Vlada.

Golgeterul, Claudiu Fulga cu 16 goluri, urmat de Stelian Argatu cu 15.

Ioan Coman a semnalat că ”În turul campionatului echipa a avut evoluții pozitive, având doar două sincope, la Banloc, unde am ratat din toate pozițiile și am fost decimați de jocul dur al gazdelor, și la Deta, unde puteam scoate măcar un egal. În ambele meciuri am avut un jucător eliminat și pot spune fără falsă modestie că la ora actuală avem lotul cel mai valoros din această serie, lot care ne permite să ne batem din nou pentru primul loc. Poate vom găsi un sponsor care să ne ajute să putem spera la liga a patra, aviz amatorilor.”

Campioana de toamnă impunându-se în deplasare. ACS Viitorul Bencec – AS Juventus Pișchia 2-4 (0-2): Răzvan Cernăuțan (min. 62) și Marius Ignat (min. 65), respectiv pentru învingători Stelian Argatu (min. 15 și 55), Flavius Glișa (min. 32) și Gheorghe Fechete, autor al unui autogol (min. 80),

AS Gloria Utvin – CSC Dudeștii Noi 0-2 (0-0): Costea Făniță (min. 70) și Călin Grek (min. 86). De menționat că Alexandru Căptălan a fost eliminat de la oaspeți în minutul 30 pentru două cartonașe galbene.

Progresul Iecea Mare – Electrica 1929 Timișoara 0-2 (0-0): Pavel Olărescu (min. 65) și Costel Bucoș (min. 78).

Oaspeții au rămas în 10 jucători din minutul 81, când Alex Brașoveanu a fost eliminat pentru două cartonașe galbene. Cu această victorie, junii lui Marcel Romanescu au urcat pe locul trei la sfârșitul turului.

AS Petroman – CS Timișul 2 Șag 1-0 (0-0). Unicul gol al meciului a fost marcat cu două minute înainte de final de Vasile Jianu. Iar cu acest succes gazdele au încheiat turul pe locul 7, cu 26 de puncte

Unirea Cerneteaz – Deta 2 5-4 (1-2). 

Pentru învingători au marcat Ionuț Niță, Răzvan Leucă, Robert Cârmaci, Beniamin Grădinaru și Cristian Iorga. Iar în favoarea echipei secunde a clubului din Deta, Miki Rosuș, Petrișor Meșterca, Cristian Cincă și Sebastian Paraschiv.

Un jucător al formației secunde detene care a ținut să-și păstreze anonimatul a spus că ”am pierdut cu largul concurs al arbitrilor. După ce am condus de două ori, gazdele au marcat un gol dintr-un ofsaid nesemnalizat și un penalty, deși faultul a fost în afara careului, pe partea lui Ghiurcan. Dorim să le mulțumim arbitrilor Răzvan Sebastian Dan, Alexandru Ghiurcan și Cornel Mihai pentru cel mai prost arbitraj și sperăm să nu mai avem parte de ei pe viitor. Dacă au primit oportunitatea de a arbitra un meci, să nu-și bată joc de munca echipelor. Felicitări întregii echipe pentru efortul depus! Am reușit să facem un joc bun, chiar dacă am jucat împotriva a 14 jucători.”

ACS Galaxy Timișoara – CSC Ghiroda și Giarmata Vii 2 nu s-a disputat întrucât gazdele nu au prezentat legitimațiile jucătorilor. Cel mai probabil se va omologa cu 0-3 în favoarea oaspeților.

***

Campioană de toamnă a Seriei a III-a este CSC Făget, cu 38 de puncte, urmată de AS FC Bazoș, cu același punctaj – despărțite fiind la golaveraj, iar pe locul trei CSC Belinț cu 37 de puncte.

CSC Făget a încheiat turul cu bilanțul 15 12 2 1 63-15 38 puncte, antrenorul Sergiu Benescu bazându-se pe sportivii Albert Goldschmidt, Dorian Predescu, Alex Neagu, Alexandru Adelin Stoica, Claudiu Boc, Alexandru Lăzărescu, Georgian Berzava, Ionuț  Baranka, Alexandru Stanilă, Raul Dobozi, Horia Onae, Mihai Rădac, Sergiu Țofei, Cristian Caplescu, Florin Tomoioagă, Vlad Dobrea, Alexandru Avramescu, Andrei Galacsik și Igor Nicoară. 

Căpitan și golgheter la zi al campionatului, cu 34 de reușite, este Mihai Radac.

Ionel Valerică Lazăr, delegat al echipei, a sintetizat astfel: ”A fost un tur de campionat aprins, cu multe răsturnări în ceea ce privește echipa care va încheia pe primul loc la sfârșitul turului. Recaș a condus în mare parte, apoi noi, datorită rezultatelor și golaverajului bun reușind să încheiem pe locul unu. Avem o echipă bine închegată și jucători cu experiență, cum sunt Țofei, Radac, Onae, Berzava, care țin echipa în spate. Faptul că s-a terminat turul campionatului și am încheiat pe locul I ne dă mult de gândit, după ce la început obiectivul nostru a fost clasarea în primele opt. Mai avem mult de muncă in retur și sper să o ținem tot așa.” Președinte al făgețenilor este Tiberiu Manea iar manager sportiv Lucian Magheț.

La final, o victorie la scor. AS Autoliv Lugoj – CSC Flacăra Făget 3-7 (1-3): Vasile Pașca, Andrei Eneșca și Alin Țundrea, respectiv pentru învingători Mihai Radac două goluri, Alexandru Neagu două goluri, Raul Dobozi, Victor Oprea și Alexandru Stănilă.

AS FC Bazoș – AS Recaș 3-1 (1-0).

Marcatori: Octavian Firuț (min. 14), Adrian Achimov (min. 47) și Sorin Tomoș (min. 90, din lovitură de la 11 metri), respectiv Raul Hantea (min. 50).

CSC Boldur – CSC Belinț 0-3 (0-2): Deian Ștefănescu (min. 25) și Răzvan Dragomir (min. 32 și 72). Iar cu acest succes în deplasare băieții lui Florin Mitrache au încheiat turul de campionat pe podium, devansându-i pe cei de la AS Recaș.

AS Berini – AS Bacova 3-1 (3-1): Alin Prodan (min. 10) și Darius Iosif (min. 23 și 33), respectiv Abel Șultz (min. 41).

CSC Nițchidorf – CS Phoenix Buziaș II 7-3 (4-2).

Pentru gazde au marcat Dragoș Daju de 3 ori, Rafael Gyory, Cosmin Ișfanescu, Alexandru  Lupan și Vlad Kosak.

Turul 2 în faza județeană Timiș a Cupei României

Unirea 2 Tomnatic – Crvena Zvezda Stanciova 3-2 (1-0): Denis Chistrugă (min. 25, 80 și 88) respectiv Alin Munteanu (min. 64) și Fredy Milutin (min. 90+2).

Olimpia Darova – AS Dumbrava 13-0 (6-0).

Marcatori: Miși Bejera 5 goluri, Alin Ciobanu 3 goluri, Gabriel Roșu, Ionică Pantea, Sergiu Sergiu și Daniel Cimponeriu – ultimul, cu două goluri.

Olimpia Bucovăț – Șoimii Pesac 13-14 (1-2, 3-3) după executarea loviturilor pentru departajare. Rezultatul timpului regulamentar de joc a fost 3-3.

Turul al III-lea se va disputa probabil duminica viitoare, când vor intra în scenă și echipele din liga a V-a județeană.

În alte jocuri, Ohaba Forgaci – Șoimii Ghizela 6-3, Progresul Racovița – Bârzava Partoș 3-4, Timișul Hitiaș – Avântul Jamu Mare 1-4, Viitorul Igriș – Pindul Dudeștii Noi 6-1 și VHP Pădureni – Sintești Timiș 5-1.

*Au fost suspendați Marius Axente (CSC Boldur), pentru 8 etape și 800 de lei penalitate sportivă, Raul Neagu (CSC Dudeștii Noi) două etape si 400 de lei, la fel și Valentin Coțolan (CSC Belinț) și Mihai Obreja (Bacova), iar Valentin Cosmin Condreț (Steaua Bulgăruș) 3 etape si 200 de lei.

Iar la nivelul ligii a VI-a de ”Promoție”, Cosmin Cristian Ignea (Progresul Racovița) 3 etape și 300 de lei penalitate sportivă, Moiță Goman (AS Checeana Checea) 3 etape si 100 de lei, Ovidiu Uță Cotinel (Timișul Hitiaș) 3 etape și 300 de lei iar Răzvan Sibian (CSC Porto Bega) 3 etape și 100 de lei.

 

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Judeţ și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Final de tur în Campionatul Județean Timiș al ligii a V-a: rezultate, marcatori, echipe. Făget în fruntea Seriei a III-a, Bazoș – Recaș 3-1, campioana Pișchia caută sponsor, Bobda își anunță retragerea – ”nu suntem bătaia de joc a AJF”, iar Galaxy n-are legitimațiile acasă. În Cupa României, Șoimii Pesac se califică în deplasare cu 13-14 la lovituri de departajare

  1. dragos spune:

    „După ce oaspeții au egalat în minutul 53 prin Ciprian Manolache, arbitrul Alexandru Ghiurcan a inventat o lovitură de la 11 metri pentru gazde în minutul 65, iar apoi, în minutul 80, a validat un gol înscris din ofsaid, oaspeților refuzându-le un penalty.”

    De unde stiti voi ca asa a fost? Ati fost prezenti la meci sau a fost meciul filmat? Probabil ca nu, deci in ce calitate ati facut aceste observatii?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua − 8 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: