Finis coronat opus: UTA – Petrolul Ploiești 2-4 (2-1)

O victorie în cel de-al nouălea dar și ultimul meci acasă din sezonul de primăvară, față de cele numai 7 deplasări de până acum în noul an 2019, cărora li se va adăuga ieșirea la Mioveni, i-ar fi readus pe roșu-albi pe locul 8 în Liga 2, iar arădenii au fost în grafic odată ce în minutul 43 și-au dublat avantajul în partida cădere de cortină peste penultima etapă, primind însă și un gol înaintea pauzei, lovitură psihologică. Alte trei au urmat din partea nou-promovaților prahoveni, care au egalat la mijlocul reprizei a II-a și s-au desprins în ultimele 10 minute ale partidei de la ora 14: UTA – Petrolul Ploiești 2-4 (2-1).

UTA și-a dorit mult să încheie acest sezon problematic cu o victorie pe teren propriu, la încheierea săptămânii în care și-a înfățișat noul antrenor pentru viitorul sezon. După cum au arătat lucrurile în prima repriză, obiectivul era realizabil. Repriza a doua a scos în evidență slăbiciunile echipei arădene, de care mulți erau conștienți, dar care nu acceptau realitatea nici în ruptul capului. A rezultat cea de-a treia înfrângere acasă din sezonul de primăvară, după un 0-3 cu CS Luceafărul Oradea și 0-2 cu ASU Politehnica, arădenii rămânând astfel cu numai 3 puncte din ultimele 15 posibile, și acelea în compania retrogradatei din Bacău, respectiv cu 6 din ultimele 27, ceea ce i-ar putea costa clasarea finală în prima jumătate a ierarhiei. 

Bilanțul pe teren propriu în această primăvară rămâne totuși favorabil, 4 2 3 17-17 14 puncte, dar numărul golurilor încasate în cele 37 de etape s-a balonat peste ”borna” 60, doar CS Pandurii Lignitul și ultimele 4 clasate având defensive mai labile, minus al unei campanii în care UTA a strâns exact tot atâtea puncte precum în cea precedentă, 47, atunci a douăsprezecea.   

De partea cealaltă, ploieștenii se scăldă și ei în iluzii, crezând că această victorie îi va duce la meciurile mult dorite de baraj pentru promovare în liga întâi. Toți visează cu ochii deschiși, dar acest rezultat nu pare a-i duce nicăieri, AS FC Universitatea Cluj având prim-planul înaintea rundei finale, cu două puncte avans și un meci pe teren propriu cu CS Pandurii Lignitul, pe când galben-albaștrii lui Mulțescu așteaptă vizita virtual promovatei Academica Clinceni.

În tot cazul, prahovenii au bifat a cincea victorie consecutivă, respectiv a patra la rând în deplasare, majoritatea dintre aceste ieșiri fiind tranșate la minim două goluri diferență, cu 1-2 la Mioveni, 0-3 pe litoral, 0-2 la Ripensia și 2-4 astăzi.

Înfrângerea arădenilor a fost greu digerată de suporteri, care și-au manifestat zgomotos frustrarea și nemulțumirea, dar aceștia trebuie să recunoască și conștientizeze faptul că la această oră asta e valoarea echipei. Urmează o perioadă de căutări pentru a lua decizii corecte, dar mi-e teamă că lucrurile vor stagna, progresul lăsându-se mult așteptat. Un aspect pozitiv al acestei partide a fost că un tânăr jucător U 19, Alexandru Oroian, a reușit un gol spectaculos, care lasă să i se întrevadă o carieră frumoasă.

Ca bilanț pe teren propriu la finele ediției 2018-2019, punând la socoteală și rezultatele sezonului de toamnă, în care pierdea mai multe partide acasă dar colecta tot atâtea puncte, înclinându-se pe rând cu 0-1 cu Academica Clinceni, 0-2 cu CS Balotești, 0-4 cu ”U” Cluj și 1-2 cu FC Argeș și înregistrând linia 10 4 2 4 17-16 14, UTA a fost darnică pe sinteticul ”Motorului”: 19 8 4 7 34-33 28 de puncte din 57 posibile, nici jumătate.

Mai rămâne în program runda finală, după o penultimă etapă cu jumătate dintre meciuri câștigate de gazde, unul remizat în Ciarda Roșie și 4 succese ale vizitatorilor… 

*

Cristian Păcurar: „Ne-am dorit mult victoria în acest ultim meci pe teren propriu, nu am reușit-o, chiar dacă am avut o primă repriză foarte bună.”

Gheorghe Mulțescu: „Am știut că ne așteaptă o partidă dificilă. Am obținut în cele din urmă victoria care ne mai dă speranțe.”

*

UTA – Petrolul 2-4 (2-1)

Arad, 26 mai 2019; stadion Motorul; teren sintetic; spectatori: 900.

Au marcat: 1-0 Oroian (min. 31) cu un șut din afara careului sub bara transversală; 2-0 Șeroni (min. 43) cu capul în urma unui corner; 2-1 Arnăutu (min. 44) cu un șut de la marginea careului mare jos la colț; 2-2 Marinescu (min. 65) care a reluat din apropiere; 2-3, B. Rusu (min. 80) cu capul din apropiere în urma unui corner; 2-4, Arnăutu (min. 89) din lovitură de la 11 metri, în urma unui fault al lui Șeroni în careu.

UTA: Orlič – Manea, Șeroni, Melinte, Copaci – Hrezdac, Neagu – Costin (minutul 63, Isac), Oroian (min. 82, Kanda), Ciucur – C. Rus – cpt. (min. 69, Miculescu).

Antrenor: Ionuț Popa.

Pe bancă: Bodea, Ivan, D. Popa, Gavrilă.

Petrolul Ploiești: Lungu – Borța (min. 39, Olaru), Ghinga, Cazan, Țicu – Șaim (min. 46, B. Rusu), Marinescu – cpt. (min. 90, Bucșa), Chindriș, Pușcaș – Moldoveanu, Arnăutu.

Antrenor: Gheorghe Mulțescu.

Pe bancă: Bulboașă, Bratu, Enache, Ștefănescu.

Cartonașe galbene: Șeroni, Hrezdac, Pușcaș.

Arbitri: George Găman – Dragoș Iliescu, Adrian Iliescu (Craiova). Rezervă: Kovacs Szabolcs (Carei). Observatori: Cristian Petropoulos (Alba Iulia), Dan Jiga (Bistrița).

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt + = 12

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: