Flacăra arde afară: după 6, 5 şi 4, 0-0 fără golgeter, portar şi… în 10!

„Suntem mulţumiţi de jocul prestat de formaţia noastră, am dominat meciul, mai puţin în ultimul sfert de oră, când cei 3 jucători ai Sebişului de la centrul terenului, arbitrii, au încercat din răsputeri să-i împingă spre poartă”, a spus conducătorul făgeţean Marian Trăiculescu după Naţional Sebiş – Flacăra Făget, un duel între locul 12 şi 10, ultimul neretrogradabil, şi care s-a încheiat vineri după-amiază cu 0-0, deşi oaspeţii s-au prezentat fără golgeterul Boghian, suspendat pentru cumul de cartonaşe galbene (patru), respectiv fără portarul Iacob, care refuză să continue cu nou-promovata, în cele din urmă sfârşind în 10, prin eliminarea lui Speroni, pentru simulare ca un al doilea „galben”.

Arădenii se bazau mult doar pe jocurile de acasă dar n-au reuşit să anihileze avansul de 3 puncte avut de timişeni, care, abordând deplasarea cu palmaresul extern 1 0 5 4-19, au reuşit să stopeze cruntele înfrângeri cu 4-0 la Simeria, 5-0 la Hunedoara şi 6-1 la Poli II.

„Este foarte foarte important să batem în ultima etapă, acasă”, anticipează deja preşedintele făgeţenilor, Marian Trăiculescu, duelul cu următoarea clasată, Unirea Valea lui Mihai, şi care joacă sâmbătă pe teren propriu cu Millenium Giarmata,  conducătorului Flacărei venindu-i inima la loc după primul draw extern al nou-promovatei, vineri, la Sebiş, 0-0 cu Naţional, în cea de-a şaptea şi ultima ieşire de toamnă a timişenilor.

„Se simte deja mâna antrenorului Marius Baciu. În ultimele două meciuri nu am primit nici un gol, după ce oaspeţii noştri nu ne-au pus probleme în apărare iar aici cei mai periculoşi au fost arbitrii, care au acordat o serie de lovituri libere gazdelor”, a punctat Trăiculescu, adăugând: „Mă bucur mult pentru Sergiu Popovici, că a reuşit să evolueze tot meciul, şi pentru Iulius Rădulescu. De când a reintrat în poartă, n-am mai primit goluri…”

Şi apropo de portari, veteranul Iacob, titular în campania de promovare şi care începea actualul sezon şi în capacitate de antrenor cu portarii, „a refuzat să mai participe la pregătiri, spunând că nu mai poate colabora cu noi. A purtat discuţii şi cu factorii de decizie care sprijină echipa, explicând că nu mai doreşte să continue pentru că nu-i place atmosfera de la echipă. Nu am închis contractul său, situaţia sa este neclară dar refuză să se mai prezinte la pregătiri”, după cum a explicat Trăiculescu.

Briciu, cu un şut slab din poziţie bună, Raţiu, scăpat pe stânga, şi Popovici, care a centrat ideal la finele unui contraatac, Dragodan nereuşind să ciupească balonul în faţa portarului, ar fi putut aduce chiar victoria pentru Flacăra, în vreme ce Naţional a avut o bară iar în prelungiri a ratat de la 3 metri cu poarta goală. „Putea să se termine oricum, ei având şanse pe erorile noastre dar rezultatul îl considerăm echitabil. Am controlat jocul, băieţii şi-au schimbat vizibil atitudinea, într-adevăr am fost peste Sebiş ca nivel valoric şi altceva faţă de etapele trecute”, a mai spus Marian Trăiculescu.

Marius Baciu i-a aliniat pe Rădulescu – Gălan, Demian, Tache, Pană – Popovici, Speroni, Popescu (Drăgan), Ilie (Doroi), Briciu (Dragodan), Raţiu. Pe bancă: Filip (un junior în vârstă de 16 ani, împrumutat de la polişti) – Burduhos, Covaci, Mihuţa.

Speroni a fost sancţionat cu un al doilea cartonaş galben în ultimele 10 minute, în urma unei faze în careu în care a simulat fault la pătrunderea printre 2 jucători adverşi. Argentinianul va fi suspendat contra bihorenilor, reintrând Boghian, acum suspendat pentru 4 galbene.

A arbitrat o brigadă din Cluj Napoca, la centru cu Horaţiu Mircea Feşnic.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ trei = 12

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: