Flacăra, din nou campioană de toamnă. Parța, cu gândul la Divizia D

După ce în ediţia trecută a campionatului rata la mustață promovarea în liga a IV-a timișeană, fiind întrecută pe parcursul returului de ASO Deta, CS Flacăra Parța a luat-o de la capăt prin a asalta din nou cu succes titlul neoficial de campioană de toamnă, postură din care speră să înnoade un sezon de primăvară pe măsură, cu destinația Divizia D Timiș. Deși cu un fragil avantaj de numai trei puncte faţă de ocupanta locului secund, Flacăra nu a surprins pe nimeni prin parcursul bun în turul Seriei a II-a din Campionatul Județean, încheiat cu linia de clasament 15 13 1 1 46-12 40 puncte şi +19 la adevăr.

În continuarea retrospectivelor după sezonul de toamnă, aplecând lupa asupra câștigătoarelor de serii din liga a V-a timișeană, astăzi creionăm traseul primei clasate în Seria a II-a, care a repetat isprava din turul campaniei anterioare. CS Flacăra Parţa și-a adjudecat toate partidele pe teren propriu, trei dintre acestea la limită, două fiind printr-un unic gol marcat, urmând ca în retur să beneficieze de mai multe meciuri acasă, opt din totalul de 15.

Fără a înscrie în cele două deplasări în care a risipit puncte pe traiectoria din tur, Flacăra arde în fruntea Seriei a II-a, urmată pe locul secund de Rapid Săcălaz, cu 37 de puncte, pe podium mai situându-se după primele 15 runde și FC Jebel, cu 30 de puncte.

Ocupante ale podiumului care se roteau pe poziția fruntașă în primele 3 etape ale campionatului, mai întâi Rapid, apoi Flacăra iar ulterior FC Jebel, rămasă ulterior o vreme în fotoliul de lider, chiar cu punctaj maxim în cele 6 runde de la debutul noii campanii.

Pe-atunci, în prima jumătate a turului, gruparea din Parța suferea unica sa înfrângere, chiar în etapa a treia, la Utvin, cu 2-0, iar în runda a VII-a înregistra și remiza albă la nou-promovata Olimpia Răuţi, însă a doua parte a sezonului de toamnă a aparținut celor de la Flacăra, care au strâns un punctaj maxim din următoarele 8 apariții.

Pe teren propriu, la Parța, liderul a obţinut şapte victorii, pe linie, 2-0 cu cei din Petroman, 3-1 cu Camaro Fibiş, 1-0 cu oaspeții din Ghilad, 7-1 cu ”lanterna roșie” Timişul Urseni, 1-0 cu Unirea Cerneteaz, 4-3 cu Ripensia II Timişoara şi 7-0 cu AS Corneşti în runda cădere de cortină. Cele 6 triumfuri în deplasare au inclus două la limită, în ordinea 4-2 la Banloc, 3-0 la ”masa verde” la secund clasata Rapid Săcălaz, 7-1 la Millenium II Giarmata, 1-0 la Liebling, 3-2 la trupa de podium FC Jebel şi 5-0 la Uivar.

Golgheter al liderului întrecerii în care în tur s-au înregistrat cu două remize mai mult decât în Seria I, din care ieri am făcut referire la fruntașa Fortuna Becicherecu Mic, mai exact 17 față de 15, este Bogdan Andriucă, autor a 14 reușite, și care a explicat ușorul său recul în planul eficacității în comparație cu campania anterioară: ”Este adevărat că în ediţia trecută am avut mai multe goluri marcate, dar trebuie ţinut cont că atunci am evoluat în toate meciurile, pe când în acest tur am jucat numai în 11 partide, ca titular, şi am reuşit numai 14 goluri. Am suferit o accidentare dar bine că am revenit pe teren şi am contribuit la ascensiunea echipei noastre. Cu toţii din această comună ne dorim să încheiem la sfârşitul campionatului pe locul întâi şi să promovăm în liga a IV-a”.

Andriucă este principalul marcator al unui lot numeros, reunindu-i pe Raul Ionescu, Valentin Andruşcă, Marin Mladenov, Flavius Giovanu, Adrian Milovan, Daniel Alexin, Ciprian Ştreangă, Ştefan Hugyesz, Andrei Mogoş, Irinel Pană, Gheorghe Pais, Gheorghe Sabău, Bogdan Andriucă, Branislav Ismail, Claudiu Ungureanu, Călin Bar, Cristian Ismail, Laurenţiu Moigrădean, Alin Ardelean, Sorin Diaconeasa, Raul Solonca, Daniel Nicolaescu, Alin Pindeac, Flavius Girovanu şi Cristian Lukics.

Antrenor principal al campioanei de toamnă este Daniel Drăgan, asistat de Dumitru Ungureanu, medic al echipei fiind doamna Ioana Rărich, iar Drăgan a admis că ”și în sezonul acesta, la fel ca în cel precedent, ne propunem promovarea în liga a IV-a. Pentru a îndeplini acest obiectiv suntem nevoiţi să ne pregătim mai mult şi mai bine! Ne dorim ca toţi cei implicaţi în bunul mers al lucrurilor să înţeleagă că fără seriozitate, disciplină, muncă, determinare şi sacrificiu nu se pot obţine rezultatele pe care le doreşti. Acolo unde apare automulţumirea şi delăsarea, este logic că rezultatele vor fi nesatisfăcătoare. Vrem să avem aceeaşi atitudine şi în retur, iar la vară să culegem roadele muncii noastre, după un an de muncă”. Daniel Drăgan a estimat că ”lupta la promovare sigur se va da în continuare cu ocupanta locului secund Rapid Săcălaz”, enumerând ”alte echipe foarte bune din această serie, cu care vom da piept în retur în deplasare, Unirea Cerneteaz, Ripensia II Timişoara, iar cu cei din Jebel vom juca pe teren propriu. Iar cu acest prilej  doresc să aduc un ultim omagiu Regelui Mihai”.

Să mai menționăm că preşedinte al clubului alb-albastru fondat în anul 1950 este Mihai Petricaş.

Clasamentul turului în Seria a II-a din Campionatul Județean Timiș și ultimele rezultate, pe coloana datelor tehnice… 

 

 

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Judeţ și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 5 = zece

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: