Daminuță, penalty ratat, iar Flacăra Făget, remiză albă la lanterna roșie

Flacăra Făget a ratat aseară, pe un teren îmbibat de apă și în fața a cel mult 40 de oameni, ocazia de a se reapropia de primul loc al Seriei 4 în liga a treia, pe care-l deținea în toamnă, Cristian Daminuță ratînd un 11 metri în prima repriză a deplasării la lanterna roșie CS Vladimirescu, care în precedentul meci acasă obținea o primă victorie, pe 22 martie, 1-0 cu Muncitorul Reșița, și care este la al treilea joc fără gol primit. O remiză albă influențată și de vreme, bat-o vina…

Cu doar 8 goluri marcate în 15 jocuri, formația gazdă n-a reușit să cîștige și un al doilea meci stagional, pe cînd Flacăra a trecut pe lîngă ocazia unei alte victorii în deplasare.

Obiective diferite pentru cele două echipe. Oaspeții mai speră să se apropie de lider, iar gazdele să evite retrogradarea. Diferența de valoare dintre ele a fost nivelată de un adversar neașteptat: starea terenului. A plouat tot timpul partidei și cu toate eforturile gazdelor de a aspira apa de pe teren, jocul s-a disputat pe un teren mocirlos, pe care cei care puteau să-și mențină echilibrul mai bine aveau câștig de cauză.

Chiar dacă jocul nu s-a ridicat la un nivel bun, vreau să remarc toți jucătorii ambelor echipe pentru efortul depus pe toată durata partidei. Cu toate acestea, în mod deosebit s-a remarcat portarul gazdelor, Mitrea, care a avut câteva intervenții de efect și în același timp eficace. Mai mult, a reușit să pareze lovitura de la 11 m executată de Daminuță, obținută de oaspeți la un fault a lui Iancu asupra lui Speroni în careul de pedeapsă. De altfel, în primele 20 de minute de joc, singurul jucător care a șutat la poartă a fost Daminuță, două șuturi consecutive periculoase respinse de Mitrea și lovitura de pedeapsă. După acest iureș al oaspeților, jocul s-a mai echilibrat și Kocsis de la Vladimirescu a trimis un șut puternic, plasat, dar respins de Ostafie.

Repriza secundă a constituit o luptă oarbă pe un teren care semăna mai mult cu o zonă mocirloasă. Treptat, Daminuță a dispărut din joc, mai ales la faza ofensivă, așa încât gazdele au îndrăznit tot mai mult, dar fără consistență pe tabela de marcaj.

Așa s-a scris istoria acestei partide, care, cu siguranță ar fi avut altă fațetă pe un teren bun și pe o vreme favorabilă fotbalului.

La această dispută a asistat profesorul Vasile Gaboraș, fosta glorie a echipelor UTA, „U” Cluj, „U” Craiova, Poli și CFR Timișoara. Și chiar dacă la acest joc au venit doar circa 40 de privitori (apreciere cu larghețe), totuși jandarmii prezenți la stadion au evacuat un spectator turbulent într-un exces de zel demn de o cauză mai bună.

CS Vladimirescu 2003 – Flacăra Făget 0-0

Stadion: Vladimirescu; Teren: îmbibat cu apă; Spectatori: 40

Arbitri: Mateș Andrei – Herțea Radu, Iacobuță Mihaela (Cluj)

Cartonașe galbene: Țuculea, Semenea, Palkovacs

C.S. Vladimirescu: Mitrea – Bobeiciuc (60 Horvath), Ciobanu, Tudoroiu, Istin – Dobai, Iancu, Drăgan, Stănaia (cpt) – Kocsis, R. Szabo (70 Purece);

Antrenor: Cristian Sculici

Flacăra Făget: Ostafie – Ștefanovici, Secota, Ciobay, Țuculea, Semenea (46 Marcu), Briciu, Daminuță (cpt.), Palkovacs – Speroni, Silaghi-Perju.

Antrenor: Costel Ionilă

+

Seria 4 (etapa a 18-a, 5 aprilie):

Minerul Motru – AFCM Reşiţa 3-1: Chirea (3, 14), M. Laurenţiu (74) / Beloescu (38)
Millenium Giarmata – Minerul Mătăsari 1-0: Gideon (3)
Pandurii II Tg. Jiu – Jiul Rovinari 0-1: Calotă (7)
Vladimirescu 2003 – Flacăra Făget 0-0
Muncitorul Reşiţa – Vulturii Lugoj 4-3:
Ţimbota (19, 52), Boltaşu (35), Beică (90+3) / Lucian Stoica (29, 55, 58)
CS Apă Craiova şi Autocatania Caransebeş stau.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 7 = saizeci trei

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: