Flacăra Făget, după un fundaş central, un portar şi un vîrf

„Echipa s-a prezentat bine”, s-a declarat mulţumit Marian Trăiculescu, conducător al nou-promovatei Flacăra Făget, de prestaţia divizionarei C într-un al doilea joc de pregătire tot cu o echipă din liga a doua, Luceafărul Oradea, cu care a remizat sîmbătă la Salonta, 3-3, remarcînd că „am achiziţionat 3 fotbalişti buni şi dacă mai reuşim două-trei transferuri, suntem acoperiţi pe posturi”.

Szollei, Speroni (foto prima pagină) şi Mihuţa au întors sîmbătă rezultatul de la 2-0 pentru bihoreni la 2-3, Flacăra începînd în formula Gavriş – Briciu, Demian, Gălan, Tuculea – Speroni, Drăgan, Furdean, Mohamad – Szollei, Raţiu iar pe parcurs Marius Baciu apelînd şi la Boghian, Toma, Kovacs, Jichici, Goldiş, portarul Rădulescu, Adrian Ilie şi Mihuţa.

Lor li s-ar putea adăuga încă un portar, un fundaş central şi un vîrf, dacă Flacăra va concretiza tentativele de a-şi întări şi pe mai departe lotul, care a suferit semnificative remanieri în această iarnă.

În remiza cu orădenii, care conduceau cu 2-0 la pauză, n-a evoluat fostul component al galben-negrilor Braşovului, Vasile Ghindaru (33 ani), care a suferit o întindere în primul joc amical al Flacărei, pierdut cu 3-0 cu UTA, la Ineu, la încheierea celor 6 zile de cantonament la Moneasa, mijlocaşului central la închidere prescriindu-se o săptămînă de repaus. „Antrenorul Marius Baciu îi cunoaşte foarte bine pe jucătorii achiziţionaţi, şi avem în Ghindaru, Tuculea şi Furdean trei piese bune”, a mai spus Trăiculescu.

Gavriş, un tînăr portar transferat de la UTA, a început sîmbătă între buturi, iar flancul stîng a fost remaniat, cu Tuculea, un fundaş lateral adus de la Voinţa Sibiu, respectiv Mohamad, pe flanc, cooptat de la colega de eşalon Millenium Giarmata, mai începînd jocul dintre noii sosiţi şi Furdean, un mijlocaş de 24 de ani de la Mureşul Deva.

Flacăra Făget îi mai are la ora actuală în componenţă şi pe Goldiş, un fundaş dreapta de 21 de ani sosit tot de la UTA, Toma, fundaşul lateral campion naţional de juniori A cu Poli, cedat de alb-violeţi, Rafael Correa, un mijlocaş central brazilian de 28 de ani, care ultima oară a evoluat în liga a patra din Germania, precum şi Mateş, revenit după o accidentare care l-a ţinut pe tuşă.

Aşadar unui argentinian, Speroni, care n-a efectuat stagiul de pregătire centralizată la Moneasa, unde s-au deplasat 21 de jucători, revenind în România după cantonamentul echipei, i s-a adăugat şi un brazilian…

Cap de listă la capitolul despărţiri, remarcabila aripă Sergiu Popovici, în vîrstă de 18 ani, care la finele lunii ianuarie a fost achiziţionat definitiv de divizionara A SC Vaslui, cu care a făcut deplasarea în cantonamentul din Antalya. „Suntem mîndri că de la Flacăra a plecat un jucător care va evolua la un club implicat în lupta pentru titlu şi cu această ocazie ni s-a deschis uşa unei colaborări cu gruparea condusă de domnul Porumboiu”, a mai spus Marian Trăiculescu. În celelalte cazuri, antrenorul Marius Baciu le-a explicat jucătorilor Burduhos, Pană, Tache, Dragodan, Doroi, Petruş şi Cîrmaci să-şi caute alte echipe, anunţ pe care l-a făcut la începerea perioadei de pregătiri.

Flacăra a achiziţionat aşadar în această iarnă şi alţi 3 tineri sub 21 de ani, şi anume Goldiş, Tuculea şi Toma. Cît despre jocurile de pregătire, divizionara C a cîştigat în faţa lui LPS Banatul, 2-0, pe un teren acoperit de zăpadă, în Circumvalaţiunii, unde îşi şi desfăşoară antrenamentele, pe gazonul sintetic din incinta Arenei Viola.

În program urmează amicalul de marţi de la ora 12, cu liderul seriei a V-a în C5, ACS Recaş, iar sîmbătă cu juniorii B pregătiţi la alb-violeţi de Cristian Contescu. Partidele preconizate cu divizionarele D CS Dumbrăviţa şi Timişul Şag au fost amînate din cauza vremii.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase − = 4

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: