Flacăra Făget, înaintea abia primului amical al… iernii

Flacăra Făget a intrat în luna martie fără a fi disputat încă nici un meci amical în perioada precompetiţională de primăvară, urmînd ca abia duminică după-amiază să joace o primă partidă de verificare, în compania Progresului Racoviţa, lider în Seria a III-a a Campionatului Judeţean Timiş.

Aspect care spune multe despre situaţia precară de la unele divizionare C din fotbalul nostru, în acest caz Flacăra Făget. De-acum cu Costel Ionilă ca antrenor al echipei, divizionara C a parcurs o perioadă de iarnă fără cantonament centralizat şi fără partide amicale, unii dintre jucătorii care vor continua şi în retur cu gruparea strămutată pe arena Colterm din Calea Şagului efectuînd însă stagii de pregătire cu diverse alte formaţii.

Iar lotul este momentan serios descompletat faţă de startul campionatului, dispersarea avînd de-a face şi cu remunerarea jucătorilor pe parcursul toamnei, capitol care pare a se fi ameliorat, ceea ce nu se poate încă spune şi despre recuperarea punctelor de penalizare dictate înaintea sărbătorilor de FRF.

Pe undeva, acest gen amatorist-pompieristic de parcurgere a perioadei precompetiţionale de iarnă nu este ceva cu totul nou pentru clubul Flacăra Făget, şi în vară cîţiva dintre tinerii foşti sub contract cu Marian Iancu şi debarcaţi la echipa de liga a treia conturînd lotul pregătit pe atunci de profesorul Sorin Brândescu abia în ultima săptămână înaintea startului campionatului sau chiar după disputarea primei etape.

Care rezulta atunci într-un draw cu CS Millenium Giarmata, adversar tot din zona superioară a Seriei 4 în liga a treia care va găzdui vinerea viitoare, de la ora 15, derby-ul timişean de debut în retur.

În care ar putea fi implicat şi Cristian Daminuţă, ajuns pe „Colterm” din lotul lui ACS Poli Timişoara, ba chiar şi Abiodun, care s-ar putea să revină în contingentul Flacărei, în ciuda unor probleme disciplinare apărute în cursul pregătirilor.

Flacăra s-a antrenat zilnic în cursul acestei săptămîni, dar condica de prezenţă n-a avut înscrise mai multe de 15 nume, printre care ale portarilor Ostafie şi Rădulescu, precum şi ale lui Speroni, Briciu, Ştefanovici, Tuculea, Giurasevici, Secotă, Perju-Silaghi sau Scînteie.

Nu este totodată exclus ca tripleta Fuchs, Birău, Mucsi să revină la echipă de la malul mării, unde a efectuat pregătirile întregii perioade hibernale cu constănţenii, fără însă o finalitate certă în privinţa unei înţelegeri, la capitolul plecări figurînd totuşi Szalkai, ajuns la adversara de vinerea viitoare, CS Millenium Giarmata, precum şi Toma şi Damian, care au optat pentru liderul Diviziei D Timiş, AS Nova Mama Mia Becicherecu Mic, sau Burtic, care n-a mai continuat pregătirile cu Flacăra. Dobre este în continuare accidentat.

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 × = treizeci

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: