Flacăra, la al treilea 1-0 succesiv şi încă fără gol primit în 6 ore

Flacăra Făget îşi păstrează şi după 6 ore de fotbal poarta ferecată, elevii antrenaţi de Sorin Brândescu obţinînd vineri seară cel de-al treilea succes consecutiv cu 1-0, după cele cu Pandurii II şi Autocatania, la Caransebeş, adăugat unui 0-0 în runda inaugurală, cu Millenium Giarmata. Iar triumful contra arădenilor de la Vladimirescu, deşi deloc entuziasmant pentru pragmaticul Brândescu, şi conturat abia în minutul 87, graţie lui Speroni, caţără Flacăra în fruntea ierarhiei din C4, după 5 runde ale ligii a treia.

Stînd în runda a doua, după acel draw alb de debut pe teren propriu, Flacăra a găsit răgazul să se articuleze de pe o săptămînă pe alta, prinzînd un culoar prielnic, ce o menţine fără gol încasat în 4 partide din seria a patra.

Se pare aşadar că Flacărei i-a priit mult strămutarea de la Făget în Calea Şagului, pe baza sportivă „Colterm”, o nouă formulă prinzînd contur, din piese alipite şi de la promovata recăşeană dar şi de la mai tineri aspiranţi ai fostei FC Timişoara II. Iar gazdele s-au impus şi în absenţa lui Tuculea respectiv Perju-Silaghi, în stare de suspendare după cartonaşele roşii primite pe finalul partidei precedente.

În cele din urmă însă, într-un duel în care şi-a făcut debutul imediat după pauză şi un al doilea argentinian, Veron, golul l-a adus tot un fost echipier al Flacărei din trecuta campanie, şi anume Speroni, care a finalizat din gura porţii buna centrare oferită dintr-o bucată, de pe dreapta, de Birău, bine lansat în adîncime. Era deja minutul 87 iar timişenii presau necontenit, profitînd de superioritatea numerică iscată în ultimul sfert de oră, cînd oaspeţii arădeni au rămas în 10 oameni, după două cartonaşe galbene. Dominarea şi-a făcut cu alte cuvinte efectul…

Speroni, care era supus unei investigaţii medicale după ce la finele partidei de săptămîna trecută, cîştigată la Caransebeş, era transportat cu Ambulanţa la spital, suferind o afecţiune cardiacă, a adus toate cele 3 puncte în contul unei grupări eficiente şi pragmatice, după chipul şi asemănarea antrenorului său, pînă la finele anului trecut secund în stafful federal juvenil.

Brândescu nu s-a declarat însă foarte încântat de evoluţia echipei sale, subliniind însă dăruirea şi capacitatea de efort a celor de la Flacăra: „A fost mai mult un meci de luptă, în care n-am jucat prea grozav. Ne-am creat ocazii dar am fost neatenţi la finalizare şi în general puţin haotici. Am jucat însă cu multă ambiţie, am crezut în şansa noastră, şi este important că am cîştigat. Nu pot să spun însă că am crescut în joc faţă de victoriile precedente şi mai avem lucruri de pus la punct. Am fost precipitaţi la construcţia jocului, cu dificultăţi pe atac în jumătatea adversă de teren, dar altfel ne repliem bine, ne apărăm grupat, şi băieţii aleargă şi depun un mare efort”. 

Golul ar fi putut veni şi mai repede, în special la începutul reprizei a doua, cînd însă dominarea timişeană nu s-a concretizat. Un al doilea forcing, pe final, şi cu om în plus, a dat însă roade maxime: un gol, 3 puncte şi un salt pe locul întîi.

Flacăra Făget: Burtic – Birău, Ştefanovici, Gălan – cpt., Toma – Speroni (89, Scînteie), Briciu (71, Dobre), Fuchs, Abiodun (46, Veron) – Andronic (71, Ardelean), Szalkai. Pe bancă: Rădulescu – Cărpinişan, Ciobai.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Flacăra, la al treilea 1-0 succesiv şi încă fără gol primit în 6 ore

  1. spartanul lugojean spune:

    Ce pacat ca Flacara nu mai joaca la Faget!Oricum MULT SUCCES FF-Timisoara si poate ,cine stie,anul viitor in liga a2-a

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 − = trei

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: