Florin Bugar: „Vreau neapărat să debutez cu un rezultat care să prindă bine fotbalului feminin românesc!” Timişoreanul, cu România U19 în Bosnia şi Herţegovina, după startul cu CFR la Prundu Bârgăului

Unica prim-divizionară a fotbalului timişean, CFR, pe dreptunghiul verde feminin, va debuta în Superliga 2014-2015 în deplasare la o nou-promovată, iar câteva zile mai apoi timişoreanul Florin Bugar îşi va înlocui tricoul de antrenor principal al alb-vişiniilor cu cel de selecţioner al „tricolorelor” sub 19 ani, pentru ceea ce va fi debutul său oficial pe banca tehnică naţională, cu ocazia turneului de calificare continental din Bosnia şi Herţegovina.

Florin Bugar: CFR Timişoara şi România U19

 

 

Tânărul timişorean Florin Bugar a fost investit în această vară cu rolul de selecţioner al reprezentativei sub 19 ani a României, pe fondul bunelor clasări reuşite de ceferiste în fazele play-off ale Superligii 2013 şi 2014, locurile 3 şi 4, iar în 10 septembrie, la Mogoşoaia, va suna adunarea lotului, aflat înaintea debutului în preliminarii, pe 14 ale lunii viitoare. „Este o echipă proaspătă, să spun aşa, care a evoluat în această vară la un turneu de dezvoltare. Ca jocuri oficiale, vom întâlni Republica Cehă, Malta şi gazda Bosnia şi Herţegovina, aşteptând ordinea de disputare a meciurilor”, a explicat Bugar. Prima clasată la finele patrulaterului din ţara ex-iugoslavă se va califica direct la Turneul de Elită, ce precede turneul final european, dar şi 9 dintre ocupantele locurilor secunde în cele 10 grupe preliminare vor avea drept de acces la finale: „Cehia este favorită la câştigarea grupei dar avem şansele noastre de calificare şi vreau neapărat să debutez cu un rezultat care să prindă bine fotbalului feminin românesc!”

În lotul de 18 al României U19 se regăsesc şi două fotbaliste de la CFR Timişoara, şi anume Denisa Heisu şi Claudia Bistrian.

Ceea ce ne duce cu gândul la tânăra garnitură a „vişiniilor”, una cochetând cu mai mult sau mai puţin succes cu podiumul Superligii feminine, prima cea mai bună performanţă din sporturile cu minge de pe malurile Begăi, dacă e să facem diferenţierea de balonul oval al rugby-ului.

În lotul de 19 sportive al ceferistelor au survenit mai degrabă „mici modificări”, conform etichetării oferite de Florin Bugar, la capitolul plecări figurând Ioana Stroia, Alexandra Despa cu Andreea Herczeg, ambele la Oţelul Galaţi, precum şi Elena Mirică, la nou-promovata din Prundu Bârgăului, „fundaş central care constituie o pierdere pentru noi”. Bugar s-a referit şi la despărţirea de Andreea Herczeg, „o târg-mureşeancă foarte talentată dar este general valabil că dacă un sportiv, oricât de talentat ar fi, nu se pregăteşte la parametrii de performanţă, nu are cum să facă faţă”.

În schimb, CFR a cooptat junioare din generaţiile 1997 şi 1998, la capitolul sosiri figurând printre altele şi Camelia Crişan, un fundaş central, deja testat în amicalul disputat luna trecută la Bekescsaba, sau Paula Tripunescu.

„Am început pregătirile în luna august, cu antrenamente zilnice. Va fi mai greu din toate punctele de vedere dar cred cu tărie că ambiţia fetelor va duce CFR-ul să demonstreze adevărata sa valoare, şi printr-o prestaţie şi clasare mai bună decât în sezonul trecut, pe care îl consider ratat. Am încheiat pe 4, ceea ce m-a nemulţumit foarte tare. Avem un lot cu fete de mare caracter, avem o echipă frumoasă, experimentată, şi cu câteva tinere care vor veni foarte frumos din urmă şi sunt convins că vom face o figură bună”, a spus Bugar, hotărât să califice România U19 la Turneul de Elită iar garnitura din spatele Gării de Nord în play-off.

Desigur, campioana Olimpia U.T. Cluj, fie şi eliminată acasă din grupa Ligii Campionilor, rămâne aceeaşi favorită la titlu, însă ASA Târgu Mureş, vicecampioana elevată şi graţie contingentului maghiar din lot, ar putea reveni la nivelul valoric al ceferistelor în cazul nemenţinerii internaţionalelor din Ungaria în componenţă.

Ca nou-promovate în elită, Heniu Prundu Bârgăului şi Universitatea Alexandria, în locul lui Navobi Iaşi şi Independenţa Baia Mare, meciurile primei runde, din 7 septembrie, programând disputele U Alexandria – Real Craiova, Olimpia UT Cluj – ASA, Fair Play Bucureşti – FC Brazi şi Heniu – CFR. Mai apoi, după pauza dictată de partidele internaţionale, ceferistele vor juca în 21 septembrie acasă cu Real Craiova, a treia în 2013-2104.

Ca noutate, primele 4 clasate vor accede în play-off cu jumătate din punctele acumulate în cele 14 runde tur-retur, sau cu un punctaj rotunjit superior în cazul unui număr impar, spre deosebire de sistemul „3-2-1-0”, puncte acordate în ordine primelor 4 clasate la startul fazei finale.

„Avem promisiuni din partea Consiliului Local pentru ca echipa să fie din nou sprijinită financiar, iar aceste fete ar merita din plin să fie susţinute, căci sunt foarte ambiţioase şi nu este puţin lucru să lupţi pentru a ajunge în cupele europene. Putem obţine locul 2 şi să scrie CFR Timişoara în cupele europene, dar de fapt e vorba despre Timişoara. Căci atunci când eşti întrebat cu cine joci, spui mai degrabă Lyon decât Olympique. Cam aşa sună de fiecare dată şi oriunde. Cu Timişoara!”, a mai spus Florin Bugar, care aşteaptă cu interes dar şi cu speranţe rectificarea bugetară de la Primăria Timişoara. „Apreciez ceea ce încearcă să facă şi adevărul e că dacă n-ar susţine sportul, multe echipe locale n-ar mai putea exista”, a adăugat Florin Bugar

Se pare că stoparea finanţării formaţiei feminine a survenit în urma unei confuzii generate de faptul că secţia de box a CS Banatul CFR, care nu are nici în clin nici în mânecă cu gruparea fotbalistică, a intentat proces Municipalităţii, ceea ce a condus la o neplăcută situaţie din care alb-vişinii nădăjduiesc însă să iasă cât mai curând. Altfel, cu jalba-n băţ şi căciula-n mână, postură deloc de invidiat.

În altă ordine de idei, CFR Timişoara a semnat un contract de asociere cu CFR Junior, administrator care gestionează activitatea celor 9 grupe de copii şi juniori legitimaţi la clubul-„mamă” alb-vişiniu, fiind vorba despre un proiect care poate îmbunătăţi din toate punctele de vedere activitatea juvenilă a celor de lângă Gara Mare, care şi-au cosmetizat deja la standarde adecvate terenul doi al bazei sportive. „Sunt nişte părinţi foarte inteligenţi şi care au perceput la adevărata valoare importanţa fotbalului juvenil, iar astfel s-a reuşit această benefică asociere”, a punctat Bugar. În plus, CFR mai deţine o grupare în Campionatul Municipal Timişoara, antrenată de Adrian Brazovan.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Feminin, Fotbal și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 × = douazeci opt

 


Ultimele articole din categoria Feminin: