Florin Bugar, plecat la îngeri

Un cunoscut sufletist din fotbalul timișorean a plecat în ceruri în noaptea de miercuri spre joi, deși în floarea vârstei, Florin Bugar stingându-se din viață la 49 de ani pe patul de spital. Fost organizator de competiții la Electrica, după care se dedica menținerii flăcării vii la CFR Timișoara, antrenorul prim-divizionarei de fotbal feminin Piroș Security Arad, cu care promova în elită anul trecut, dar și al selecționatei de tineret a ”tricolorelor” a lăsat în urmă decenii de activitate pe marginea dreptunghiului verde. 

Din generația 1970, timișoreanul Florin Bugar, ”Buggy” cum era alintat de iubitorii fotbalului local, a activat în cei mai mulți ani din noul mileniu la CFR Timișoara, antrenând atât formația de băieți cât și cea feminină, sector al sportului rege rezervat doamnelor și domnișoarelor la al cărui avânt a contribuit în sportul intern, component fiind în ultimele sezoane inclusiv al staff-urilor tehnice ale reprezentativelor juvenile ale ”tricolorelor”, selecționer național sub egida FRF.

Din fotbalul feminin timișean, Florin Bugar a trecut în paralel cu activitatea cu emblema FRF în piept în cel feminin arădean la Piroș Security, cu care anul trecut promova de pe banca tehnică în Liga 1, a doua grupare din vestul țării pe care a pregătit-o în elită.

”Buggy” era în ultimii ani mereu pe drumuri, împărțindu-se între activitatea la echipa de club și cea de selecționer național juvenil, pe banca tehnică la numeroase meciuri de campionat dar și la turnee internaționale ale ”tricolorelor” valurilor de mâine. S-a dedicat trup și suflet fotbalului iar bolile cronice s-au înfiripat, instalându-se tot mai insistent diabetul, și cu afecțiuni pulmonare, diagnosticat fiind totodată și cu encefalită.

Pe fondul agravării bolilor cronice și implicit susceptibil din categoriile de risc infectării cu noul virus, Florin Bugar a fost internat în urmă cu mai bine de o săptămână la Spitalul Județean Timișoara, pe secția de Terapie Intensivă ca urmare a complicațiilor apărute după testarea pozitivă la coronavirus, pentru care a fost tratat, decedând cu comorbidități.

Fotbalul feminin românesc este în doliu. Odihnească-se în pace și condoleanțe familiei îndoliate.   

 

 

Acest articol a fost publicat în Feminin, Fotbal și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 + noua =

 


Ultimele articole din categoria Feminin: