Florin Fabian (Ripensia): ”Nu vreau să avem complexe. Să putem să-i surprindem pe punctele lor slabe.” Luni pe ”Dan Păltinișanu” cu Csikszereda, ultim joc în 2021

Ceva a fost, foarte puțin a rămas din sezonul de toamnă al Ligii 2, Ripensia Timișoara găzduind luni de la ora 15:30 pe stadionul ”Dan Păltinișanu” penultimul meci al ultimei etape din 2021 în eșalonul secund, întâlnire a ocupantelor locurilor 11 și 7, despărțite de două puncte, în plus în contul vizitatorilor harghiteni, AFK Csikszereda, fostă protagonistă a fazei play-off 1-6 în ediția trecută. În prefațarea partidei, antrenorul Florin Fabian a vorbit joi după-amiază în cadrul unei conferințe de presă organizată de clubul de pe Bega în fieful de la Facultatea de Muzică, în zona Pieței Libertății, ocazie cu care au luat cuvântul și conducătorul roșu-galbenilor, Dumitru Mihu, respectiv Iosif Rotariu și Cristian Petcu. Dar iată ce-a spus tehnicianul bănățenilor…

”Deci ne așteaptă luni după-amiază un joc cu o echipă care e pe val aș spune, Miercurea Ciuc, care a început cu greu campionatul, cu 5 înfrângeri, după care și-a revenit formidabil și sunt neînvinși de 7 meciuri. O echipă pragmatică zic eu, care joacă bine indiferent că e pe teren propriu sau în deplasare, însă, cum le transmit mereu băieților mei, Liga 2, nu vreau să avem complexe. Jucăm de la egal la egal cu fiecare echipă. Și noi venim după 5 meciuri în care n-am pierdut, am avut rezultate – de când sunt eu aici, să zic destul de bune, cu toate că au fost două meciuri pe teren propriu în care n-am reușit să înscriem. Sper să spargem gheața luni, să demonstrăm că putem să câștigăm acasă, să înscriem în primul rând și să câștigăm acasă pe Dan Păltinișanu. Pentru că am auzit foarte multe vorbe, un fel de complex că Dan Păltinișanu nu este de Ripensia, nu joacă Ripensia bine acasă pe Dan Păltinișanu, și așa mai departe. Eu nu vreau să țin cont de lucrurile astea și sper să văd luni aceeași echipă pe care am văzut-o în ultimele meciuri, de când sunt eu aici, să înscriem în primul rând și să ne adjudecăm cele 3 puncte”, a spus Fabian.

Care apoi a răspuns…

”Nu avem probleme de lot în afară de Ernest, care are 4 cartonașe galbene, în rest, Valerii s-a recuperat după problemele medicale, după pubalgia pe care a avut-o și sper să-l avem apt pentru meciul de luni – a început antrenamentele normale. În rest tot lotul este valid, în afară bineînțeles de Andrei Macrițchii, care a fost operat, de ruptură de ligamente. El, având o structură sovietică, așa, mai mult de 4 luni de zile nu va lipsi și sper să-l avem cât mai repede, poate chiar pe finalul sezonului. Dar Valerii și-a revenit deja. Sunt jucători puternici, profesioniști, admirabili.” 

”S-a vorbit despre infrastructură și înaintea mea…”, a mai spus Florin Fabian, conducătorul ripensist Dumitru Mihu intervenind prin a remarca ”Dar putem să considerăm că Dan Păltinișanu este în deplasare pentru noi, și ne simțim bine în deplasare, așa că…”

Fabian continuând prin a spune: ”Va fi foarte important cum vom aborda jocul, cu același teren pentru ambele echipe, va fi important cum vom aborda jocul. Determinare am văzut în toate cele 4 meciuri la băieții mei, sper să avem inteligența tactică și să putem să-i surprindem pe punctele lor slabe, și sunt convins că putem să facem treaba asta.”

Iar Fabian a mai răspuns astfel: ”Eu cred că da, că echipa a crescut ofensiv de când am venit, la meciul cu Iași după cum știți ne-am creat foarte multe ocazii dar n-am reușit să înscriem. În deplasare am avut 4-5 situații mari de gol, la Metaloglobus am înscris un singur gol, eu cred că s-au făcut pași în sensul ăsta. Pași înainte, și sper să confirmăm, să terminăm acest an cu victorie, așteptată pe teren propriu, și am mare încredere în băieți!” 

Ripensia a învins o singură dată acasă în acest campionat, 2-1 cu Astra în etapa a VI-a, în 8 încercări. Runda a 16-a începe vineri la ora 17 cu Concordia – Hermannstadt, joc din careul fruntaș, continuând sâmbătă, cu completarea de luni de pe ”Dan Păltinișanu” și căderea de cortină Petrolul – U Cluj, marți la ora 17. Clasamentul Ligii 2, pe coloana datelor tehnice a secțiunii Fotbal.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase × = 18

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: