”Foarte multă lume se întreabă și mă întreabă ce caut eu la Ripensia…” Iosif Rotariu, vedere dinspre junii roșu-galbeni: ”Spre surprinderea mea, căci am lucrat și pentru Academia lui Hagi pentru mult timp, am constatat o creștere cum nu mă așteptam înspre bine a juniorilor de la under-19 și U17”

Iosif Rotariu a vorbit joi după-amiază în cadrul unei conferințe de presă organizată de clubul Ripensia Timișoara în fieful de la Facultatea de Muzică, în zona Pieței Libertății, începând prin a lămuri un aspect, după cum a punctat încă din capul locului, și referindu-se apoi la ”pepiniera” roșu-galbenilor, juniori A și B. Garnitura mai ”mică” fiind a patra la zi dar și la finele lui 2021 în faza play-off de 6 echipe a Zonei Vest în Liga Elitelor U17, cu bilanțul 4 2 0 2 10-6  6 din 10 etape, după ”U” Cluj, Universitatea Craiova și Academia de Fotbal Viitorul Cluj, pe când cea a juniorilor mari a treia în faza play-out a zonei 7-12 în Zona Vest a Ligii Elitelor U19, după UTA și Politehnica Timișoara, pe când ordinea fruntașelor în play-off-ul zonei 1-6 de vest la ”Elitele U19” este U Cluj, CFR Cluj, Csikszereda, Gaz Metan, Universitatea Craiova și Academia Viitorul Cluj, pe 6. Dar iată spusele lui ”Roti” la întâlnirea cu presa, ocazie cu care au mai luat cuvântul și conducătorul roșu-galbenilor, Dumitru Mihu, Cristian Petcu dar și antrenorul principal Florin Fabian, prefațănd jocul de Liga 2 de luni de la 15:30, pe ”Dan Păltinișanu” cu Csikszereda, ale cărui cuvinte sunt publicate într-o consemnare anterioară…

”Este prima dată când particip la o conferință de presă a Ripensiei și vreau să lămuresc un aspect, pentru că foarte multă lume se întreabă și mă întreabă ce caut eu la Ripensia, Iosif Rotariu, după o activitate la alte cluburi. În primul rând am venit la Ripensia datorită proiectului pe care îl are domnul președinte Mihu, acela de a dezvolta Academia și de a promova jucători tineri la echipa de seniori. Am acceptat, îmi place să lucrez cu tineri, îmi place să urmăresc tinerii, și cred că aceasta este cea mai optimă soluție pentru dezvoltarea unei echipe de fotbal, aceea de a promova tinerii, de a-i dezvolta, crește și induce spre echipa de seniori. Am participat la toate meciurile sub 19 ani și U17 ale Ripensiei, toate, și acasă și în deplasare, indiferent că m-am trezit la 3-4 dimineața, dar am ținut să fiu permanent aproape de juniorii lui Cristi Petcu și Nicu Butnărașu, să văd cum se comportă și cum se dezvoltă jucătorii, nu numai într-un meci, ci în toate meciurile. Spre surprinderea mea, căci am lucrat și pentru Academia lui Hagi pentru mult timp, am constatat o creștere cum nu mă așteptam înspre bine a juniorilor de la under-19 și U17, care au progresat foarte bine, care au avut rezultate foarte bune, și care cred eu, cu experiența pe care o am peste ani de zile – ca jucător și antrenor, că vor fi jucători care vor evolua și la echipa mare și mai departe de echipa mare. E un lucru foarte important pentru club această dezvoltare a jucătorilor tineri, cu creștere și mare potențial în Academie – și aici nu arunc vorbe așa, să mă aflu în treabă, i-am văzut, au potențial mare. Sunt câțiva jucători care vor face parte din echipa mare și chiar vor juca”, a spus Iosif Rotariu.

Semnalând: ”Problema cea mai mare, așa cum a menționat și domnul președinte, este infrastructura, și cred că a venit momentul ca și Timișoara să revină odată în planul fotbalului românesc printr-un stadion, prin infrastructură, și cred că autoritățile locale care sunt în acest moment vor face și fac eforturi în acest sens, știu acest lucru, am relații foarte apropiate cu dânșii, și cred că acest lucru trebuie să se facă cât mai repede. Și atunci veți vedea că juniorii din Academie și jucătorii foarte tineri care sunt în echipa mare se vor dezvolta foarte repede și Ripensia va deveni un club, având un proiect pe termen lung, un club puternic și cu perspective, un club care va reprezenta Timișoara, eu sper, cât voi sta eu aici, la nivel de Liga 1!”

Solicitat să nominalizeze, ”Roti” a explicat: ”Acum, la ora actuală, pot să vă dau câteva nume, care au calități foarte bune, care joacă foarte bine la momentul de față, dar la un anumit moment există fluctuații, care au jucat la naționala U17, U19 de-a lungul timpului și la 22-23 de ani la echipa de seniori au căzut, n-au mai făcut… Sunt gemenii de la 2005, Ciurel Radu și Ciurel David, Luca Szimionas de la 2006, eu îl văd și pe Micșa, tot de la 2006, care are o perspectivă, și e un jucător pe care l-am adus de la mine, de la Bozovici, tot de 2006, Sorin Careba, care la 11 ani a fost cel mai bun jucător din România, care din cauza problemelor medicale a avut o întrerupere de 4 ani, și l-am adus la Ripensia, s-a integrat destul de bine în cadrul grupului la Cristi, dar cu un potențial foarte mare de dezvoltare. Și mai sunt și alți juniori la 2005 și 2006 care poate acum au un anumit nivel, dar care în 2-3 ani ar putea să-i depășească pe cei pe care vi i-am zis. Totul e prin muncă, prin ambiție, dar e o perioadă în care nu prea poți să fii sigur unde vor ajunge jucătorii. Dar în marea majoritate au calitate și depinde doar de ei, clubul le dă șansa de a se dezvolta și ei trebuie să profite de acest lucru!”

Zona de Vest se reia în Liga Elitelor U19 și U17 în martie 2022, atât în play-out-ul juniorilor mari cât și în play-off-ul juniorilor B.

La seniori, final competițional pe 2021 luni după-amiază pentru Ripensia, care a învins o singură dată acasă în acest campionat, 2-1 cu Astra în etapa a VI-a, în 8 încercări. Runda a 16-a începe vineri la ora 17 cu Concordia – Hermannstadt, joc din careul fruntaș, continuând sâmbătă, cu completarea de luni de pe ”Dan Păltinișanu”, Ripensia – AFK Csikszereda Miercurea Ciuc (județul Harghita) și căderea de cortină Petrolul – U Cluj, marți la ora 17. Clasamentul Ligii 2, pe coloana datelor tehnice a secțiunii Fotbal.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


trei × = 6

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: