Fortuna, a doua victorie consecutivă la scor

N-a început campionatul cu dreptul, cedând cu 0-3 acasă în urmă cu două săptămâni multiplei laureate la zi Universitatea Olimpia Cluj, dar s-a redresat imediat, Fortuna adjudecându-și categoric ultimele două meciuri, mai întâi la Recea, în Săsarul maramureșean, unde a stabilit scorul în deplasare al etapei a II-a, 1-4 la Independența Baia Mare, iar duminică la Becicherecu Mic, în propriul fief, conturând scorul record la egalitate al rundei a III-a, 6-0 cu Universitatea Alexandria.

Fotbalistele prim-divizionare ale Timișului au înregistrat duminică de la ora 11 primul succes acasă din ediția 2019-2020 a Ligii I Feminin, 6-0 (4-0) cu teleormănencele, cuplând astfel triumfuri la scor, după ce victoria din nord-vestul țării a fost conturată printr-o răsturnare de scor de la 1-0 pentru băimărence, reușitele bănățencelor fiind semnate de Sucilă – de două ori, Lunca și Ienovan.

Cele trei au punctat și duminică pe ”Comunalul” Becicherecului, nu mai puțin de jumătate dintre titularele Fortunei ca jucătoare de câmp înscriindu-se pe lista marcatoarelor, și încă din primele minute în cazul noii achiziții Adina Rognean, care a deschis scorul în minutul 4.

A completat-o cu o ”dublă” blitz Nicoleta Deca, o altă achiziție, revenită din Germania, care a înscris în minutele 26 și 32, până la pauză marcând și Alexandra Lunca, în minutul 40, din lovitură de la 11 metri.

Gazdele și-au fructificat dominarea și după pauză, prin Cristina Sucilă în minutul 57 și Bianca Ienovan în minutul 70, scor cât pentru un set în tenisul de câmp, de bun augur înaintea vizitării ”lanternei roșii” cu 3 înfrângeri pe linie CSȘ Târgoviște.

După care o uriașă pauză în campionatul prim-divizionar cu 12 cluburi, de aproape o lună, până pe 13 octombrie, când este programată etapa a V-a, la finele primei jumătăți a turului, când în Banat va descinde nou promovata Luceafărul Filiași.

Iar apropo de ciudățeniile țintarului competițional al Ligii I, acesta aduce cu o copie la indigo ca succesiune a oponentelor pentru bănățence cu cel din sezonul trecut, aspect remarcat și de diriguitorul Fortunei, Călin Pașca, punctând nedumerirea sa în acest sens, dar și lansând un S.O.S. de ordin general la adresa situațiilor negative de tot felul din fotbalul intern, și nu numai de pe palierul feminin, prin a concluziona cu mâhnire: ”Am tot auzit dar n-am crezut că s-ar putea întâmpla așa ceva!”

În acest climat caută gruparea din Becicherecu Mic, care deține printre altele și o divizionară C masculină, să-și consolideze pozițiile pe scena internă, fortificarea lotului fetelor având loc în această vară prin cooptarea Adinei Rognean de la Heniu Prundu Bârgăului, din Bistrița-Năsăud, a Nicoletei Deca prin repartierea din Germania, după ce în trecut a jucat la CS Navobi Iași, etalându-și de-acum talentul și în fotbalul bănățean, a Marianei Neacșu din fotbalul clujean, cu o achiziție în curs de legitimare, pe numele sportivei Prisăcari, din Republica Moldova.

Fortuna a început duminică în 11-le: Roșu – Scurtu, Bistrian, Codrescu, Heisu, Ienovan, Deca, Sucilă, Neacșu, Rognean, Lunca

Au mai intrat și Dobai, Stoianov și Grigore, ultima, deși accidentată, în meciul cu clujencele suferind o fractură nazală. Pe bancă au rămas Abrudan și Țîrtea, în vreme ce Pavel, Costa, Șodîncă și Hațegan au absentat din diverse motive.

Rezultatele etapei a III-a în Liga I Feminin și clasamentul, pe coloana dreaptă.

Acest articol a fost publicat în Feminin, Fotbal și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


4 − doi =

 


Ultimele articole din categoria Feminin: