Fortuna Becicherecu Mic – ACS Poli Timişoara 0-1 (0-0): Daminuță. Declarații Prodana, Bălace

După înfrângerile cu 1-0 cu arădenele fruntașe, singurele echipe care îi devansau în clasamentul Seriei 8 din Liga 3 după sezonul de toamnă, alb-violeții au adoptat același scor pentru a-și trece în cont primul succes oficial din 2021 și a reveni astfel pe podium, un unic gol spre mijlocul reprizei a II-a asigurându-le victoria în deplasarea de la ora 15 pe terenul ”lanternei roșii” fără nici un triumf în C8, ”dublă” victorioasă tur-retur pentru junii lui Bălace în urma acelui 3-2 acasă din 13 octombrie… ACS Fortuna Becicherecu Mic – ACS Poli Timişoara 0-1 (0-0).

Frageda echipă gazdă a fost din nou nevoită să înscrie numai trei rezerve pe raportul de joc, lipsind în schimb portarul Casian, Alexandru Prodana, Bîte sau Mădălin Ursu. Și totuși, Fortuna și-a creat o mare ocazie de gol într-o primă repriză ”albă”, în minutul 31, când Periat a scăpat spre poartă şi a lobat mingea de la 20 de metri peste portarul Toma, dar balonul a căzut pe transversală.

Încheierea primei ore de joc a adus și primele schimbări iar puțin mai trecea și avea să cadă unicul gol al meciului, marcat în minutul 65 de căpitanul vizitatorilor, Cristian Daminuţă, care a păcălit din fentă doi adversari și a plasat mingea cu un şut imparabil de la 18 metri lângă bara din dreapta a porții apărate de Toroc.

Programul etapelor 13-14 în C8, pe coloana clasamentelor.

*

Fortuna Becicherecu Mic: Toroc – Strati, Stemate, Eperiș (min. 75, Mihai), Bot – Popovici (75, Codrea), Mintaș – Kuhn, Periat, Icma – Jorza (60, Grimmer).

Antrenor Iulian Prodana.

ACS Poli: Toma – Dincă (min. 60, Dorobanțu), Cochințu, Stoia, Popa – Sporin, Daminuță – Românu, Mitre, Toboșaru (min. 90, Hitian) – Sevici (min. 80, Buzdugan).

Rezerve: Filip, Chiriac, Turdean, Murariu.

Antrenor Silviu Bălace.

Au arbitrat: Klein – Pogar şi Mereş (toţi din Craiova). Observator de arbitri, Arsa (Arad); delegat de joc: Poclid (Timişoara).

+

Iulian Prodana (antrenor Fortuna ): ”Un rezultat de egalitate ar fi fost mult mai echitabil, copiii au jucat foarte bine, au arătat atitudine şi meritau un rezultat mai bun. Aşa s-a întâmplat şi la Ghiroda, când am primit golurile în prelungirile celor două reprize. Din punctul meu de vedere sunt foarte mulţumit de joc.”

Silviu Bălace (antrenor ACS Poli): ”Mă așteptam ca băieții să trateze meciul la fel ca pe celelalte, să aibă aceeași atitudine, chiar dacă știau că întâlnesc o echipă de copii, pe care o depășiseră ușor acum câteva săptămâni într-un meci de pregătire. Nu s-au capacitat așa cum ar fi trebuit și s-a văzut imediat, au intrat în jocul lor, nu au avut nerv, iar tinerii de la Fortuna au jucat cu ambiție. La pauză i-am muștruluit destul de tare, mai ales pentru atitudine, pentru momentele de indisciplină pe care le-am observat în prima parte, nu atât pentru nereușite. A fost mai bine în a doua repriză, iar până la urmă am reușit să rupem meciul. M-a interesat neapărat să câștigăm, venind după două jocuri bune fără puncte. Am vrut să obținem prima victorie, fiindcă asta îți dă mereu un alt elan, o doză sănătoasă de optimism.”

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 4 = patru

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: