Fortuna câștigă restanța la Becicherecu Mic

Rămasă unica prim-divizionară din fotbalul timișean în competițiile naționale de seniori pe dreptunghiul verde, Fortuna Becicherecu Mic a obținut astăzi prima victorie în noua ediție de campionat a Ligii 1 în întrecerea feminină, câștigând un meci restant din cea de-a doua etapă a sezonului 2018-2019, la cea de-a doua apariție pe propria arenă comunală: 2-1 (2-1) cu Universitatea Galaţi.

Bănățencele pierdeau miercurea trecută reprezentația inaugurală în noul campionat al elitei feminine, 0-5 acasă în etapa I cu campioana națională Universitatea Olimpia Cluj, după care duminică n-au mai jucat în Timișoara cu alb-vișiniile ”de la Gara Mare”, dat fiind că gruparea CFR 1933 tocmai se retrăsese din întrecere înaintea rundei a III-a, așa încât Fortunei nu i-a rămas decât să-și pregătească pașii în așteptarea vizitei nou-promovatei Universitatea Galați, care în luna mai își adjudeca biletele pentru Liga 1 după câștigarea campaniei tur-retur a Seriei 1 în Liga 2, grupă estică având 8 cluburi în componență.

Gălățencele au pășit cu brio în noul campionat, la debutul în elită dispunând acasă cu 4-0 de CSȘ Târgoviște, după care duminică de la ora 10 s-au și înclinat pe teren propriu cu 0-2 campioanei țării, Universitatea Olimpia Cluj, într-un meci din etapa a III-a, restanța din runda secundă fiind programată la matineul de astăzi pe stadionul ”Comunal” din Becicherecu Mic.

Unde formația gazdă a răsturnat scorul într-un interval de 10 minute de la mijlocul primei reprize, Alexandra Lunca egalând în minutul 19 iar Larisa Ienovan preluând conducerea pentru timișence în minutul 29, totul după ce Maria Stamate deschidea scorul în minutul 6 pentru dunărence.

De la care avea să fie eliminată din joc sportiva Monica Bențoiu, în minutul 60, pentru lovirea cu palma a unui adversar.

Fortuna le-a egalat astfel la puncte pe gălățence, urmând ca formația din Becicherecu Mic să joace și etapa viitoare tot pe teren propriu, la finele săptămânii viitoare, duminică 7 octombrie de la ora 11 conform programării actuale, în cadrul rundei a IV-a, cu Universitatea Alexandria. Dunărencele vor avea parte în schimb de o pauză competițională în etapa următoare, dat fiind că ar fi trebuit să joace cu CFR 1933 Timișoara, retrasă din campionat.

Ultimele rezultate, programul viitor și clasamentul, pe coloana datelor tehnice.

Au jucat formaţiile…

Fortuna Becicherecu Mic: Durlă – Crişan, Heişu, Bistrian, Codrescu – cpt., Grigore, Stoianov (min. 30, Sîrbovan; min. 68, Şuveţ), Lunca, Ienovan, Bondre, Tomesc (min. 77, Abrudan).

Pe bancă: Voinea, Sas, Tîrtea, Rusu.

Galaţi: Abălaşei – Alexandra Ivan (min. 37, Răduc), Nina, Prisăcaru (min. 39, Poiană), Arnăutu, Moica, Stamate, Nica – cpt., Benţoiu, Surcică, Marcu.

Pe bancă: Pasciuc – Sfintes, Topal, Ion, Ioan și Valentina Ivan.

Au arbitrat: Petru Dorin Voina – Ioan Daniel Humiţa şi Ilie Alexandru (Reşiţa).

 

Acest articol a fost publicat în Feminin, Fotbal și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase − = 3

 


Ultimele articole din categoria Feminin: