Fortuna cu… barele la 0-1, campioana din Cluj cu desprinderea pe contraatac

Campioana Ligii 1 Feminin, Universitatea Olimpia Cluj, a obținut astăzi în Timiș a doua victorie afară în cele 3 deplasări avute în primele 4 etape din play-off-ul elitei fotbalistice a sexului frumos, în condițiile în care în primele 3 runde nu se mai consemnau și alte succese pe teren advers, ardelencele alb-negre conducând la pauza meciului la matineu de la Becicherecu Mic și desprinzându-se în partea a doua. Bănățencele au replicat abia în prelungiri: Fortuna – Universitatea Olimpia Cluj 1-2 (0-1).

Duel de podium la vest de Timișoara în Duminica Floriilor în Liga 1 Feminin, între formații care remizau alb în deplasare duminica trecută, timișencele la Odorheiu Secuiesc, cu Vasas Femina, iar campioanele de sub Feleac la Galați, cu Universitatea, dar și câștigau la scor acasă în urmă cu două etape, ceva mai demult, pe 21 martie, în etapa a II-a, când Fortuna rotunjea un 6-1 cu gălățencele iar Universitatea Olimpia Cluj chiar un 10-1 cu vecinele de la est, Heniu Prundu Bârgăului. 

Oponentele de astăzi înregistrau rezultate diferite doar în runda inaugurală a play-off-ului, Fortuna pierzând cu 3-2 la Piroș Security Arad iar clujencele triumfând cu 0-3 la Odorheiu Secuiesc, diferența făcându-se și astăzi, când liderul campion s-a desprins prin golurile Ioanei Bălăceanu şi Mihaelei Ciolacu, 0-2, Cosmina Duşa reducând din handicap dintr-o lovitură de la 11 metri în cel de-al treilea minut de prelungiri: 1-2 (0-1).

A fost un joc frumos, spectaculos, practicat de două echipe bune ale Ligii 1, diferența din prima parte fiind dată de un șut senzațional direct în vinclul porții, de la aproximativ 22 de metri ușor lateral stânga… 0-1 prin Ioana Bălăceanu, în minutul 25.

După o primă repriză cu un joc echilibrat, partea a doua a adus o dominare teritorială a gazdelor, care printre altele au lovit de două ori bara transversală și au ratat o ocazie singur cu portarul.

Contrar cursului jocului, Universitatea Olimpia Cluj a înscris spre final pe contraatac, în minutul 85, prin Mihaela Ciolacu.

Golul gazdelor a fost marcat în prelungiri (minutul 90+3), în urma unui penalty acordat pentru o jucare a mingii cu mâna, Cosmina Dușa transformând lovitura de la 11 metri.

Una peste alta, un joc plăcut ochiului, pe un teren bun și vreme bună, brigada de arbitri Marius Omuț (Satu Mare) – Ovidiu Timar, Marius Matica (ambii din Oradea) fiind la înălțimea jocului. Turul în play-off va lua sfârșit după Paști, în 5 mai, când Fortuna va juca în etapa a V-a la Prundu Bârgăului iar clujencele acasă cu Piroș Security Arad.

*

Fortuna: 12. Cosmina Roșu – 3. Cosmina Dușa – cpt., 12. Denisa Heisu, 7. Claudia Bistrian, 9. Laura Rus, 10. Cristina Codrescu, 11. Valentina Grigore (minutul 55, 13. Nicoleta Deca), 15. Alexandra Hațegan (55, 14. Anda Jivan), 16. Larisa Bianca Ienovan (70, 17. Shaira Pera), 20. Nadejda Colesnicenco, 23. Melisa Șodincă. 

Rezerve: 1. Rebeca Pavel, 4. Sabina Scurtu, 18. Florina Abrudan, 19. Adina Rognean, 22. Otilia Mateescu.

Antrenor. Florin Pădurean; secund: Alexandra Vela.

Universitatea Olimpia: 31. Erin Louise Seppi – 22. Maria Stamate, 33. Maria Ficzay, 3. Cristina Botojel, 55. Cristina Cerescu, 10. Roxana Mirea (minutul 74, 2. Sonia Bumbar), 9. Mihaela Ciolacu – cpt., 99. Ioana Bălăceanu (56, 11. Mara Bâtea), 23. Oana Negrea, 7. Carolina Tabur (87, 19. Noemi Vincze), 90. Carmen Marcu (56, 14. Adina Borodi).

Rezervă: 12. Mirela Pop Ganea.

Antrenor: Iulian Szekely (licența A UEFA); director tehnic: Daniel Sima.

Rezultatele zilei, în care s-a mai consemnat o victorie în deplasare, pe coloana datelor tehnice, laolaltă cu programul viitor și clasamentul play-off în Liga 1 Feminin.

 

 

 

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Feminin, Fotbal și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 4 = doi

 


Ultimele articole din categoria Feminin: