Fortuna deschide scorul în ultimul sfert de oră dar pierde la arădeni

Nou-promovata timișeană din Becicherecu Mic a fost nu departe de a se impune la finalul turului și a se apropia în ierarhie de gazdele mai bine clasate, însă arădenii au avut ultimul cuvânt printr-o răsturnare de scor în minutele de încheiere ale duelului de sâmbătă de la ora 14, la ultimul gong al sezonului de toamnă: CS Crişul Chişineu Criş – AS Fortuna Becicherecu Mic 2-1 (0-0).

Totul s-a decis în ultimele zece minute ale disputei dintre ocupantele pozițiilor 4 și 7, despărțite de 5 puncte înaintea etapei a XV-a, Crișul abordând apariția finală acasă din 2019 într-un trio arădean la egalitate de puncte pe locurile 2-4, iar Fortuna dintr-un trio timișean în zona 6-8.

A rezultat o înfrângere pe ultima sută de metri pentru Fortuna bănățeană, cu un gol validat în primul minut de prelungiri pe adresa lui Nicu Modan, marcator cu capul, vizitatorii reclamând fault în atac.

Astfel, deși n-a cedat deloc în deplasare până inclusiv în etapa a XI-a, la început de noiembrie, când se impunea la Horezu cu 0-2, formația din Becicherecu Mic a încheiat turul în recul, cu primele două eșecuri pe teren advers, de fiecare dată cu 2-1 în județul Arad, acum două săptămâni la Cermei și astăzi la Chișineu Criș, înfrângeri urmate unor remize acasă cu oaspeții hunedoreni.

Crișul a încheiat în schimb turul cu o invincibilă serie de 6 apariții, dintre care 4 câștigate, în porții egale acasă și în deplasare, totul după ce pierdea la scor pe 19 octombrie în Oltenia, 5-0 pentru liderul U Craiova 1948.  

Chiar dacă au deschis scorul în minutul 80 prin Dacian Bîrză, cu latul din 8 metri, la o aşezare a mingii realizată de către Soare, în urma unui corner executat de Radu, timișenii s-au văzut în cele din urmă învinși, o raritate în cele 15 runde, de numai 3 ori, dar totuși de trei ori în ultimele 6 etape.

Căci Modan avea să egaleze în minutul 85, şutând la colţul lung de la 12 metri, în stânga portarului, tot el semnând succesul Crișului în prelungiri.

*

Vasile Luţă (antrenor principal Fortuna Becicherecu Mic): ”A fost un meci pe care l-am dominat, meritam să-l câşltigăm, dar fotbalul se joacă pe goluri. Îmi pare rău că nu am reuşit să câştigăm, întrucât l-am avut în mână. Totuşi, băieţii merită toată lauda pentru prestaţia avută!”

*

Crişul Chişineu Criş – Fortuna Becicherecu Mic 2-1 (0-0): Modan (minutele 85 și 90+1) – Bîrză (80).

CS Crișul: Zamfir – Onuțan, Sabău, Calvin (min. 70, Clej), Suslak – Ember, Pavel, Piț – Roșu (min. 65, Modan),  Codrea (min. 75, Cocian), Ciornei (min. 90+2, Lung).

Antrenor: Adrian Abrudean.

Pe bancă: portarul Pășcalău.

Fortuna Becicherecu Mic: Costoaie – Leucian, Oneț, Soare, Hodiș – Radu, Giuricici, Zurbagiu, Cluci – Anagor (min. 60, Centea), Bîrză.

Antrenor: Vasile Luţă.

Pe bancă: Culda – Roșie, Bostan, Oancia, Stănilă.

Arbitri: Cătălin Roșu – Sergiu Duma, Alexandru Turian (toți din Sălaj). Observatori: Cornel Pantea (Oradea), Antonie Burlea (Reșița).

Rezultatele etapei a 15-a în C4, pe coloana clasamentelor.

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× doi = 16

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: