Fortuna începe în 7, Phoenix promovată matematic încă din minutul 9. ”Așa ceva n-am mai văzut de când sunt în fotbal.” Divizia D Timiș: rezultate, marcatori

Nimic nu mai surprinde în fotbalul prăfuit al lui 272-0, totul se poate întâmpla, iar acel ”așa ceva n-am mai văzut de când sunt în fotbal” va mai fi rostit și în continuare în sportul ”rege” carpatin. Izvor nesecat, sâmbătă la capitolul ”să ne ferim de prea multe goluri”. Liderul detașat al Diviziei D Timiș, CS Phoenix Buziaș, n-a avut satisfacția de a bifa asigurarea promovării matematice încă înainte de termen prin a înscrie acele multe goluri în deplasarea la Becicherecu Mic în care era favorit, retezată de întreruperea întâlnirii deja în primele 10 minute, când gazda Fortuna a rămas cu 6 sportivi în teren.

Fotbalul României pitorești continuă așadar să emane momente nedorite, ceea ce nici măcar nu mai constituie o știre, nimic nou sub soare, căci noutatea ar fi dată de schimbarea în bine a lucrurilor. Schimbare care se va tot lăsa așteptată. Doar variațiuni pe aceeași temă. 

Consemnate și la cea de-a XXXV-a bornă la care a ajuns caravana ligii a patra județene, aflată acum înaintea ultimelor 3 etape din ediția de campionat 2021-2022 a Diviziei D Timiș, programate în următoarele două săptămâni, dar înaintea cărora se cunoaște deja matematic laureata competiției, și anume CS Phoenix Buziaș. Această confirmare devenise doar o simplă formalitate, raportată la chestiunea timp.

Iar timpul a luat-o la goană în runda din weekend, confirmarea venind deja după numai 9 minute din partida de la Becicherecu Mic, întreruptă conform regulamentului, odată ce gazda Fortuna a rămas în 6 jucători. Liderul Phoenix avea nevoie de victorie în acea deplasare pentru a avea promovarea matematică la purtător, indiferent de rezultatele urmăritoarelor de pe podium, iar victoria a venit sub forma prosopului aruncat de Fortuna. Ce mai zeiță. Gest de frondă sau nu, cert este că sărbătoarea favoritei certe atât în acest meci dezechilibrat cât și la promovare a fost întinată, sărbătorită cu nodul în gât.

Fosta divizionară C Fortuna a lăsat-o cu nodul în gât pe potențiala viitoare divizionară C din Buziaș, și este parcă un blestem de dată recentă al campioanelor Diviziei D Timiș, să nu aibă parte de un traseu în totalitate completat spre eșalonul terț. S-a întâmplat și în 2020, când nu s-au mai jucat 16 etape din returul ediției 2019/20 iar CS Avântul Periam a fost desemnată laureată pe baza rezultatelor primelor 18 runde, conform clasamentului la ora instaurării totalitarismului impunerilor restrictive absolut nejustificate ale ”pLandemiei”, iar divizionara ”D” s-a trezit în Liga 3 fără a mai lovi o minge, s-a întâmplat și în ediția 2020-2021, când, sub aceleași pretexte ale ”războiului” ambițioșilor executanți docili cu așa-zisul ”virus”, nici n-a mai început campionatul, înlocuit la ceas de primăvară cu o variantă mult prescurtată, o Daciadă Covrig cu mai puține participante și tare puține runde, bifate la câte două-trei zile, ”Ura și la gară!”, simulacru la finele căruia Pobeda Star Bîșnov a fost expediată pe post de sol spre eșalonul terț. 

De astă dată, sărind în cealaltă extremă, AJF Timiș a scos din joben o întrecere cu 20 de cluburi, și această balonare nefiind justificată, căci nu trebuia și o competiție fotbalistică să se alinieze creșterii taliei unei nații luptându-se cu surplusul la cântar, însă iată că și într-un asemenea cadru s-a ajuns să se joace mai puțin decât norma prevăzută inițial. ”Umplutura” Grabaț s-a sustras din peisaj la ceas hibernal iar culmea ironiei a făcut ca ”minunea” de la Becicherecu Mic să se producă tocmai în etapa a 35-a. Căci dacă ar fi fost un campionat cât de cât normal, cu 18 grupări și 34 de etape, verdictul câștigării sale s-ar fi dat în aceste limite, ori dacă a venit și la modul la care a venit în runda a 35-a a unei întreceri cu 20 de formații, ironizează opțiunea AJF Timiș de a fi mărit numărul participantelor la start.   

Trist ceea ce se întâmplă, un vot de blam pentru întrecere și organizatorii săi, dar caravana va merge implacabil și imperturbabil înainte, căci trebuie alimentat cumva apetitul hămesiților cu circumferința nesănătoasă. E un fotbal alterat fără șanse de redresare într-o schemă mai mare a lucrurilor sub imperiul lui 272-0, semințe rele ale circarilor caravanei într-o societate decedată moral, iar doar timpul va da din nou și din nou perfectă și absolută dreptate spuselor peste ani din aceste pagini, aidoma unui ecou. Răbdarea, acea virtute neînțeleasă, cheie de boltă a revelației apropiindu-se cu pași tot mai repezi. A nu se spune că n-ar fi fost cineva avertizat.

Revenind punctual la oile noastre, calculele unora au fost simple. Dacă în întâlnirea tur s-a lăsat cu un 13-0, de ce n-ar fi evitată repetiția. Zis și făcut.

ACS Fortuna Becicherecu Mic – CS Phoenix Buziaş a fost întrerupt în minutul 9, întrucât gazdele au rămas în 6 componenți odată ce un jucător dintre cei 7 cu care au început meciul a ”aruncat prosopul” iar arbitrul a fost nevoit să tragă pe dreapta întâlnirea, la scorul de 0-2, semnat pentru liderul detașat de Răzvan Rus în minutele 2 și 6.

Presei nu-i place să consemneze asemenea ”sport”, dar oare autorilor fandării le place să fie părtași unui asemenea ”sport”? 

Fortuna începea cu 7 jucători, motivând indisponibilitatea unor componenți, iar astfel va ”scăpa” în înscrisurile întrecerii cu un 0-3 ”onorabil”, căci toate vor fi fost uitate în timp, românul pierzându-și și abilitatea de a-și exersa acea ”memorie de elefant”. ”Dă-i să meargă” pe calea deșertăciunii acestei nații tarate moral. Râsul curcilor, a fost totuși posibil a se juca un meci amical, încheiat cu 1-12, rezultat favorabil liderului ligii a patra. Și uite-așa a mai murit sufletul fotbalului românesc și în data de grație 28 mai 2022. Tot înainte, mândri pionieri, doar că viața-i lungă, un adevărat chin în acest stil. Și totuși, un semn, din partea unui jucător de la vizitatori, ce-i drept strict sub protecția anonimatului: ”Este inadmisibil să sfidezi competiția în asemenea hal. Când ai jucătorii în vestiar și tu intri pe teren numai cu 7 jucători, apoi faci ce faci… Eu de când sunt în fotbal așa ceva nu am mai văzut!” Multe, multe veți mai vedea, tinerilor, foarte multe. 

Campioana de toamnă s-a detașat după pauză pentru a-și menține locul 5. CSC Peciu Nou – CS Cocoşul Orţişoara 5-2 (2-0). Au marcat din totalul golurilor pentru învingători Ifeany Anagor în minutele 12 și 85, Rareș Blaga (min. 24), Bogdan Teslariu (50) și Florin Schipor (min. 65), iar Răzvan Popovici (min. 50) și Osmane Gueye (68) pentru oaspeți.

Daniel Rupa și Răzvan Popaluca au folosit următorii jucători: Daniel Rusu – Robert Szalkai, Andrei Capstrâmb, Bogdan Teslariu, Michel Rosenblum, Valentin Ilaș, Adrian Sevici, Rareș Blaga, Denis Bud, Ifeanyi Anagor, Adrian Vlădic. Au mai intrat: Florin Schipor, Alex Mureșan, Alexandru Vlad. Rezerve: Alexandru Doboșan și Marius Matei, În tur, 3-1. 

Trupă de podium învinsă în prelungiri. CS Unirea Tomnatic – CS Flacăra Parţa 3-2 (0-1): Alexandru Baranyi (min. 63), Samuel Timofte (min. 75) și Răzvan Plopeanu (min. 90+2), respectiv Daniel Vlădulescu (min. 15) și Mădălin Ciurariu (min. 90).

În minutul 68, portarul Ioan Ciocani a apărat lovitura de la 11 metri executată de Adrian Butura. Este pentru prima dată când la Tomnatic nu se acordă cartonașe galbene și roșii. De bun augur. În tur, 0-2.

În schimb o altă grupare de pe podium s-a impus. CSM Lugoj – CS Progresul 1906 Ciacova 1-0 (0-0).

Unicul gol al meciului a fost marcat de Ilyassou Kouarogo  în minutul 50. Cu acest succes la limită, ex-divizionara ”C” ocupă locul secund.

Întreaga echipă a dedicat victoria autorului golului, care și-a aniversat ziua de naștere. În vestiar, la final, ”La Mulți Ani!”. În tur, 4-1.

Pe de altă parte, ocupanta locului 4 n-a învins acasă. CS Comloşu Mare – CSU Universitatea de Vest din Timişoara 2-2 (0-2). 

Ionuț Vucea a adus oaspeții în avantaj în minutele 3 și 42, Deian Pecarov ratând în schimb o lovitură de la 11 metri. La reluarea jocului, localnicii au redus din diferență în minutul 60, prin Marius Toma, ca apoi, 10 minute mai târziu, Bogdan Costea să egaleze la doi. Vizitatorii au evoluat în 10 jucători odată ce portarul Filip a fost eliminat pentru fault de ultim apărător.

În prelungiri (minutul 90+3), gazdele au marcat un gol valabil prin Daniel Tripunescu, anulat eronat pentru ofsaid. În tur, 2-3.

CS Progresul Gătaia – CSC Millenium Giarmata 2-0 (1-0): Florin Călin (min. 44) și Patrick Chiticariu (min. 58). În tur, 0-2.

AS Avântul Topolovăţu Mare – Atletico Liebling 3-2 (1-1): Mario Iakab (min. 25 și 88) și Vasile Dzițac (min. 80) respectiv David Periat (min. 29) și Alexandru Apostol (min. 62).

Oaspeții au ratat o lovitură de la 11 metri în minutul 75, la scorul de 1-2, prin Periat, portarul Amarinei respingând balonul. De menționat că ambele echipe l-au felicitat pe arbitrul George Roman. În tur, 0-0.

CS Sânandrei-Carani – CS Timişul Şag 1-8 (0-7): Aleksandar Radovan, Ionuț Gîltofeț și Iulian David câte două goluri fiecare, unul din lovitură de la 11 metri în cazul ultimului, dar și Răzvan Banu și Alex Belteki, respectiv Adrian Sabău pentru gazde, pe final (min. 86). În tur, 3-5.

CSO Deta – ACS Voinţa Maşloc 4-2 (2-1): Ionuț Onosă (min. 3 și 15) și Dan Rațiu (min. 65 și 85), respectiv Alin Pîrjol (min. 35) și Marco Muscă (min. 47). În tur, 1-1.

AS Unirea Grabaţ – CS Unirea Sânnicolau Mare nu s-a jucat, 3 puncte la ”masa verde” pentru oaspeți, clubul din Grabaț retrăgându-se din competiții după tur. În care se consemna un 0-8 în jocul direct.

Și urmează săptămâna restanțelor. Ce mai comedie! Fotbal? Marți de la ora 18, CSC Peciu Nou – Progresul Gătaia și Comloșu Mare – Voința Mașloc. Joi, tot de la ora 18, CSC Peciu Nou – Avântul Topolovățu Mare.

Au fost suspendați pentru cartonașul roșu Raul Cristofor Dutu (Unirea Tomnatic), pe 3 etape si penalizat 500 de lei, și Sebastian Lobonea – două etape și 500 de lei.

*

Clasamentul la zi al marcatorilor Diviziei D Timiș în ediția 2021-2022 cu minimum trei reușite după a 16-a etapă a returului:

33 de goluri… Ioan Făndel (CS Flacăra Parţa), Alexandru Baranyi (CS Unirea Tomnatic).

29 de goluri… Dan Silaghi (CS Phoenix Buziaş),

27 goluri… Flavius Tulcan (Unirea Sânnicolau Mare).

26 goluri…Deian Pecarov (Comloşu Mare),

23 goluri…Valentin Grigore (CS Phoenix Buziaş).

22 de goluri…Ionuţ Vucea (Universitatea de Vest din Timişoara),Aleksandar Radovan (CS Timişul Şag).

20 goluri…Marco Giuricici (Peciu Nou),19 goluri… Alex Birău (CS Phoenix Buziaş), 17 goluri…Patrick Niţă (Maşloc, ex – Universitatea de Vest din Timişoara),Alin Florin Gîrz (Becicherecu Mic),

18 goluri…Ifeany Anagor (Peciu Nou),

16 goluri… Sebastian Lobonea (Voinţa Maşloc, ex Topolovăţu Mare), Bogdan Moroşan (Millenium Giarmata; ex -Unirea Sânnicolau Mare),Alexandru Maier (Lugoj),Gheorghe Florin Schipor (Peciu Nou),

15 goluri… Vasile  Dzitac (Topolovăţu Mare),Ousmane Gueye (CS Cocoşul Orţişoara),

14 goluri…  Petru Măgulean (CS Unirea Tomnatic),Andrei Cărăbaș (CSM Lugoj).

13 goluri…Florin Călin (Progresul Gătaia).

12 goluri… Răzvan Rus (Buziaş), Adrian Vlădic (Peciu Nou, ex-Deta),Alexandru Vlăduţi (Millenium Giarmata),Cătălin Crișan (Maşloc), 11 goluri… Ovidiu Semeniuc (Parta),

11 goluri…Răzvan Popovici (Cocoşul Orțișoara),

10 goluri… Florin Nanu (Buziaş), Denis Bud (Peciu Nou), Răzvan Piţigoi (Topolovăţu Mare), Alex Nichiforel (Giarmata),Beniamin Dobra (CS Phoenix Buziaş),

9 goluri… Bogdan Ferţu (Buziaş, ex Giarmata),Levente Parvany (Gătaia),

 8 goluri – Marius Lazea (Ciacova), Florin Olariu (Universitatea de Vest din Timişoara),  Dacian Bîrză (Comloşu Mare), Dan Raţiu (CSC Deta, ex-Gătaia), Vasilică Bîzău (Unirea Sânnicolau Mare), Mădălin Stancu (CS Phoenix Buzias),Ionuț Răzvan Onosă (Deta),Dan Valentin Rațiu (Gătaia).

7 goluri – Cosmin Saizu (Mașloc), Zoran Radu (Fortuna Becicherecu Mic, ex Comloşu Mare), Flavius Ion (Parţa), Armin Şultz (Şag), Denis Dorobanţu (Deta ex- Parţa),Doru Sabău (Flacăra Parţa), Răzvan Solomon (Cocoșul Orțișoara),Adrian Ungureanu (Becicherecu Mic),Andrei Luca (Ciacova ),Andrei Boghian (Universitatea de Vest din Timişoara),Bogdan Costea (Comloşu Mare),

6 goluri – Cristian Daminuţă (Deta). Gabriel Gînju (Orţişoara), Marius Semeniuc (Parţa), Petru Gîtin (Gătaia), Adrian Dan (Orţişoara), Caius Marta (Buziaş), Marian Talpă (Lugoj), Daniel Dragu (Becicherecu Mic),Brian Filimon (Buziaş), Cristian Tăbăcaru (Ciacova), Andrei Lazea (Ciacova),Andrei Daniel Galea (Unirea Sânnicolau Mare), Mădălin Ciurariu (Parţa), Ilyassou Kovargou (CSM Lugoj),Răzvan Plopeanu (Tomnatic),Alin Pârjol (Maşloc, ex-Universitatea de Vest din Timişoara), Andrei Sabău (Sânandrei-Carani),

5 goluri – Robert Szalkai (Peciu Nou ,ex- Buziaş), Lucian Stoica şi Andrei Raţiu (ambii Lugoj), Andrei Hodiş (Comloşu Mare), Şerban Crişan (Comloşu Mare), Andrei Firan (Comloşu Mare), Andrei Manoliu (Unirea Sânnicolau Mare), Edafee Hamsik (CSM Lugoj), Florin Natanticu (Giarmata), Raul Petiu (Liebling),Pedrian Gheţa (Deta),Tomas Cozma (Unirea Sânnicolau Mare),  Sergiu Iorgovan (Sânandrei-Carani),Marian Musteţa (Buziaş), Olteanu Angelo (Comloşu Mare,.Petre Rădulescu (Atletico Liebling ex Timişul Şag), Mihai Hurdea (Gătaia),Marius Staicu (Becicherecu Mic),Andrei Rus (CS Phoenix Buziaș),

4 goluri – Cătălin Ştefănescu (Ciacova), Vlad Nicoară (Ciacova), Denis Covaciu (Universitatea de Vest din Timişoara), Miroslav Radak (Lugoj), Adrian Nicolaescu (Şag), Andrei Păianu (Şag), Viorel Socaci (Lugoj),Bogdan Centea (Tomnatic; ex Comloşu Mare), Cristian Nicolescu (Parţa), Loren Stoia (Şag), Remus Bărburescu (Gătaia),Raul Semco ex- Sânandrei),Marius Musteța (Buziaș),Marius Toma (Comloşu Mare), Samuel Timofte (Tomnatic),Mario Iakab (Topolovățu Mare),Andrei Blenche ((Mașloc)

3 goluri – Adrian Fiştea (Grabaţ), Cosmin Marina (Maşloc), Laurenţiu Sein (Maşloc), Mirel Rosuş (Deta), George Gurguş (Maşloc), Eric Pascu (Şag), Eduard Codreanu (Cocoşul), Sandu Matei (Gătaia), Cristian Buhăceanu (Sânandrei-Carani), Marius Sîrbu (Unirea Sânnicolau Mare), Dragoş Cătău (Ciacova), Silviu Francescu (Giarmata), Bogdan Steop (Ciacova),  Raul Duţu (Maşloc, ex- Deta),Valentin Danci (Gătaia), Raul Semco (Millenium Giarmata, ex Sînandrei-Carani), Sorin Coţolan (CSM Lugoj), Lucian Robotă (CS Timişul Şag), Marius Stanciu (CS Comloşu Mare) și Cătălin Petri (Parţa), Andrei Cărpinişan (Unirea Sânnicolau Mare), Iulian David (Timișul Șag), Robert Fechete (Topolovățu Mare), Radu Florin Pîrvulescu (Giarmata), Adrian Sevici (Peciu Nou), Marco Panta (Atletico Liebling), Alexandru Moricz (Orțișoara),Marco Muscă (Mașloc), Alex Apostol (Liebling),

Alți 192 de jucători au marcat două goluri respectiv câte unul.

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× trei = 21

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: