Fortuna încheie în trombă primul sezon în Liga 1, 8-0 la Becicherecu Mic cu Real Craiova. Nou-promovata, pe 3 în ierarhia returului

Acum câteva sezoane, CS Real Craiova trăgea la podiumul elitei fotbalistice feminine, numărându-se printre principalele protagoniste ale întrecerii. Astăzi de la ora 14 însă, în jocul cădere de cortină nu doar peste etapa a 18-a și ultima în returul Ligii 1 dar și peste ediția 2017/8, echipa din Bănie a încheiat pe scut un sezon de primăvară în care a mai obținut puncte doar la ”masa verde”, învinsă fiind la scor în Banat de nou-promovatele timișene de la Fortuna, care au pus punct cu brio întâiului sezon parcurs în primul eșalon: 8-0 la Becicherecu Mic după 2-0 la pauză.

Pe 19 noiembrie, la finele turului, Fortuna semna prima sa victorie în Liga 1 de fotbal feminin, 1-3 la Craiova, prin care o egala la puncte pe CS Real. În retur, câștigând astăzi și pentru a cincea oară în sezonul de primăvară, nou-promovata din comuna timișeană a încheiat campionatul prin a se apropia la doar 5 puncte de ocupanta locului 4, elevele lui Florin Pădurean înregistrând un bilanț pozitiv în partea a doua a întrecerii: 9 5 1 3 23-22 16 puncte.

De fapt, doar campioana națională din Cluj și vicecampioana țării din Odorheiu Secuiesc au cucerit mai multe puncte în retur decât Fortuna, nou-promovata fiind a treia într-o ierarhie a sezonului de primăvară dintre cele 9 formații rămase în cursă, la acest capitol chiar și peste CFR 1933 Timișoara.

Rare au fost într-adevăr după pauza de iarnă insatisfacțiile nou-promovatelor, ultima înregistrându-se joi de la ora 16 în meciul restanţă din cea de-a doua rundă a returului, a 11-a a ediției, când fotbalistele din Becicherecu Mic au pierdut acasă cu viitoarea vicecampioană Vasas Femina cu 1-3 (0-1), însă bănățencele s-au reabilitat astăzi de la ora 14 ca ultimă foarte bună impresie la final, pe terenul comunal, întrecând la scor în cadrul ultimei etape din liga feminină echipa din Craiova.

Cristina Linul a înscris astăzi 3 goluri iar Cristina Sucilă și Monica Tomesc câte două, respectiv Maria Voinea un gol, Fortuna Becicherecu Mic triumfând în următoarea componenţă: Durlă – Stoianov, Crişan, Abrudan, Bondre, Linul, Betea, Tîrtea, Mândruţ, Sucilă şi Usain.

Au mai jucat: Tomesc, Voinea şi Jurj. Rezervă: Larisa Sîrbovan.

Rezultatele ultimei runde în Liga 1 feminină și clasamentul final, pe coloana datelor tehnice.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Feminin, Fotbal și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 × = treizeci sase

 


Ultimele articole din categoria Feminin: