Fortuna își întrece și în retur singura clientă din play-off, la Dunăre

Fortuna Becicherecu Mic a pus punct unei serii nefaste de 3 înfrângeri în campionat și o eliminare din Cupa României prin a o pune duminică la punct și în retur pe singura sa clientă din faza play-off a Ligii 1 Feminin, codașa în 1-6 Universitatea Galați, singura trupă fără victorie în grupa I valorică.

Un succes în campionat căutat de fotbalistele bănățence de aproape două luni, din 21 martie, când câștigau acasă cu 6-1 tocmai cu gălățencele, în etapa a doua din play-off, triumf în urma căruia o singură dată mai evitau înfrângerea în grupa I valorică, mai exact în runda imediat următoare, a treia, în care Fortuna remiza alb la Odorheiu Secuiesc.

Duminică la matineu, pe arena ”Siderurgistul” din Galați, timișencele au învins cu 0-1 (0-1) în etapa a VII-a din play-off și au înjumătățit handicapul la puncte față de formațiile de pe podium din umbra liderului campion, Piroș Security Arad și Heniu Prundu Bârgăului cedând drastic, vesticele cu 4-0 la Odorheiu Secuiesc, bistrițencele cu 1-6 acasă cu fruntașa.

Câștigând însă duminică și Vasas Femina, meciul direct de duminica viitoare de la Becicherecu Mic, al Fortunei cu harghitenele, la matineu în etapa a VIII-a, va fi important în economia clasamentului, bănățencele și cele din Odorhei fiind despărțite de numai două puncte, 32 respectiv 30 pe locurile 4-5. Apoi, timișencele vor completa returul săptămâna viitoare, miercuri 26 mai de la ora 12 la Cluj și duminică 30 mai la matineu acasă cu Heniu. 

În tot cazul, a fost a treia victorie a Fortunei în actuala ediție de campionat împotriva gălățencelor, depășite și în sezonul regular cu 5-3, în Banat, în noiembrie 2020.

A treia și cea mai strânsă, unicul gol al meciului fiind marcat în minutul 19 de Adina Rognean, în urma unui contraatac: 0-1. 

Fortuna n-a contat la Dunăre pe Laura Rus, suspendată fiind după cartonaşul roşu primit în meciul din Cupa României de la Arad, pentru injurii aduse arbitrului.

Învinsă mai clar în precedentele două etape, de fiecare dacă acasă, la două-trei goluri diferență, Universitatea a pierdut duminică doar la limită, după ce, în minutul 90, Ienovan a fost faultată în careu de Ivan, care s-a ales cu cartonaş galben, acordându-se lovitură de la 11 metri, ratată însă de vizitatoare.

Lovitura a fost executată slab de rezerva Mateescu, în stânga portarului Pazargic, care a respins mingea. Cât despre jucătoarea accidentată, nu a mai putut evolua, fiind înlocuită cu Scurtu. Rămânea 0-1…

Paradoxal, unicul punct smuls de Universitatea în play-off a rezultat tocmai din jocul acasă contra liderului campion din Cluj, 0-0 în 18 aprilie.

*

Au jucat următoarele formaţii…

Universitatea Galați: Pazargic – Ivan, Mardari, Oprica, Petrovscaia – Lepădatu, Postol, Topal (cpt), Bentoiu, Sfetcu, Nina.

Antrenor principal: Asandei.

Au mai jucat: Bobocea, Condrea şi Chiriac.

Fortuna: Roşu – Haţegan, Jivan, Codrescu (cpt), Heisu, Bistrian, Colesnicenco, Şodinca, Grigore, Rognean, Ienovan.

Antrenor principal Pădurean.

Au mai jucat: Scurtu, Deca, Dobai, Mateescu şi Pera. Rezervă: Pavel.

Ultimele rezultate din play-off, programul viitor și clasamentul la zi, pe coloana datelor tehnice a secțiunii Fotbal.

Acest articol a fost publicat în Feminin, Fotbal și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


cinci + 7 =

 


Ultimele articole din categoria Feminin: