Fortuna Maxima, campioană de toamnă fără gol primit. Becicherecu Mic renaște

AS Fortuna Becicherecu Mic a stabilit un record extrem de greu de doborât în turul Seriei I din Campionatul Județean Timiș, încheiat cu linia de clasament 15 15 0 0 89-0 45 de puncte și +21 în clasamentul adevărului, ca lider autoritar, urmat de AS Carani cu 34 de puncte și a treia clasată, Vointa Sarafoleana Saravale, cu 32 de puncte.

Având în componenţă nu mai puţin de 9 jucători care au evoluat în liga a treia în ediţiile trecute de campionat, trupa lui Vasile Luţă a defilat în Seria I, reuşind o performanţă mai rar întâlnită chiar și la acest nivel, aceea de a nu primi nici un gol, acumulând maximum de puncte după prima parte a campionatului. Portarul Alin Culda n-a scos balonul din propria plasă în cele 1.350 de minute de joc din tur, începând din 19 august și până în 26 noiembrie!

Campioana de toamnă a Seriei I în liga a V-a timișeană a mai jucat și două meciuri în faza județeană a Cupei României, în prima etapă calificându-se în condiții de deplasare, la Pesac, contra echipei din localitate, întrecută cu scorul de 1-6, iar în cea de-a doua în faţa propriilor suporteri, 12-0 cu AS Peciu Nou, formație dintr-un eșalon superior, liga a patra.

În campionat, AS Fortuna a jucat 8 meciuri pe teren propriu, învingând cu 14-0 în runda inaugurală pe Unirea Grabaţ, cu 5-0 pe Dacia Cărpiniş, 3-0 cu Voinţa Sarafoleana Saravale deja în minutul 9, când partida a fost întreruptă dat fiind că oaspeţii au rămas cu numai 6 componenți după ce s-au aliniat cu şapte sportivi, 5-0 cu Unirea II Sânnicolau Mare, 6-0 cu Voinţa Şandra, 8-0 cu Unirea Jimbolia, 4-0 cu Vulturii Comloşu Mare în minutul 50, când și acești vizitatori au rămas cu numai 6 componenți dintre cei 7 ai unei identice stratageme de toată rușinea pentru sănătatea sportului, respectiv 10-0 cu United Bencecu de Sus.

În deplasare, triumfuri asemănătoare, cu 2-0 la AS Carani, 8-0 la Plavii Delia Sâmpetru Mare, 3-0 la Steaua Roșie Variaş dar și la Tricoul 1 Iunie Timişoara, 4-0 la Mureşul Cenad, 5-0 la Voinţa Valcani şi 9-0 în ultima etapă la Mureşul Igriş.

 

Zoran Radu este golgheter al Fortunei cu cele 30 de goluri marcate în 15 etape, în cinci cazuri înscriind de câte patru ori, în poarta celor din Grabaţ, Sîmpetru Mare, Jimbolia, Bencecu de Sus şi Igriş, iar de două ori câte un hat-trick. Lotul complet de jucători îi reunește pe Alin Culda, Ionuţ Roman, Costel Zurbagiu, Daniel Dragu, Flavius Cioancă, Iulian Telecian, Zoran Radu, Mihai Vîrşog, Lucian Stoica, Andrei Hodiş, Sorin Oneţ, Dan Roman, Andrei Terec, Bogdan Miheţ, Adrian Negruţ, Stelian Bănică, Dragoş Croitoru şi Cosmin Teodor, antrenor principal fiind Vasile Luţă, asistent, portarul Stelian Bănică, medic al echipei inimosul și iscusitul Venus Paralescu, iar președinte al grupării alb-roșii înfiinţate în anul 2016, Călin Paşca.

Vasile Luţă a zâmbit spunându-ne că ”într-adevăr, s-a încheiat prima parte a campionatului, deși de-abia ne încălziserăm. Nu am luat gol, ceea ce este un lucru foarte mare, şi mă bucur foarte mult pentru echipa mea din Becicherecu Mic, mă bucur foarte mult pentru această performanţă reuşită! Numai cu aceşti băieţi minunaţi, care alcătuiesc un grup unit şi disciplinat, se putea atinge o asemenea izbândă. Pentru care eu personal îi felicit, ei sunt artizanii acestei perioade, ai acestei performanţe, maximum de puncte şi fără gol primit în cele 15 etape din prima parte a campionatului. Le mulţumesc şi oamenilor din spatele scenei, celor care se ocupă de tot ceea ce este fotbal la Becicherecu Mic, de la copii şi juniori la echipa de seniori precum și la formația feminină din prima ligă, la prima sa participare. Cu toții ne-au sprijinit, atât financiar cât şi moral. Până acum, două echipe au demonstrat că merită să fie pe podium, AS Carani şi Tricoul 1 Iunie, pe care le-am învins la două respectiv trei goluri diferenţă, dar pot spune că destul de greu, însă le-am învins. De apreciat şi echipa Unirea II, de la Sânnicolau Mare, care are numai tineri şi îşi vede de fotbal, și se vede că acolo sunt oameni care doresc performanţă. Eu zic că peste doi ani vor ieşi jucători de viitor de acolo, este normal, dacă se ţin de fotbal. Promovarea eu zic că este cu certitudine a noastră, ţinând cont de valoarea lotului pe care îl avem. Acum însă aşteptăm să vină iarna, am luat vacanţă. După toate probabilităţile, vom efectua un cantonament centralizat cu întreg lotul de jucători înainte de a începe returul, pe care îl vom aborda tot cu maximă seriozitate pentru a ne îndeplini obiectivul propus”.

Alin Culda, portarul campioanei de toamnă fără gol primit, a admis: ”Vă daţi seama că sunt foarte bucuros că nu am primit nici un gol în cele 15 meciuri jucate! Și îmi doresc din tot sufletul să-mi îndeplinesc obiectivul propus şi totodată să urcăm cât mai mult. Trebuie să le mulţumesc şi colegilor mei, căci fără ei nu puteam contura acest obiectiv, deocamdată doar pe jumătate realizat, deoarece mai avem un retur, dar eu consider că ni-l putem atinge în totalitate. Nu are cine să ne depăşească cu lotul pe care îl avem, și este bine că avem un colectiv unit. Toţi dorim această performanţă, fără gol primit şi să promovăm!”

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Judeţ și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase − 3 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: