Fortuna pierde acasă un joc ”de 6 puncte” și contactul cu podiumul: 1-3 cu Piroș Security

Prim-divizionarele fotbalului timișean au început returul în play-off prin a pierde acasă duminică la matineu meciul ”de 6 puncte” cu vecinele ierarhice dar și din vest, care, în ciuda unor indisponibilități și a unei accidentări la mijlocul primei reprize, au marcat puțin înaintea pauzei și s-au desprins pe final, dublându-și astfel avantajul în clasament față de gazdele învinse, de căruță acum în urma podiumului, cu 4 etape rămase de disputat: Fortuna Becicherecu Mic – Piroș Security 1-3 (0-1).

Pierzătoare cu 3-1 în deplasările din turul fazei play-off în nordul Ardealului, arădencele s-au aliniat astăzi la 11 pe ”Comunalul” la vest de Timișoara la egalitate pe podium cu a doua clasată dar și cu 3 puncte avans față de bănățencele din umbra podiumului, însă și în absența din motive medicale a câtorva jucătoare precum Bozian, Voinea, Ancaş, Prodan, Kulger, indisponibilități care au constrâns gruparea vizitatoare să aibă numai două rezerve pentru ieșirea la sud.

Capac la toate, Piroș Security a suferit și accidentarea la piciorul stâng a Dumitriţei Prisăcari încă de la mijlocul primei reprize, sportiva fiind transportată de urgenţă la Spitalul Municipal Timișoara.

Însă finele reprizei I a adus soarele și în colectivul oaspeţilor, nu doar soarele de mai al Duminicii Înălțării cu vreme frumoasă, Melisa Olaru reușind deschiderea scorului, într-un moment psihologic cheie, în minutul 44, mitanul prelungindu-se cu patru minute, fără ceva deosebit: 0-1.

Chiar dacă nu a plouat, terenul a fost foarte moale şi a îngreunat jocul, dar spectacolul sportiv n-a avut neapărat de suferit, ”vesticele” compensând printr-o dăruire totală, gazde motivate de posibilitatea egalării la puncte a arădencelor, Piroș Security motivată să demonstreze că nu întâmplător e pe podiumul Ligii 1 Feminin. 

Iar Fortuna putea egala după pauză, în minutul 59, însă şutul lui Rognean de la 16 metri a nimerit transversala. Totul avea să se joace în ultimele 15 minute, cu garda jos, timișencele căutând golul egalizator dar lăsându-se surprinse de vizitatoarele pândind ”la cutie”, cu declanșarea unor contre precum cea din minutul 80, prin Andreea Bălaş, care a taxat: 0-2.

Bănățencele au redus din scor două minute mai târziu prin Denisa Heişu, cu un șut de la circa 30 de metri, surprinzând-o pe portarul Malla, dar Melisa Olaru a marcat și spre finele celei de-a doua reprize, pe contraatac, în minutul 84: 1-3.

Piroș Security înscria tot 3 goluri Fortunei, precum în jocul tur din play-off, pe 14 martie, când se impunea acasă cu 3-2, între timp și eliminându-le pe bănățencele Becicherecului din optimile Cupei României, pe 28 aprilie, tot în județul Arad, atunci cu 4-3 după reprizele de prelungiri.

De fiecare dată goluri multe în 2021 în cele 3 partide directe din ultimele 8 săptămâni, dar și când s-a înscris mai puțin în duelul vestului în acest sezon tot Piroș Security a învins, cu 2-0 în întâlnirea din sezonul regular, tot pe teren arădean, în restanța din 6 decembrie. Cu alte cuvinte Fortuna a suferit a patra înfrângere din partea celor de la Piroș Security în ultimele 5 luni, dezvoltând un oarecare ”complex arădean”. Iar fenomenul este poate mai extins, luând în calcul în termeni comparativi și dominația arădeană a formațiilor de băieți în seria vestică a Ligii 3, căci în rest nu prea există momentan alte dueluri directe, UTA activând în Liga 1 iar timișorenele în Liga 2. În orice caz, în Liga 1 Feminin a intervenit o rocadă ierarhică odată cu acest nou an, Piroș Security luând fața în clasament Fortunei, a doua după sezonul regular, tocmai în fața arădencelor, rămase între timp pe podium, pe când fetele Becicherecului au alunecat pe 4.

Și le așteaptă în etapa a 7-a deplasarea la Galați, duminică la matineu, după o săptămână primind-o pe Vasas Femina în antepenultima rundă a returului. Mai apoi în ”intermediară” la campioana din Cluj și pe 30 mai acasă cu a doua clasată, din Prundu Bârgăului.

Bistrițence de la ACS Heniu care au câștigat și ele azi în deplasare în etapa a șasea, 0-3 la Galați, mărind astfel la 6 puncte handicapul Fortunei față de podium. Rezultatele complete și programul viitor, pe coloana clasamentelor secțiunii Fotbal. 

*

Fortuna Becicherecu Mic: Pavel – Scurtu, Jivan, Codrescu (cpt), Heişu – Bistrian, Colesnicenco, Pera, Șodincă, Rognean.

Antrenor principal: Florin Pădurean.

Rezerve la start: Roşu, Grigore, Haţegan, Ienovan, Abrudan, Mateescu, Dobai.

Piroş Security Arad: Malla – Ancaş, Drăgan, Parlak (min. 89, Sîrbovan), Marcea (cpt) – Prisăcari (min. 22, Tomescu), Răduc, Balaş – Şuveţ, Sucilă – Olaru.

Antrenor principal: Dan Cuedan.

Au arbitrat: Pal – Matică şi Zifceac (toţi trei din Oradea).

Acest articol a fost publicat în Feminin, Fotbal și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


cinci + 5 =

 


Ultimele articole din categoria Feminin: