Fortuna pierde din nou în județul Arad, și la debutul în play-off

Fotbalistele prim-divizionare din Timiș au început sezonul de primăvară precum îl încheiau pe cel de toamnă, prin a fi învinse în județul învecinat la nord, în duelul direct al vestului în campionatul Ligii I, de această dată nu în faza tur a sezonului regular, ci la startul parcursului de 10 etape din grupa I valorică, play-off al locurilor 1-6 abordat cu punctele agonisite în cele 11 runde din 2020, criteriu în baza căruia deznodământul meciului de astăzi de la ora 12 a generat o rocadă pe podium, arădencele urcând pe locul 2, în dauna bănățencelor: Piroș Security – ACS Fortuna Becicherecu Mic 3-2 (1-0).

Arădencele – foto recuperau teren față de Fortuna la încheierea stagiunii de toamnă, când tranșau cu 2-0 restanța de Moș Nicolae din etapa a șaptea a turului, iar o nouă victorie, după 3 luni și-o săptămână, le-a ridicat în clasament peste vecinele de la sud.

Revederea a avut loc tot pe stadionul Sânicolaul Mic din Arad, astăzi la amiază, în cea de-a doua din cele 3 partide ale primei etape din faza play-off în Liga I Feminin, Piroș Security impunându-se la mare luptă după ce a condus de două ori la două goluri diferenţă, reușită sub privirile selecționerul reprezentativei naţionale de fotbal feminin, ex-internaționalul român Cristian Dulca.

Piroș Security, care începe play-off-ul cu două meciuri acasă, următorul fiind cu harghitenele de la Vasas Femina, a spart gheața după mijlocul primei reprize, când a beneficiat de o lovitură de la 11 metri, acordată de arbitra sătmăreană pentru un fault în suprafaţa de pedeapsă în minutul 26, şi transformată cu precizie de Cristina Sucilă.

1-0, scor la pauză și în disputa directă din tur, după ce, notabil, Fortuna câștiga celelalte deplasări ale sezonului regular, cel mai adesea la scoruri detașate, unică excepție făcând remiza din Bistrița-Năsăud, 2-2 pe 15 noiembrie la Heniu, care tot astăzi a inaugurat zona 1-6 prin a trece acasă cu 5-0 de universitarele gălățence, ultimele în ierarhia primei grupe valorice, dominate de campioanele din Cluj.

La reluare, după numai trei minute, gazdele şi-au mărit avantajul, în urma unui contraatac purtat de Melisa Olariu, șut de la 18 metri lateral dreapta la colţul scurt, în stânga portarului Pavel.

Destul de rapid, în minutul 56, timișencele au redus din diferenţă prin reuşita lui Laura Rus, cu capul, din apropiere, după o centrare de pe flancul drept.

Alte câteva minute și o nouă reușită, elevele pregătite de Dan Cuedan refăcând avantajul în minutul 63, când a înscris aceeași Melisa Olaru. Ploaie de goluri continuată trei minute mai târziu de Shaira Alexandra Pera… 3-2.

După care, secetă… 

A doua înfrângere afară a Fortunei, și tot în Aradul vecin, următoarea deplasare fiind la finele lunii la Odorheiu Secuiesc, dar până atunci primirea gălățencelor. Etapa în curs se încheie luni la matineu la Odorheiu Secuiesc, Vasas Femina – Universitatea Olimpia Cluj. Rezultatele și programul la început de play-off în Liga I Feminin, pe coloana clasamentelor secțiunii Fotbal.

*

Piroş Security: Marcea (cpt) – Olariu, Bozian, Paduc, Baiaş – Ancaş, Drăgan, Prisăcariu, Tomescu, Sucilă, Şuveţ.

Antrenor principal: Dan Cuedan.

Rezerve la start: Voinea, Prodan şi Kulger.

Fortuna Becicherecu Mic: Pavel – Scurtu, Jivan, Duşa, Heişu – Bistrian, Codrescu (cpt), Ienovan, Colesnicenko, Sodincă, Rus.

Antrenor principal: Florin Pădurean.

Rezerve la start: Roşu, Grigore, Deca, Haţegan, Pera, Abrudan, Rognean, Dobai.

Au arbitrat: Claudia Adina Popa (Satu Mare) – Cristian Cozman şi George Urs (ambii din Oradea).

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Feminin, Fotbal și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× sase = 18

 


Ultimele articole din categoria Feminin: