Fortuna pierde la campioana reconfirmată și încheie pe 4

Fortuna Becicherecu Mic n-a furnizat surpriza de a se impune în fieful fruntașei neînvinse din Cluj iar victoriile cu 1-0 ale celorlalte două ocupante ale podiumului în penultima etapă din play-off-ul Ligii 1 Feminin au dus la clasarea fotbalistelor prim-divizionare din Banat pe locul 4 în ediția 2020-2021 a elitei fetelor în sportul rege.

Învingătoare la zero împotriva codașelor grupei I valorice 1-6 în ultimele două jocuri, Fortuna n-a putut strica sărbătoarea campioanei reconfirmate Universitatea Olimpia Cluj, care la finele meciului din runda a IX-a în play-off, disputat astăzi de la ora 12 pe Iclod Arena, a primit trofeul câștigătoarei Ligii 1, clubul de sub Feleac cucerind titlul pentru a zecea oară consecutiv.

Dominația ardelencelor a fost într-atât de autoritară încât ”U” Olimpia și-a asigurat matematic adjudecarea campionatului încă după cea de-a șasea etapă din play-off, prima din retur, astăzi jucând a treia rundă după câștigarea titlului înainte de termen.

Însă gazdele și-au onorat cartea de vizită și s-au desprins deja până la pauză în ultimul meci acasă din ediția 2020-2021 a Ligii 1, prin golurile lui Țabur și Bălăceanu din minutele 7 și 36: 2-0 la pauză.

Tot Ioana Bălăceanu a majorat și mai mult diferența pentru campioane în minutul 69, dar în cel imediat următor Cosmin Dușa a marcat golul de onoare pentru învinse, aflate la cel de-al treilea eșec din 5 deplasări în play-off: 3-1 (2-0).

Avansul clujencelor în frunte înaintea rundei finale de duminică, de 19 puncte, avansul celorlalte două ocupante ale podiumului față de bănățence, de 4 puncte, astfel încât indiferent de rezultatul căderii de cortină de duminică la matineu, în întâlnirea Fortuna – ACS Heniu Prundu Bârgăului, de la Becicherecu Mic, timișencele vor încheia campionatul pe locul 4. Bistrițencele s-au impus acasă cu 1-0 în dauna lui Vasas Femina iar Piroș Security Arad cu 0-1 la Universitatea Galați, învingătoarele urcând la braț la 39 de puncte înaintea finishului din weekend.

Ultimele rezultate, programul de duminică și clasamentul la zi în play-off-ul Ligii 1 Feminin, pe coloana datelor tehnice.

Acest articol a fost publicat în Feminin, Fotbal și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt − 3 =

 


Ultimele articole din categoria Feminin: