Fortuna se detașează pe final de codașă

Fotbalistele prim-divizionare ale Timișului au avut duminică la matineu cel mai facil meci dintre cele 10 ale fazei play-off în Liga 1, pe teren propriu cu ultima clasată, iar bănățencele s-au desprins după pauza jocului din etapa a II-a în prima grupă valorică, moldavele înregistrând astfel și cel de-al doilea eșec la 5 goluri diferență: Fortuna Becicherecu Mic – Universitatea Galați 6-1 (2-1).

După ce în prima rundă din play-off și din 2021 au cedat duminică la limită la Piroş Security Arad, timișencele au învins la scor în etapa secundă în fața ”lanternei roșii” din Galaţi, spulberate și duminica trecută, 5-0 la Prundu Bârgăului.

Gazdele au condus cu 2-0 în prima jumătate de oră, iar pană la pauză dunărenele au redus din diferenţă prin Irina Topal, care a transformat o lovitură de la 11 metri acordată de arbitrul arădean Alexandru Gornic cu două minute înainte de pauză.

La reluare şi-a intrat în rol Cosmina Duşa, introdusă pe teren de la mijlocul primei reprize, care a refăcut avansul de două goluri în minutul 69, iar puțin mai apoi s-a apelat și la Nadin Colesnicenco, schimbările efectuate dând roade. Amândouă au înscris în ultimele 6 minute iar apoi Laura Rus a stabilit rezultatul final prin a semna o ”dublă”.

Shaira Pera, în minutul 19, Laura Rus (min. 28 și 90), Cosmina Duşa (min. 69 și 84) şi Nadin Colesnicenco (min. 89) au marcat cele 6 goluri pentru bănățence, care mai au de jucat în turul fazei 1-6 la Odorheiu Secuiesc, pe teren propriu cu campioana din Cluj și la Prundu Bârgăului.

Rezultatele etapei a II-a în play-off, programul rundei a III-a și clasamentul la zi, pe coloana datelor tehnice a secțiunii Fotbal. 

Fortuna Becicherecu Mic: Pavel – Scurtu, Hațegan, Codrescu (cpt.) – Heişu (min. 76, Şodincă), Bistrian, Jivan, Pera, Deca (min. 73, Coleniscenco), Rus, Grigore (min. 23, Duşa).

Antrenor principal: Florin Pădurean.

Pe bancă: Roşu, Abrudan, Ienovan, Rognean, Mateescu, Dobai.

Universitatea Galaţi: Bobocea – A. Ivan, Anca, Petrovskaya, Suroca, Mardare, Postos, Topal (cpt.) – Bentoiu, Mirone, Condrea.

Antrenor principal: David Asandei.

Pe bancă: Sfetcu – V. Ivan, Chiriac, Lepădat, Oana, Oprică.

Au arbitrat: Gornic – Bâla şi Mihoc (toţi trei din Arad).

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Feminin, Fotbal și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 1 = sapte

 


Ultimele articole din categoria Feminin: