Fotbal burlesc

Echipa naţională a României a fost învinsă din nou de echipa Poloniei şi este pe cale să rateze o nouă participare la un campionat mondial. Cauzele înfrângerii sunt multiple, chiar dacă toată lumea îşi îndreaptă tunurile asupra antrenorului Cristoph Daum.  Nu sunt un apologet al lui Daum, dar nici nu pot fi de acord cu epitetele exprimate de aşa-zişii specialişti gen Cornel Dinu, Ilie Dumitrescu, Florin Prunea sau Florin Răducioiu.

De fapt, totul se rezumă la o luptă surdă pentru putere şi de a ajunge la conducerea FRF-ului. Foştii fotbalişti ai generaţiei de aur vor să conducă destinele fotbalului românesc. De cealaltă parte, nici preşedintele Răzvan Burleanu nu cedează şi, din acest conflict, are de suferit fotbalul nostru.

Sunt convins că, oricum ar fi alcătuit formaţia, s-ar fi găsit voci care să-l atace pe Daum. Adevărul trebuie privit în faţă: atât se poate la această oră. Cu riscul de a mă repeta, există jucători români supraevaluaţi tocmai pentru a fi vânduţi mai bine, chiar dacă acest aspect le aduce numai deservicii celor în cauză. E drept că nici Daum nu a obţinut rezultate remarcabile, dar îmi amintesc că Victor Piţurcă, pe când era antrenor la echipa naţională, avea impus ca şi obiectiv calificarea la un campionat european şi la un campionat mondial. Şi de fapt calificarea la campionatul european din 2016 a obţinut-o Anghel Iordănescu.

Răzvan Burleanu are lacunele lui, mai ales în proasta gestionare şi organizare a competiţiei interne. Sezonul 2016 – 2017 nu s-a încheiat încă pentru toată lumea. În timp ce unele echipe au început pregătirile pentru sezonul următor, ACS Poli şi UTA luptă pentru un loc sub soarele ligii întâi.

Ieri s-a disputat prima partidă din barajul de menţinere – promovare în liga întâi. Au câştigat timişorenii la un scor minim, ceea ce face ca partida retur să aibă dramatismul ei. În prima repriză au dominat gazdele, în timp ce oaspeţii s-au regăsit în partea a doua a jocului. Inexplicabile ratările lui Bărbuţ şi Doman, doi jucători cu mari pretenţii.

Partida a fost arbitrată foate slab de un arbitru foarte slab, George Găman. A iritat pe toată lumea, fiecare echipă considerându-se nedreptăţită într-un fel sau altul. Nu înteleg de ce se insită pe acest arbitru cu antecedente de acest gen.

Nu pot să trec cu vederea faptul că ASU Politehnica a renunţat prea uşor la antrenorul Sorin Brândescu. S-au uitat prea repede reuşitele pe care Brândescu le-a obţinut cu echipa timişoreană. El este un om instruit, ponderat, care îşi face meseria cu conştiinciozitate. Cu atât mai mari sunt reţinerile mele de când am auzit numele posibililor înlocuitori.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


3 × = douazeci unu

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: