Fotbal de Liga 1 Feminin la Comloșu Mare. Banat Girls – ACS Fotbal Feminin Baia Mare 3-3 în etapa I. FOTO + declarații Amariei, Dragomir

Fotbalul timișean s-a făcut din nou de râs în această vară după o nouă schemă gen ”AC Recaș nu e Poli” prin preluarea locului prim-divizionarei consacrate în întrecerea feminină Fortuna Becicherecu Mic de către Politehnica Timișoara, însă sportul rege al sexului frumos n-a rămas totuși fără reprezentare pe plan rural la nivel județean în Liga 1, dat fiind strămutarea peste noapte și în ceasul al XII-lea a trupei din Banatul montan la Comloșu Mare, gazdă astăzi a uneia dintre cele 4 întâlniri din etapa I în ediția 2021/2 a ligii feminine. Alte două partide din runda inaugurală n-au avut loc, două încheindu-se cu victorii în deplasare iar una cu succesul gazdelor, 3-1 pentru CSM Alexandria cu Politehnica Timișoara, pe când la Comloșu Mare s-a înregistrat o remiză: ACS Banat Girls (Comloşu Mare) – ACS Fotbal Baia Mare 3-3 (0-2). Detalii, declarații și fotografii de la fața locului…

Cu numai o săptămână inainte au aflat cei din Comloșu Mare timișean că vor juca în Liga 1 Feminin grație unei fuziuni cu reşiţeana prim-divizionară Banat Girls, fuziune pe ultima sută de metri cu strămutarea la Comloşu Mare, ca-n fotbalul românesc absolut nicăieri în lume, dar FRF se poate implicit mereu mândri cu excepționale rezultate internaționale și avântată dezvoltare pe cele mai înalte căi de progres și propășire. Resortul cauză – efect.

FRF a programat așadar acest joc pentru duminică la ora 11, în cadrul etapei I din Liga I Feminin, localitatea Comloşu Mare găzduind astfel primul meci la acest nivel. O altă premieră, după ce gruparea din Comloșu Mare devenea în 1997 prima echipă care juca în liga a patra la lumina reflectoarelor în luna noiembrie.

Pe un teren foarte bun şi un timp ideal de fotbal, echipa vizitatoare a zburdat pe teren şi până la pauză a reuşit să înscrie de două ori. În minutul 30, maramureșencele au beneficiat de o lovitură de la 11 metri corect acordată pentru faultul comis de portarul Milacruz (care a primit si cartonaşul galben) asupra lui Gavriș. Iar lovitura de pedeapsă a fost transformată de Dariana Indrei… 0-1. Nu au trecut decât 5 minute şi vizitatoarele au dublat avantajul prin reuşita lui Buftea cu un şut din afara careului de 16 metri, surprinzător, pe jos, lângă bara din dreapta… 0-2. Până atunci, gazdele nu au ripostat mai deloc.

După pauză, în minutul 63, nordicele au ridicat scorul la 0-3, după un contraatac fulger prin nouarul Paula Gavriş, singură cu portarul, fără a greşi ţinta. Va lua oare scorul proporţii? Dar vizitatoarele au trecut pe lângă majorarea sa în două rânduri, în minutele 65 şi 67, ratând prin aceeași Gavriş. 

Iar când nu înscrii, încasezi. Aşa s-a întâmplat în minutul 69, cand gazdele au beneficiat de o lovitură de la 11 metri pentru faultul comis asupra lui Laura Bîtea şi transformată de șeptarul Elena Ruvila, sut în dreapta poratrului: 1-3.

Schimbări inspirate efectuate de antrenorul Daniel Amariei iar astfel au curs golurile revirimentului. Cel de-al doilea a fost și cel mai frumos, marcat de Daria Muntean cu un şut de la circa 25 de metri. Balonul a intrat sub transversală, dar şi cu largul concurs al portarului, care l-a împins în plasă.

S-au indicat 4 minute de prelungiri iar în cel de-al doilea Daneliuc a comis henţ în careu, şi din nou 11 metri pentru gazde, corectă decizie a arbitrului Jurcă din Arad. Lovitura a fost transformată cinciarul Andreea Dunitru, cu un şut în stânga portarului: 3-3. Mare bucurie în tabăra gazdelor… 

La potou, în minutul 90+4, la un corner al oaspeţilor, Indrei a centrat în careu iar portarul Kovacs a respins mingea, la care s-a fluierat sfârșitul jocului, goalkeeper-ul accidentându-se în căzătură. Timp de circa 5 minute i s-au acordat îngrijiri medicale, toată lumea prezentă la teren fiind îngrijorată în privința situației jucătoarei. Care în cele din urmă şi-a revenit. Kovacs intra din minutul 70, când portarul gazdelor, Milacruz, a trecut atacant şi a dat altă culoare jocului, postul între buturi fiind preluat de rezerva Kovacs.

De menţionat foarte bun arbitrajul prestat de cei trei arădeni.

*

Banat Girls (Comloşu Mare): Milacruz – Chişe , Dan, Ruvila (cpt), Roksa – Daria Muntean, Burdan, Dumitru, Fazekaş (min. 30, Bitea, min. 70, Kovacs), Paula Muntean, Gînju (min. 70, Stoicheci).

Antrenor Daniel Amariei.

ACS FF Baia Mare: Szoke – Daneliuc , Indrei (cpt), Tişu, Buftea (min. 87, Szalai) – Desmerean, Butuza, Olar (min. 66, Boldijar), Gavriş, Mariţa (min. 46, Sut), Lazăr (min. 46, Tărău).

Antrenor :Octavian Dragomir. Secund; Ardelean.

Au arbitrat: Tudor Jurcă – Cristian Căşuţ şi Lucian Beraru (toţi trei din Arad).

La cald…

Daniel Amariei (antrenor Banat Girls / Comloşu Mare)

”După o primă repriză dominată de echipa oaspete, am avut o discuţie cu fetele la pauză, am mutat mult mai ofensiv şi cred că doar ambiţia lor a făcut ca acest meci să se termine la egalitate. Ţin să le felicit din tot sufletul pentru dăruinţa lor din teren, pentru că au crezut până la final şi uitaţi că am caştigat un punct preţios. De ce zic preţios!? Pentru că cu siguranţă ne vom lupta cu ei în lupta pentru retrogradare în acest an şi consider că este un rezultat echitabil.”

– Ce ne mai puteţi spune despre această mutare fulger la Comloşu Mare?

”Această mutare a venit destul de târziu din păcate, dacă o făceam mai din timp era mai benefic din toate punctele de vedere, şi pentru lot, şi pregătirea fizică. Noi am început mult mai târziu, ne bucurăm că am debutat cu un rezultat pozitiv la cum au stat lucrurile în teren si sperăm într-o colaborare cât mai lungă şi cât mai benefică pentru echipă. Plus o performanţă cât mai bună, asta ne dorim. Sperăm ca în această săptămână să aducem câteva jucătoare, deoarece suferim. Am avut nişte pierderi importante în plan numeric. Încă o dată spun, dacă această mutare se făcea mai devreme, cu siguranţă nu pierdeam nici celelalte fete şi cred că puteam să vorbim despre play-off, nu despre lupta de la retrogradare.”

Cum v-aţi simţit pe acest teren foarte bun?

”Nu am fost obişnuiţi pe acest teren. O atmosferă frumoasă, public numeros, chiar au fost lângă noi… Cred că spectatorii le-au împins de la spate, mai ales la golul doi au văzut că se poate şi uite că s-a reuşit. Sperăm ca de la meci la meci să vină cât mai mulţi spectatori şi să aibă răbdare. Astăzi am avut patru fete junioare – două de 15 ani, două de 16 ani, şi chiar m-au mulţumit. Încă o dată le felicit!”

Octavian Dragomir (antrenor principal ACS FF Baia Mare)

– Cum explicaţi?.În final aţi ratat victoria de la 0-3…

”Am avut victoria în mână şi am scăpat-o printre degete. Din păcate lipsa de experienţă a fetelor s-a văzut la final, avem un lot foarte tânăr, majoritatea subt promovate de la junioare în acest an, unele mai sunt junioare şi au avut unele emoţii, mai ales în gestionarea stilului de joc. Din păcate aşa s-a ajuns în situaţia asta, plus la final penaltiul acela – nu neg că a fost sau nu, mi s-a părut uşor acordat. Mai departe… Felicităm echipa gazdă, care şi-a dorit mai mult în a doua repriză şi a putut mai mult fată de noi.”

Ce părere aveţi de această modificare pe ultima sută de metri? Cu mutarea echipei din Reşiţa la Comloşu Mare… 

”De când sunt în fotbalul feminin, fotbalul feminin este foarte slab finanţat din toate punctele de vedere. În anumite situaţii chiar deloc. Atunci, de bun augur este orice colaborare pentru o echipă care are o bază sportivă şi cine doreşte să se implice. Ăsta e nivelul jocurilor, nivelul potenţei financiare, iar cine îl are, poate să tindă la ceva mai bun. Ceilalţi ne vom bate la evitarea retrogradării.”

Fotografii de Iosif Canea

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Feminin, Fotbal și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


4 × unu =

 


Ultimele articole din categoria Feminin: