Fotbal românesc feminin în play-off-ul elitei, „crema cremelor”. Într-o deplasare liderul pierde cu 7-0, în următoarea învinge cu 7-0. Violetele reînfloresc în Harghita

Ca mai totul în fotbalul românesc sub egida FRF, cu al său reales cu 272-0, şi cel feminin, cu neţărmurit sârg promovat de forul din Vasile Şerbănică „la recomandarea” unională a UEFA întru înălţatea sportului rege pe cele mai înalte culmi de civilizaţie şi progres, este necompetitiv şi neperformant, slab valoric, ceea ce se constată repetitiv negreşit la ora întâlnirilor internaţionale, iar ce poate fi oare mai sugestiv în privinţa nivelului calitativ redus al arenei interne, într-o mult mai largă acoladă în acelaşi sens, plină de sugestii, decât pendularea liderului grupei I valorice a elitei feminine Liga 1 de la a ceda cu 7-0 în deplasare, la a se impune cu 7-0 în următoarea deplasare!?  

Astfel poate curge faza play-off a celor mai răsărite 6 cluburi feminine din România, cu rezultate contrastante de maidan, fruntaşa Politehnica Timişoara revenindu-şi sâmbătă de la ora 13 la Miercurea Ciuc de la a fi pierdut recent cu 7-0 la campioana din Cluj, la a repeta cu identicul 7-0 victoria pe care o repurta pe 20 noiembrie în Harghita, aşadar cu acelaşi 7-0, împotriva nou-promovatei Csikszereda.

Ori dacă o nou-promovată poate pătrunde în sextetul fruntaş al primei divizii deşi a fost depăşită acasă cu 0-7 în una din cele numai 11 etape ale sezonului regulat, atunci înseamnă că întrecerea este într-atât de diluată valoric încât se poate „intra ca-n brânză”. 

Lipsă de competitivitate a fotbalului intern feminin de care a profitat de fapt şi Politehnica în ultimele două sezoane, de la preluarea locului în elită de la Fortuna, alb-violetele prinzând podiumul la prima strigare, în primăvara trecută, iar acum atacând coroniţa titlului cu toate pânzele sus.

Pentru că pur şi simplu se poate într-o competiţie slabă, neperformantă, şi în special neconsolidată, în care doar clubul Clujului a adus în ultimul deceniu a ceva asemănător unei grupări competitive. 

Nivelul chiar şi spre vârf este însă suficient de modest, pe cât de elocvente sunt aceste ba 0-7, ba 7-0, ba 0-7, sugestive în sensul că fotbalul românesc feminin este de fapt o forţare impusă cu conştiinciozitate de FRF, ascultătoare şi obedientă în a-şi „face temele” trasate sub formă de „recomandare” de către UEFA, doar o altă formă de implementare a ingineriei sociale a „noii ordini” în plină desfăşurare, asta pentru cunoscători şi cei care pot intui implicaţiile în timp, pe termen mediu-lung, ale acestor „mutaţii”.

Timpul le va dovedi negreşit pe toate, iar atunci cei măcar în măsură a deduce nişte concluzii vor înţelege şi tâlcul învăluitor al abordărilor urzite „de sus”, viitor până la care jocul cu lopăţica-n nisip va continua neabătut în „divertismentul” cotidian.

Câte familii se vor mai şi forma, câte mame vor deveni cândva şi bunici, câtă viaţă calitativ lungă va putea fi legată în aceste noi vremuri ale orizonturilor roşii cu moartea vremelnică şi prematură ca nouă „schemă de tratament”, tot doar timpul le va dovedi negreşit pe toate. 

Găselniţa fotbalului feminin forţat peste măsură la „recomandare” unională fiind de fapt un vehicul în sine de implementare a ingineriei sociale şi prin intermediul arenei sportive, utilizate în scop precis, pentru exacerbarea feminismului detrimental în primul rând însăşi femeilor, principale victime în marea schemă a lucrurilor. 

Nimeni nu le trimite pe harghitence „la cratiţă”, cum s-ar putea uşor percepe eronat la prima vedere, ci sunt unii care pot compătimi reprezentantele sexului frumos pentru împingerea lor într-o direcţie dacă nu nefirească, atunci măcar discutabilă. Iar discuţii se mai pot purta pe furiş pe la colţuri în aceste vremuri ale consimţământului convenţional conformist. Discuţii cum că n-ar fi tocmai natural, normal şi firesc ceea ce se pune şi astfel subtil la cale, fără umbra de vagă bănuială a însăşi celor abil ademenite, stimulate, încurajate şi îndrumate a-şi „urma visul”.    

Get a life and not a score. 

Traducerea în maghiară, utilă poate în fotbalul feminin şi noii principale exponente din Harghita în Liga 1, Csikszereda, care i-a luat faţa în acest sezon, din capitala de judeţ, lui Vasas Femina Odorheiu Secuiesc, roş-negrele calificându-se în play-off de pe locul 4, aşadar şi în ciuda unui 0-7 acasă în sezonul regulat, loc 4 prins cu bilanţ pozitiv şi două puncte în plus faţă de cele din Odorhei.

Dar a patra clasată în fotbalul românesc poate ceda şi a doua oară acasă în nici o jumătate de an cu acelaşi 0-7, aşa cum şi liderul la zi poate ceda cu 7-0 în deplasare în duelul primelor clasate, în principiu şi pe hârtie echilibrat. 

Echilibru rupt sâmbătă după prânz până la pauză, 0-3 pentru alb-violetele poliste, aliniate pe Arena Park cu Câmpean – Meluţă, Bratu, Codrescu, Ancăş, Kurja, Sucilă, Mirea, Jivan, Cakovic, Ienovan. 

Avantaj mai mult decât dublat de fruntaşe în partea a doua a jocului inaugural din etapa a 7-a, atacanţii Bianca Ienovan şi Nikolina Cakovic înscriind fiecare de câte două ori, iar căpitanul Meluţă, Genoveva Roşie şi Sucilă, o dată fiecare.

De la 2-0 în turul fazei play-off pe „Ştiinţa”, la 7-0 în retur peste doar 7 săptămâni, sau cum curge fotbalul românesc feminin, învinsă acasă la 7 goluri diferenţă în campionat fiind o formaţie calificată cu 8-1 în deplasare din sferturile Cupei României, la Rapid, şi urmând a juca în semifinale la Cluj cu campioana U, cealaltă semifinală fiind a bucureştenei Carmen cu bistriţencele.

Poli a făcut instrucţie acolo unde recent Banat Girls a fost depăşită cu 3-0 iar campioana din Cluj s-a chinuit din greu, victorioasă cu 3-4, timişorencele aşteptând acum antepenultima etapă a campionatului, acasă cu colegele din Banat, în 13 mai de la ora 13, apoi ultima deplasare, la Odorheiu Secuiesc, după care înfăţişarea pe Bega cu campioana ultimelor 11 ediţii, de pe Someş.

Rezultatele etapei a 7-a şi programul viitor, pe coloana clasamentelor la zi a secţiunii Fotbal. 

 

 
Distribuie
Acest articol a fost publicat în Feminin, Fotbal și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× noua = 9

 


Ultimele articole din categoria Feminin: