”Fotbalul lui 272-0”, 0 puncte din 9 posibile la turneul final Euro 2022 prin România U19, învinsă și de Slovacia, la primul ei gol

Juniorii mari ai României au încheiat în această seară participarea la turneul final Euro U19 de aceeași manieră în care puneau punct primelor două faze de calificare din preliminarii, și anume printr-o înfrângere. Dacă în toamnă au cedat cu 4-1 Turciei la ultima strigare, dar totuși au pătruns în primăvara turului 2, iar în Croația s-au înclinat cu un rușinos 3-0 Islandei, obținând totuși biletele pentru Slovacia, astăzi ”tricolorii” au pierdut și cu 1-0 în fața gazdelor, înregistrând astfel al treilea eșec în nici o săptămână și încheind ultimii în Grupa A, fără nici un punct, contraperformanță doar și în dreptul Austriei, cel puțin până la ora actuală. 

Nerușinarea federală a fost într-atât de mare după eșecurile din primele două apariții la ”Euro”, cu Italia și Franța, eșecuri pe fondul unui foarte evident handicap valoric și calitativ al ”tricolorilor”, încât site-ul frf.ro a coafat înfrângerile prin a titra exclamativ marți seară cu litere de-o șchioapă că ”Urmează meciul decisiv cu Slovacia pentru un loc în play-off-ul Campionatului Mondial U20!”, când de fapt era vorba despre întâlnirea codașelor fără punct și eliminate deja prematur din cursa pentru semifinale, duel în vederea evitării ultimului loc în grupă, pe care slavii l-au tranșat prin a înscrie primul lor gol la turneul final.

Speranța moare mereu ultima în ”fotbalul lui 272-0”, în această seară dovedindu-se că selecționatele ”tricolore” nu pot ”duce” 3 meciuri oficiale într-un regim competițional de partide la fiecare 3 zile, clacând prin a încasa golul în cel de-al treilea minut de prelungiri. 

Insucces care nu surprinde absolut deloc, chit că, în ton cu bombasticul titlu federal după nimic altceva decât o nouă înfrângere la Euro 2022, miza partidei decisive de astăzi ținea de obținerea unui loc în play-off-ul Campionatului Mondial sub 20 de ani. Fotbalul românesc la un turneu final de campionat mondial!?! Pasărea mălai visează, doborâtă de rezerva Griger în prelungiri, pe o respingere în urma unei lovituri libere, după ce intra în joc în minutul 71: 1-0 (0-0).

Nimic anormal, din contră, cât se poate de firesc, în nota ”fotbalului lui 272-0”. Căci mai nimic n-a arătat România U19 la turneul final, încheiat fără vreun punct în cont și cu două goluri marcate după ce n-a condus deloc în cele 3 partide, departe fiind de rigorile categoriei de vârstă din anticamera tineretului.

FRF să se concentreze mai intens prin a se ocupa de îndeletnicirile favorite ce-i trădează limitările evidente, incompetența, lipsa de profesionalism, mediocritatea și corectitudinea politică, și anume ungerea mașinăriei de vot, fotbalul sătesc, fotbalul feminin, futsalul și toate celelalte apendice, căci pilonii principali au fost zdruncinați decisiv. 

Selecționerul Adrian Văsâi a menținut 7 titulari din formula de start a meciului de marți cu Franța, printre care și polistul Doru Andrei, efectuând în schimb 4 modificări în primul ”11”, prin reintroducerea lui Pîrvulescu, Rădăslăvescu și Chirițoiu – care începeau partida cu italienii, respectiv titularizarea lui Ciuciulete. 

Andrei a fost înlocuit în minutul 62 cu Bodișteanu, care-l schimba și marți contra Franței.

În ansamblu, nilanț negativ al selecționatei U19 a României în campania Euro 2022, cu un total de 4 victorii și 5 înfrângeri, succesele fiind repurtate cu Letonia, San Marino, Georgia și Croația, strict în fazele preliminare.

În celălalt joc al rundei finale în Grupa A, între învingătoarele calificate înainte de termen, Franța a spulberat Italia cu 4-1, câștigând seria și evitând Anglia în semifinale. Pentru celălalt loc în ”careul de ași” trag Israel și Serbia.

Învinsă și de Franța, România U19 e eliminată înainte de termen din turneul final. ”Fotbalul lui 272-0”, zero puncte din 6 la Euro

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Internațional, Juniori și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 × noua =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: