FOTO: 100 de spectatori, fumigene și refrenul ”A înviat Obilic!” Sânmartinu Sârbesc 1931 – AS Inter Foeni 2-7 (2-2). ”Suntem datori multor generații care au luptat pentru ca Obilic să reziste, mai ales pe vremea perioadei comuniste”

Să tot fie mai bine de 15 ani de când n-am mai pus piciorul în Sânmartinu Sârbesc, dispărut în deceniul trecut de pe harta fotbalistică bănățeană, dar readus la viață. Momentul special, punctat sâmbătă seară printr-un meci amical între gazda Obilic, care n-a mai jucat de circa 7 ani, și oaspeţii din Foeni, retrași de 4 ani din liga a V-a de ”Județ” din motive financiare. O sărbătoare a ”fotbalului mic” timișean, cu circa 100 de spectatori, atmosferă de meci, scandări și o invitație onorată pe adresa Sporttim. Am consemnat multe goluri… Obilic Sânmartinu Sârbesc 1931 – AS Inter Foeni 2-7 (2-2).

Pe un teren pe care cândva s-a jucat fotbal divizionar, acum parte al unui complex sportiv epavă, căci greu de crezut este în ce stare jalnică ajunsese baza din Sânmartinu Sârbesc, mai rău de-atât nu se putea, dar la care au reînceput lucrări de reamenajare, printre altele tribuna şi gardul împrejmuitor fiind puse la punct de către cei 12 membri fondatori.

După joc, preşedintele fondator Adrian Ciherean ne-a explicat că ”proiectul nostru este asemănător cu modelul echipei ASU Politehnicii Timișoara, fără patroni și fără primării în spate, ne autofinanțăm prin carduri de membri cotizanți, bilete virtuale, materiale promoționale, sponsorizări din partea firmelor dornice de colaborare. La ceas aniversar ne întoarcem în luptă, când se împlinesc 90 de ani de istorie, care ne obligă, fiind datori multor generații care au luptat pentru ca Obilic să reziste, mai ales pe vremea perioadei comuniste. Noua Asociație Sportivă a readus baza Obilic, aflată în ruină, la standarde de liga 6 și dorim să o aducem la standarde chiar de liga a treia. Am  încropit un lot și lista este în continuare deschisă oricărui jucător dispus sa facă parte dintr-o echipă de tradiție. Avem asigurat o parte din bugetul pentru întreg sezonul 2021-2022, datorită celor 12 oameni care sunt membri devotaţi clubului. Pentru noi nu a contat rezultatul, sunt mulţumit că au venit la teren peste 20 de băieţi care au jucat fotbal la alte echipe, pentru prima dată după această perioadă, şi doresc să joace la clubul nostru. Duminica viitoare vom juca cu CSM Lugoj tot la noi acasă…”

La meci au fost prezenţi printre alții Alexandru Dumitraşcu – în calitate de membru de onoare al clubului, Angelo Foale – director sportiv, iar lovitura de începere a fost dată de Sandu Dumitraşcu, fost organizator de competiţii ani buni la acest club. Întâlnire de suflet în prezenţa a peste 100 de spectatori, dintre care 14 în tribună, totul într-o ambianță cu fumigene si refrenul ”A înviat Obilic…”

Iar Obilic a și deschis scorul în minutul 7 prin Cosmin Horanicuc, care a transformat o lovitură de la 11 metri. După alte cinci minute oaspeţii din Foeni egalau prin Caius Cortuşan, tot din lovitură de la 11 metri. Urma unicul cartonaş galben, acordat de Gheorghe Stănescu pentru joc periculos, lui Bogdan Adam – de la gazde, în minutul 19.

Localnicii au preluat din nou conducerea în minutul 23 prin reuşita lui Casian Ianovici. Iar în ultimul minut din prima repriză vizitatorii de la Inter au restabilit egalitatea prin Ionuţ Sitaru, 2-2 la pauză.

La reluare, antrenorul gazdelor a schimbat aproape întregul unsprezece, pentru a-i vedea la treabă pe toţi cei sosiţi la teren, iar oaspeții au marcat prin Viorel Lipotean (min. 49 şi 66), Caius Cortuşan (min. 69 și 85) și Ionuţ Sitaru (min. 75).

Au jucat următoarele formaţii…

Obilic: Laurenţiu Ciobanu – Bogdan Adam, Gabriel Szabo, Cosmin Oranciuc, Ioan Timiş, Mihai Pavel, Alex Constantinescu, Marcus Antemie, Casian Ianovici, Nafi Iseini, Sabin Nae.

Au mai intrat: Vlăduţ Săpunar, Claudiu Paul, Miroslav Mişcov, Marius Enache, Andrei Străuţi, Iovan Milovanov, Flavian Barar, Maxim Dragan, Mihai Mârzacu.

Antrenor: Bogdan Todoran.

Inter Foeni: Alexandru Ştir – Cristian Marcu, Silviu Ciopei, Caius Curtuşan, Daniel Bik, Gabriel Lipotean, Lucian Martin, Viorel Lipotean, Marius Mladenov, Alin Hojdea, Ionuţ Sitaru.

Au mai intrat: Lucian Grigoraş, Ovidiu Bujor, Cosmin Fechete şi Sebastian Orbulescu.

Au arbitrat: Gheorge Stănescu – Paia Pecarov şi Petrică Parlea.

Fotografii de Iosif Canea

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Promoţie și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 5 = zece

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: