FOTO. ACS Ghiroda doboară ”satelitul” liderului din Liga 2, al doilea succes la rând cu 3 avans, și urcă pe podium

După victoria semnată în etapa trecută în deplasare la Cermei, cu 5-2, nou-promovata ACS Ghiroda a obținut un alt succes tot la 3 goluri diferență, însă pe propriul teren, ajungând la 3 meciuri consecutive fără eșec, serie prin care a urcat pe podium după prima treime a parcursului din turul Seriei a IV-a în Liga 3.

Într-adevăr, campioana Diviziei D Timiș s-a apropiat de neînvinsele de pe podium, liderul ACS Șirineasa și echipa secundă a prim-divizionarei CS U Craiova, după ce elevii lui Paul Codrea, suplinit astăzi cu succes, au izbutit a doua victorie acasă în noul campionat tot cu 4 goluri marcate. De fapt, înscriind măcar de câte două ori apariție de apariție, cei de pe ”Emilian Pavel” au strâns deja 17 reușite, cea mai prolifică formație a seriei vestice. Iar mai mult de două treimi dintre celelalte competitoare ale întrecerii din această parte de țară n-au înscris nici măcar jumătate din zestrea golurilor nou-promovatei.

Care albaștri-albi s-au desprins încă din prima parte în faţa unei echipe foarte tinere, care a vrut mult, însă experienţa gazdelor a făcut diferenţa: ACS Ghiroda – AFC Hermannstadt II 4-1 (3-1).

Fără antrenorul Paul Codrea, plecat din ţară dar suplinit cu brio de secundul Octavian Popescu, timișenii au învins cu un scor mulţumitor, după ce au deschis scorul în minutul 11, când Pătraşcu l-a deschis pe flancul drept pe Baranyi, care i-a pasat lui Centea, iar acesta a intrat în careu şi de la 9 metri a şutat în stânga portarului: 1-0.

Putea fi 1-1 dar golul lui Mucuţa a fost anulat pe motiv de ofsaid, după care, chiar în minutul următor, şi Pătraşcu a marcat la centrarea lui Centea dar verdictul a fost identic.

Totuşi, va fi fost unu la unu în minutul 23, prin Mucuţa, cu capul din 8 metri, la centrarea de pe dreapta a lui Chifu. În minutul 25, Ciobanu a părăsit terenul accidentat, transportat fiind cu Ambulanța la Urgențe.

După numai încă un minut arbitrul a fost păcălit de Pătraşcu, deposedat corect de minge de Preda în careu, fază la care a acordat lovitură de la 11 metri, transformată cu precizie de acelaşi Pătraşcu: 2-1. Cu toate că protestele au fost vehemente, acestea au fost și inutile, deoarece arbitrul a rămas ferm pe poziţie, Preda implorându-l și rostind ”să moară mama că nu l-am atins!” Şi oaspeţii au solicitat o lovitură de la 11 metri în minutul 33, la căzătura în careu a lui Mucuţa, dar s-a acordat lovitură de la colţ.

A căzut apoi şi golul trei, marcat de Baranyi cu un şut de la 14 metri lateral dreapta, la colţul lung, în vinclu: 3-1 la pauză.

La reluarea meciului din runda a V-a, disputat de la ora 17 pe arena ”Emilian Pavel”, s-a mai înscris doar în minutul 58, când tânărul Dincă, din 6 metri, a fructificat centrarea perfectă a lui Pătraşcu, de departe omul meciului. Altfel, de remarcat că raportul cartonaşelor galbene a fost 7:2 pentru localnici, arbitrul fiind foarte darnic la capitolul avertismente.

Sibienii au ajuns astfel la cel de-al treilea eșec consecutiv, după 3-0 la Lipova și 0-2 acasă cu CS U Craiova SA 2, ”satelitul” pierzând afară numai la 3 goluri diferență, căci și în etapa inaugural era depășit tot cu 3-0 și la Petroșani, de ACS Șirineasa, așa încât penultima clasată se poate lăuda doar cu depășirea cu 3-1 a celor din Giarmata, în runda secundă.

*

ACS Ghiroda: Ureche – Mancaş, Constantin Popa, Gavriluţă, Centea (min. 70, Saizu), Hotca, Gaidoş (min. 65, Naidin), Niţă (min. 55, Firuţ), Ciobanu (min. 25, Dincă), Baranyi, Pătraşcu.

Antrenor: Octavian Popescu.

Pe bancă: Barbu, Totic şi Murariu.

AFC Hermannstadt II: Giorgovean – Străulea, Bordean (min. 70, Drăguşin), Bratu, Cristiu, Cătinean, Preda (min. 70, Coman), Chifu, Monea (min. 80, Roşianu), Solomon (min. 62, Tarcea), Mucuţa.

Antrenor: Bogdan Piko.

Pe bancă: Iacob, Iovan şi Găman.

Arbitri: Cătălin Roşu – Sergiu Corb şi Seiche Lazăr (din Sălaj). Observatori: Lucian Glogoviceanu (Reşiţa) şi Florin Oglindoiu (Mehedinţi).

Rezultatele rundei, clasamentul la zi și programul etapei a 6-a, pe coloana datelor tehnice.

Fotografiile…

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


unu + = 5

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: