FOTO. AS Seceani – Timișul Șag 1-0 (0-0). Diab Arafat: ”Rezultatele încep să se vadă” Iulian Muntean: ”S-au apărat exemplar. Poate era mai bine dacă învingea Dumbrăvița la Deta, atunci altul era și jocul nostru”

Nu câștigau în tur decât de 3 ori, cu 1-0 acasă în etapele 5 și 7 cu Gătaia și Făget iar în runda a opta cu 3-4 la Tomnatic, dar roșu-albii din Seceani au învins deja tot de 3 ori în primele 6 apariții din retur, revanșându-se și sâmbătă după-amiază în dauna campioanei de toamnă pentru acel 5-1 din septembrie, după ce în primele două reprezentații din primăvară se impuneau cu 1-2 la Orțișoara și 3-2 pe teren propriu cu Murani: AS Seceani – CS Timișul Șag 1-0 (0-0). Iar învingătorii nu doar că au contribuit la premiera deținerii de către noul lider din retur a unui avantaj de puncte, minim, unul singur după etapa 23, dar au și semnat propria premieră de a nu primi gol două runde la rând…

Egală a Progresului la Gătaia în Joia Mare, AS Seceani a stopat sâmbătă seria de 4 succese a secund clasatei, și tocmai la doar câteva ore după ce liderul din Dumbrăvița abia egalase în prelungiri la Deta, ceea ce i-a conferit Timișului Șag oportunitatea de a prelua fotoliul fruntașei în cazul unui triumf în deplasare. Care n-a fost însă adjudecat, din contră, campioana de toamnă fiind surprinsă pe finalul celei de-a treia partide din această ediție în care n-a marcat, după 1-0 la Orțișoara în etapa a 15-a și 2-0 la Dumbrăvița în cea de-a 18-a.

Fiind unica învingătoare din careul protagonistelor sâmbătă la cele două jocuri cu implicații directe la câștigarea campionatului, AS Seceani merită toate felicitările pentru izbânda sa, dăruindu-se total și rezistând ”albaștrilor”, pe care în cele din urmă i-au depășit, unicul gol al meciului disputat pe o vreme bună în fața a circa 50 de spectatori în tribuna Seceaniului fiind marcat de Iosif Frenț – foto cu trei minute înainte de final, la singurul şut pe spaţiul porţii apărate de Burtic: 1-0.

Doar în partea secundă au putut fi notate ocazii, în contul vizitatorilor, prin Cornel Bud în minutul 75, când a scăpat singur cu portarul Puiu, care a respins în extremis din faţa lui, Butura printr-un şut de la 10 metri lateral stânga spre colţul lung dar şi pe lângă buturi, respectiv Raţiu, care a ratat chiar inexplicabil, singur din 6 metri, de unde nu l-a putut învinge pe portar, ca apoi gazdele să dea lovitura decisivă, pentru cele trei puncte foarte preţioase, de care aveau nevoie ca de aer.

Trupa lui Adrian Bungău, care şi de această dată nu a fost prezent la meci, fiind suplinit cu brio de secundul său Diab Arafat, a dedicat victoria în memoria fostului manager sportiv Dan Drăgan, trecut la cele veșnice în urmă cu câteva luni.

De menţionat și arbitrajul foarte bun prestat de întreaga brigadă, chiar apreciat de ambii antrenori. Clasamentul actualizat după cele 3 jocuri de sâmbătă, pe coloana datelor tehnice. Iar etapa continuă duminică, programul rundei în curs precum și al celei viitoare, cu numărul 24, în aceeași secțiune în date și cifre.

*

AS Seceani: Puiu – Maranescu, Vasiliu, Cernat, Sorin Pop, Giurasevici (min. 66, Iakab), Crişan (min. 85, Ciontu), Frenţ, Berar, Pîrjol (min. 88,Grigoraş), Făgeţan (min. 80, Cortuşan).

Antrenor secund: Diab Arafat.

Pe bancă: Măzăreanu şi Copoeru.

CS Timișul Şag: Burtic – Palade, Bobu, Artimon, Damian, Mărgineanţu (min.60, Racoceanu), Costescu, Roşu, Butura, Cornel Bud, Râmneanţu (min. 75, Raţiu).

Antrenor: Iulian Muntean.

Pe bancă: Buruiană, Baldovina, Beloescu, Bogdan.

Au arbitrat: Florin Brădău – Cristian Pleşa şi Alexandru Filip.

*

La cald…

Diab Arafat (antrenor secund AS Seceani): ”Chiar speram la o victorie în faţa celor de la Şag și chiar le-am spus elevilor că trebuie să dăm totul pe teren şi să ieşim învingători. Lucru care s-a întâmplat și pentru care eu îi felicit! Noi jucăm fiecare meci la victorie, nu contează că jucăm cu Dumbrăviţa, cu Şagul sau cu Murani. În această dupa amiază am muncit şi am primit răsplata de la jucători. Suntem o echipă, ne-am format un grup unit şi încep rezultatele să se vadă. Colegul meu Bungău a fost prins la un turneu de fotbal şi a fost la o zi onomastică. Nu am ce să comentez despre arbitraj, a fost corect”.

Iulian Muntean (antrenor principal CS Timişul Şag): ”Da, până la urmă este o înfrângere, s-au apărat exemplar, nouă nu ne-a prea ieşit jocul. După egalul Dumbrăviţei azi dimineaţă la Deta, presiunea a fost pe spatele jucătorilor mei, nu am reuşit chiar nimic… Asta e, nu am dat noi, au dat-o ei în minutul 87! Noi am ratat trei ocazii imense iar fotbalul se joacă pe goluri. Era mai bine dacă învingea Dumbrăviţa la Deta, poate că altul era jocul nostru. Dar noi jucăm fotbal în continuare, vreau însă și să-i felicit pe jucătorii de la Seceani, pentru modul cum au jucat astăzi cu noi, chiar au fost periculoşi pe contraatac. Au avut o apărare supraaglomerată, aşa au vrut să joace şi le-a reuşit până la urmă. Bravo lor, ei se luptă pentru salvarea de la retrogradare şi le este foarte important fiecare punct. În privinţa arbitrajului, a fost corect!”

 

 

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 + doi =

 


Alte articole legate de acest subiect: