FOTO. Cazurile CSM Lugoj II – ASO Deta și Voința Biled – Timișul Șag, iarăși în atenția AJF Timiș

Comisia de Apel de pe lângă AJF Timiş a îndreptat astăzi greşeala impardonabilă a Comisiei de Competiţii, care recent îşi depăşea atribuţiile printr-o reacție la repezeală, hotărându-se ca în cele din urmă meciul CSM Lugoj II – ASO Deta să fie totuși reprogramat, pentru sâmbătă 9 decembrie, însă de la ora 14, și nu de la ora 11, cum era stabilit inițial. În vizor a fost însă și o altă întâlnire din etapa finală a turului în Divizia D Timiș, cea de la Biled…

Runda a XVII-a și ultima din sezonul de toamnă al Diviziei D Timiș n-a fost una fericită pentru fotbalul din eșalonul patru județean, într-unul dintre cazuri formația gazdă confruntându-se cu probleme medicale în grup, iar în celălalt amfitrionii pierzându-și boii când tare puține minute mai erau de jucat din tur. Implicit, bătăi de cap pentru AJF Timiș.

CSM Lugoj II – ASO Deta nu se disputa la ora programării inițiale din motive dintre cele mai întemeiate, nu mai puţin de 9 jucători ai gazdelor suferind în pregătirea partidei o toxiinfecţie alimentară iar unii dintre ei sfârșind pe patul de spital.

Iar Voința Biled – Timişul Şag nu lua sfârșit, fiind întrerupt în minutul 88, după ce centralul acorda în primă instanță o lovitură de la 11 metri pentru gazde, la scorul de 0-1, iar apoi revenea asupra deciziei în urma semnalizării asistentului Petre Gaşpar, cu care s-a consultat în acest sens.

În cazul jocului rămas încă nedisputat, delegatul echipei din Lugoj înmâna inițial celor de la forul județean un înscris semnat de medicul clubului în privința tratamentului în regim spitalicesc de care au fost nevoiți să beneficieze unii dintre sportivii cu toxiinfecție alimentară. Comisia de Competiţii din cadrul AJF Timiş nu s-a arătat însă a ține cont de starea de fapt în cazul dificultăților cu care s-a confruntat efectivul gazdelor, ci, apelată fiind telefonic de însuși preşedintele forului și chemată la ordin în componența Raul Ghiciulescu, în calitate de secretar, Alexandru Onaca, Ionel Draia, Nicolae Hosu şi Costică Candet, lipsind Ovidiu Gligorovici, a încheiat un proces verbal cu hotărârea numărul 118 din 24 noiembrie, decizând pripit în absența tuturor evidențelor ce puteau fi obținute de la unitatea spitalicească din Lugoj și doar pe baza documentului primit de la CSM Lugoj II să omologheze întâlnirea cu 0-3 la ”masa verde”. Semnatarii hotărârii au acordat victoria oaspeților, iscălind precum primarul, la dictare din partea președintelui, când de fapt cazul ar fi trebuit judecat de Comisia de Disciplină a AJF Timiș, și nu cea de competiții.

Lugojenii au urmat însă chibzuit calea Comisiei de Apel, care a rejudecat acest caz marţi 5 decembrie. Atunci, după mai bine de patru ore, membrii Comisiei de Apel au amânat decizia finală pentru amiaza zilei de astăzi, joi 7 decembrie, când au fost convocaţi la sediul AJF Timiș arbitrul asistent Petre Gaşpar şi medicul echipei CSM Lugoj II. Iar după audierile de joi, care au durat alte trei ore, Comisia de Apel a reprogramat meciul din cadrul ultimei etape dintre CSM Lugoj II şi ASO Deta, pentru sâmbătă 9 decembrie, însă de la ora 14, și nu de la ora 11, conform programului inițial al lugojenilor de la începutul turului. Totodată, Comisia de Apel a luat și hotărârea ca jucătorii lugojenilor care au evoluat în meciul din liga a treia în penultima etapă a turului în deplasare la Petroșani, ACS Şirineasa – CSM Lugoj, să nu aibă drept de joc în partida reprogramată.

Echipa din Deta a renunțat la ideea recursului care se efectuează la FRF, fiind în schimb de acord cu reprogramarea meciului pentru data de sâmbătă 9 decembrie de la ora 14, conform spuselor din această seară ale secretarului general al AJF Timiș, Florian Mierea.

În cel de-al doilea caz, legat de incidentele create de gazda Voința Biled spre finele jocului cu Timișul Șag, jucătorii Flavius Tomescu şi Adrian Nicuşor Bogdan au fost sancționați cu câte 20 de etape de suspendare iar sancţiunea dictată lui Nicu Bogdan a fost menținută la 18 luni de suspendare, menținute fiind și amenzile pe care le-a acordat Comisia de Disciplină.

După sancţiunile dictate inițial de Comisia de Disciplină, pe măsura faptelor comise și conform celor relatate de observatori şi arbitrii, cei de la Voința Biled se declarau nemulţumiţi că nu s-ar fi procedat corect și că arbitrul ar fi fost lovit de alte persoane decât cele sancționate. Astfel, și cei de la Voința erau invitați marţi 5 decembrie de la ora 14 la sediul AJF Timiş, pentru audierea părţilor şi rejudecarea cazurilor de către Comisia de Apel formată din Călin Bot, Dan Peteri, Dan Băjenescu şi avându-l ca secretar pe Marian Cârciumaru.

Timp de patru ore erau judecate marți cele două cazuri, ale partidelor de la Lugoj și Biled, părţile fiind audiate rând pe rând. Delegatul echipei lugojene, Adrian Miron, descins la sediul AJF Timiș din câmpul muncii și cu un ciocan în dotare, şi-a spus primul oful şi a relatat cele întâmplate, oferind în plus un exemplu prin ceea ce s-a întâmplat la meciul de futsal dintre CS Informatica Timişoara și CS United Galaţi, după care a părăsit rapid sala de şedinţe. L-a urmat Florin Albu, din partea lui ASO Deta, care, paradoxal, a stat mai mult decât precedesorul său, spunând la ieșire că ”nu este normal ca tot cu ei să se întâmple, cred că este a treia oară în ultimele două ediţii, asta este o făcătură. Dacă se va reprograma, noi nu ne vom prezenta. Jucătorii mei sunt la lucru şi la ora 14 nu pot veni la meci, nu este vară, să se joace la ora 18 sau 17. Normal nu trebuie reprogramat, asta este o făcătură…”

Miron și Albu şi-au dat mâna şi au plecat, aşteptând decizia telefonică joi la ora 12, cu toate că li s-a pomenit de miercuri la ora 10.

Au fost audiaţi apoi cei de la Voinţa Biled, care s-au înfățișat însoțiți de martori întru a întări ideea că lucrurile nu ar fi stat aşa cum au relatat arbitrii şi observatorii, cei care au fost audiaţi primii: Aurel Bobu și Claudiu Păsculescu, iar ulterior cavalerii fluierului, Dorian Barzuca și Bogdan Gheorgheoiu. Cei care au susținut contrariul celor înscrise în raport de persoanele oficiale au urmat la ”vorbitor” în sala de şedinţă, spunându-și versiunea Nicu Bogdan, jucătorii Andrei Nicuşor Bogdan și Flavius Tomescu, omul de ordine Marius Rusu şi agentul de pază Viorel Mihăiţă. Una dintre declaraţii a fost a lui Nicu Bogdan, care a menționat că unul dintre jucătorii care l-ar fi lovit pe arbitru a fost Cornel Mihalache, și nu cei menţionaţi în raport. Iar ceilalţi i-au susținut spusele, și anume că nu jucătorii suspendaţi ar fi lovit arbitrul iar faptele nu s-ar fi derulat precum au fost relatate în raportul de arbitraj.

 

 

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 − cinci =

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: