FOTO + declarații Giuricici, Codrea, Opric. De la 0-1 aproape o oră de joc: CSC Ghiroda şi Giarmata Vii – Metalurgistul Cugir 6-1

Echipa în formă a seriei vestice în Liga 3 a prelungit la 5 apariții seria invincibilă prin a răsturna de o manieră spectaculoasă soarta jocului acasă din etapa a XXIV-a, disputat vineri de la ora 17, înscriind de 6 ori în ultima jumătate de oră și ceva, după ce a fost condusă nemeritat la pauză. Adăugând al cincilea triumf concludent și fără excepție pe arena ”Emilian Pavel” în returul din 2019, elevii lui Paul Codrea au îngreunat drumul spre șefie al oaspeților din Alba: CSC Ghiroda şi Giarmata Vii – Metalurgistul Cugir 6-1 (0-1).

Să tot fii în această primăvară spectator pe stadionul din Ghiroda la reprezentațiile galben-albaștrilor timișeni… 4-1, 4-0, 4-2, 2-0 și 6-1 astăzi în cea de-a noua rundă din retur. Festival de goluri, deja 20 în 5 apariții acasă, și victorii pe linie în fața propriilor susținători, arena ”Emilian Pavel” devenind o redută inexpugnabilă. 

Cu gândul de a o cuceri se aliniau vizitatorii din Alba, învingători în Timiș în sezonul de primăvară atât la Lugoj cât și la Giarmata, după care s-au și înclinat însă în Banat cu 2-0 la Reșița, recent lider CSM Școlar pe care sperau să-l egaleze la puncte printr-un triumf lângă Pădurea Verde.

Unde planurile le-au fost serios date peste cap în a doua repriză a duelului cu cei pe care-i depășeau cu 4-2 în tur la Cugir.    

Inițial, primele semne erau favorabile Metalurgistului, căci, pe lângă că Baranyi era accidentat şi nu putea evolua pentru a oțeli incisivitatea ofensivă a galben-albaștrilor, și Horcea s-a accidentat la încălzire și a fost înlocuit în ceasul al 12-lea, cu Alexandru Lazăr, ceea ce pe de altă parte avea să se dovedească a fi de bun augur. Iar trupa lui Paul Codrea a realizat scorul etapei, reuşind să întoarcă rezultatul după pauză grație unei foarte bune prestații, într-o primăvară pe val, cu o serie invincibilă cum n-a mai legat vreo altă formație timișeană în 2019, și doar ACS Dumbrăvița în campania de toamnă, atunci cu 5 succese la rând.

Ce metamorfoză! Echipa cu numai două succese acasă în tur a strâns deja 5 în retur…

Însă a tremurat întrucâtva, prin prisma primei ore de joc. Căci, contrar cursului meciului, după patru ocazii mari ale gazdelor, de trei ori prin Budur în minutele 18, 20 și 22, când a scăpat singur cu portarul dar de la numai 10 metri a şutat în el, respectiv prin Ghinescu în minutul 27, când a şutat de la 18 metri la semiînălţime iar Bănică a respins în extremis, formația ardeleană a deschis scorul.

Se mai întâmplă ca atunci când ratezi, să primeşti gol la primul şut pe spaţiul porţii, mai ales dacă joci și împotriva vântului… 0-1. La o lovitură liberă de la 23 de metri, din lateral stânga, un şut centrare în careu, al lui Andrei Făgărăşanu, mingea lovind bara din stânga și apoi pe portarul Gakos, care striga ”las-o”. La pauză, oaspeţii intrau cu un avantaj nemeritat, fiind în grafic pentru egalarea la puncte a liderului.

Dar la reluare gazdele au atacat furibund poarta celor din Alba iar în minutul 57 au egalat, după o acţiune şnur a lui Budur pe flancul stâng, de unde a intrat în careu, centrând pe jos în faţa porţii, unde, cu latul, Răzvan Ghinescu a ochit plasa.

După 10 minute, o fază ca la carte creată de același Ghinescu, care, din cădere, i-a pasat lui Sebastian Budur, aflat la 12 metri de poartă. Din întoarcere, acesta a înscris pe jos în dreapta portarului, lângă bară… 2-1. Meritat…

”Galbenii” lui Codrea simțeau că se poate mai mult, purtați pe aripile vântului, iar tot Budur şi-a etalat calitățile, cu toate că a fost perfuzat, bolnav fiind. S-a ținut tare și a inițiat o cursă pe stânga, pasându-i lateral lui Ţugui, care, de la 16 metri, a şutat pe jos, fiind la primul său gol pentru cei din Ghiroda. Mingea era atinsă de portar, care plonja însă inutil…

Scorul a luat proporţii în minutul 78, şi Alexandru Lazăr înscriind imparabil, sub transversală, de la 6 metri, după ce portarul a respins mingea din lovitura liberă executată de Giuricici… 4-1.

Iar când este să se aleagă praful de visele de mărire…

În minutul 89, acţiune perfectă a lui Mancaş pe stânga, de unde a centrat în careu iar junele Răzvan Cluci a ridicat scorul la 5-1. Se arătau 3 minute de prelungiri iar în ultimul dintre acestea Budur a reuşit ”dubla”, devenind şi jucătorul meciului.

O după-amiază neprielnică unor aspirante din plutonul fruntaș precum cele din Cermei, Dumbrăvița și Cugir, numai ex-liderul Șoimii Lipova triumfând pentru a înnopta din nou în frunte.

Fluierul final aducea așadar o mare bucurie în tabăra ”galbenilor”, consecvenți în ascensiunea lor. Fără a le știrbi absolut deloc din merite, incontestabile, este totuși de semnalat că punerea la punct a unei pretendente la promovare s-a conturat oarecum firesc pe fondul unei capotări inadmisibile pentru o formație din prima pătrime a ierarhiei, ceea ce certifică aspectul că nivelul valoric și calitativ al întrecerii este tare modest. 

Și urmează ca timișenii să-i testeze pe reșițeni chiar în Caraș-Severin, în Săptămâna Mare, după care vor primi vizita celor din Avrig.

CSC Ghiroda și Giarmata Vii: Gakos – Semeniuc, Lazăr, Bocșan, Mancaș, Guricici, Pițuc (min. 79, Șofran), Hotca (min. 63, Jichici), Ghinescu (min. 86, Cluci), Țugui (min. 82, Saizu), Budur.

Antrenor Paul Codrea

Pe bancă: Popeț, Barbu, Ilan, Horcea.

AFC Metalurgistul 1939 Cugir: Bănică – Dohotariu, Morariu, Grozav, Vărărean – Șaucă (min. 76, Neagu), Dican, Necșulescu (min. 74, Șuteu), Păcurar – Cîrstean, Făgărășanu.

Antrenor secund: Marius Opric

Pe bancă: Vâjdea, Voicu, Itu, Neagu, Cercel, Lang.

Au arbitrat: Alexandru Nicolae Suvar – Adrian Epure şi Bogdan Vasile (toţi trei din Sibiu). Observator de arbitri Cosmin Danciu (Hunedoara), iar delegat de joc Cristian Gîț (Deva).

*

La cald…

Marco Giuricici (jucător CSC Ghiroda și Giarmata Vii): ”A fost un meci dificil, am întâlnit o echipă foarte bună, care a avut o posesie foarte bună a balonului, dar noi am intrat decişi în repriza a doua, mai concentraţi, şi am reuşit să marcăm şase goluri. Am reuşit să câştigăm chiar detaşat! Am încercat să şutăm mai mult la poartă, aveam vântul cu noi şi am încercat din toate poziţiile… Și ne-a reuşit… Pentru noi a fost cea mai tare victorie obţinută acasă!”

Paul Codrea (antrenor principal al gazdelor) 

-Aţi reuşit o victorie clară şi aţi depăşit norma de patru goluri… ”Da, sincer, chiar îmi doream să dăm gol, mai bine ţineam şi pentru meciul viitor. Am primit un gol până la pauză, e clar că rezultatul era nemeritat. Nu am făcut un joc fantastic, eram în prima contra vântului, am avut 2-3 ocazii chiar singur cu portarul. Le-am spus băieţilor mergem înainte, avem şi noi acum vântul, chiar aşa au dat şi ei golul. Trebuie să şutăm de la distanţă şi din toate poziţiile… Au crezut în ei! Sincer, noi ne aşteptam la un meci foarte, foarte greu, este o echipă foarte bună, dar sincer nu ştiu ce probleme au. Și nu ştiu de ce s-au deprimat în repriza a doua. Dar ce am văzut eu, i-am studiat, jucau foarte bine, chiar mi-a fost frică de jocul asta… Mă bucur că băieţii au jucat bine şi mă bucur pentru toţi cei care au dat goluri, mai ales că cei care au jucat mai puţin s-au ridicat la nivelul aşteptărilor, mă refer la Ţugui, Giuricici, Budur, care a lipsit în ultima perioadă, chiar la Cluci, care a jucat cât de puţin dar a intrat şi a dat gol. Horcea e a treia oară când se încălzeşte înainte şi recidivează, poate că are o problemă destul de serioasă şi nu cred că mai poate juca până la final. Vedem ce se va întâmpla cu el în cele din urmă”.

Marius Opric (antrenor secund): ”Nu avem nici o explicaţie! Nu am ce să spun, au fost mai buni şi ne-au dat o lecţie de fotbal, chiar am întâlnit o echipă foarte bună”.

Rezultatele zilei în C4, pe coloana clasamentelor…

Fotografii de Iosif Canea

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 + = cincisprezece

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: