Divizionara Timişoarei în fotbalul românesc a găzduit pe gazon natural reprezentanta Timişului în Liga a II-a, rezultând un frumos şi util meci amical, într-atât de important prin faptul că a putut fi organizat pe iarbă deşi abia în a doua sâmbătă din februarie.
Aşadar din nou fotbal pe „Ştiinţa”, ca-n zile mai bune, pe iarba „mană cerească”.
Câteva fotografii de la faţa locului, succinte detalii şi declaraţii ale unor protagonişti.
Iar pe coloana datelor tehnice, ultimele rezultate din SuperLiga, sâmbăta începând cu AFC Unirea o4 Slobozia – Universitatea Craiova 0-1 (0-0) la Clinceni, precum şi programul etapelor 25-26, respectiv toate clasamentele la zi din eşaloanele 1-6, cu menţiunea că sezonul regulat al Ligii 2 va fi reluat peste două săptămâni, când CSC Dumbrăviţa va primi vizita Ceahlăului, iar cel al Ligii a III-a peste trei săptămâni, când alb-violeţii vor juca la nou-promovata ACS Viitorul Arad.
Una caldă, alta rece pentru „studenţii de pe Bega”, SSU Politehnica Timişoara – CSC Dumbrăviţa încheindu-se 1-3 (1-1).
Terenul „Ştiinţei” fiind bun pentru această perioadă a anului, hibernală, iar vremea chiar prielnică pentru fotbal, deşi soarele „a fost cu dinţi”.
Mângâind în jur de 100 de spectatori dar şi câţiva ceva mai… „clandestini”, vreo 5-6 muncitori profitând de ocazie şi devenind primii privitori ai unei întâlniri fotbalistice de la Baza I – UPT din viitoarea tribună pe cale de înălţare.
Ridicată fiind încetul cu încetul. Iar cu toţii au avut ce vedea la jocul de verificare între tinereştile grupări „viola” respectiv de la Pădurea Verde.
În ceea ce priveşte deznodământul, într-adevăr una caldă – victoria la scor cu Avântul Periam, şi-alta rece pentru alb-violeţii înfrânţi astăzi de la prânz spre final acasă de către echipa mai pragmatică de eşalon superior.
Aflată la cel de-al doilea test al săptămânii pe gazon natural, alb-verzii pregătiţi de Cosmin Stan fiind verificaţi prin joc şi miercuri pe propriul teren, când încasau deja în primul sfert de oră, în cele din urmă rezultat final, 0-2 (0-2) cu ghirozenii.
Însă, de la un eşec la două goluri deficit, la un succes cu două goluri avans, înscrise spre final, dumbrăviţenii marcând cu această ocazie după ce nu scuturau deloc plasa în ultimele trei apariţii, la Sibiu şi Ungheni pe suprafeţe sintetice, iar acum trei zile la Pădurea Verde.
Rezultând a doua lor victorie în cinci partide de pregătire, după două înfrângeri la zero.
La o incursiune pe flancul drept, bine servit, Modan a intrat în careu şi a deschis scorul cu un şut din lateral dreapta, de la circa 13 metri, direct la vinclul colţului lung: 0-1.
După numai două minute egalând pentru polişti Denis Boariu cu un şut de la câţiva metri lângă bara din dreapta, jos: 1-1.
SSU Politehnica Timişoara se aliniase cu Mosoarcă – Nagy, Tătaru, Vlaicu, Krista – Militaru, Rotariu – Prună, Popa, Boariu şi golgeterul Istratie.
Iar CSC Dumbrăviţa cu Iliescu – Butnăraşu, Scutaru, Zurbagiu, Ghinescu, Sofran, Ignea, Ailenei, Gladun, Cibi şi Modan.
În repriza secundă, poliştii au intrat cu Mosoarcă, lăsându-i locul din minutul 60 lui Enăşescu, Miclăuş, Roşu, Huminic, Radu Ciurel – Pureca, Rotariu (min. 60, Fazekaş) – Marincu, David Ciurel, Mihăescu şi Avramescu, introduşi fiind şi Moş şi Lazăr.
De partea secund-divizionarilor, antrenorul Cosmin Stan i-a mai introdus în repriza secundă pe Curea, Paulevici, Sima, Purlea şi Anişorac, pe bancă fiind şi portarii Braşoveanu şi Mikloş.
Câteva modificări devenind de impact, căci Dragan Paulevici a înscris în minutul 77, preluând conducerea pentru dumbrăviţenii ai cărui golgheter a fost în sezonul trecut, iar Răzvan Purlea a stabilit rezultatul final chiar în minutul 90.
După care, antrenorul Cristian Gălan a remarcat că „ne-am îngrijit foarte tare de aspectul acesta în această perioadă, de a juca pe teren natural, pentru că nu am făcut deloc antrenament pe el, l-am protejat, tocmai să avem teren bun pentru jocurile amicale. Într-adevăr, am întâlnit o echipă bună de Liga 2, au încercat să-şi ruleze jucătorii pe care se bazează foarte mult în campionat. A fost un meci foarte frumos. Chiar mi-a plăcut! Noi ne propunem un joc cât mai bun, ca în urma jocurilor noastre să avem posibilităţi foarte bune care să ne permită să accedem în play-off. Cred că e realist ceea ce gândim, pentru că, jucătorii noștri, fie ei tineri cum sunt, dau dovadă de destulă maturitate în joc și chiar practică un joc frumos. Mi-aş dori din tot sufletul să se întâmple acest lucru, o accedere la baraj. Dacă echipa joacă, cu siguranţă se va întâmpla. Pentru că totul ţine de noi, ca grup, cum gestionăm situaţiile în timpul jocurilor şi cum vom avea parte de rezultate. Grupul a început să se omogenizeze spre finalul anului trecut, pentru că s-a creat practic un grup nou. A fost un grup destul de eterogen ţinând cont că am adus copilaşi de la Academie (n.r.: SSU Politehnica n-are o Academie, ci un centru de copii şi juniori) plus jucători care au rămas, plus din alte părţi veniţi. Acum avem cei 26 de jucători, care au fost astăzi pe teren, îi avem în lot, ăsta e lotul cu care mergem mai departe şi cred că o să facem o figură frumoasă. Nu am discutat niciodată despre accederea la baraj ca un obiectiv al echipei. Ştiam de la început ce lot avem, un lot tânăr, și era foarte greu să punem acest obiectiv în momentul în care am preluat grupul. Urmează şapte zile foarte pline, pentru că jucăm miercuri cu Peciu Nou şi vineri cu Alba Iulia. Şi-atunci o să fie nişte zile pline, după care avem ultimul amical la Kikinda, cu o săptămână înainte de începerea campionatului. În continuare alegem jucătorii pentru prima etapă cu Viitorul. Încă împărţim minutele, pentru că toţi trebuie să crească, fie că au 15-16 sau 27 de ani – cel mai în vârstă…”
Dragan Paulevici, autor al unui gol pentru CSC Dumbrăviţa, a remarcat că „meciul a fost destul de dificil. Cel puţin în prima repriză, simţeam că nu ne regăsim. Un meci pe contre, cu multe dueluri, însă destul de deschis. Au fost ocazii de ambele părţi, cel puţin în prima repriză. Dar după pauză, au fost şi unele modificări de ordin tactic, am intrat câţiva jucători noi de pe bancă şi se pare că meciul s-a înclinat puţin spre poarta gazdelor. Am avut o perioadă foarte grea, de cantonament, cu foarte multă încărcare. Eu unul încă mă resimt și, se pare, și alți colegi. Avem foarte mulți jucători accidentați. Sunt meciurile de pregătire, începem încetul cu încetul să ne cunoaștem între noi. Într-adevăr, au fost multe schimbări în lot, iar asta poate că s-a văzut puțin în primele jocuri, ne găseam puțin mai greu. Dar azi, cel puțin în repriza a doua, mi-a plăcut, am pasat, ne-am arătat mai mult la joc și s-a văzut că au curs ocaziile, ceea ce până acum ne lipsea. E important că am făcut acest meci pe iarbă. Se pare că și din cauza terenurilor sintetice au apărut aceste accidentări. Pe lângă faptul că picioarele sunt grele, sunt supraîncărcate, terenurile tari te suprasolicită și vin tendinite, probleme inghinale, dureri la spate. Îi aud pe jucători cum se plâng, şi eu sunt printre cei care se resimt, însă încerc să trag de mine şi să merg mai departe.”
Paulevici a mai spus următoarele: „Cred că aceste jocuri de acasă, cu Ceahlăul şi Câmpulung Muscel, vor fi cheia în acest campionat. Trebuie să fim foarte inteligenţi, să dăm totul pe teren, astfel încât să nu tremurăm la final de campionat. Trebuie să tratăm toate meciurile cu maximă seriozitate, dar în aceste două jocuri chiar trebuie să dăm tot ce avem mai bun pentru a câștiga. Se simte presiunea rezultatelor, nu pot să zic nu. Eu tot timpul am fost un jucător care a fost dispus să dea totul pe teren și simt presiunea, pentru că și adversarele noastre vor trata meciurile cu maximă seriozitate. Lupta este crâncenă și trebuie să ne menținem în Liga 2!”
Fotografiile
Arbitrul prim-divizionar George Roman a fost la centru.