FOTO. Fair-play? Spirit sportiv pe principala arenă a României? Diferența între a oglindi minciuna din societate și a te evidenția cu adevărat pozitiv – pildă pentru copii, juniori și tineri

În lumina ultimelor exemple din arena sportivă, asociată în principiu spiritului de fair-play dar oglindind tarele sociale prin a-și trăda menirea de căpătâi – aceea de a concura cu puritate și frumusețe sufletească în ideea de respect față de joc, partenerii de întrecere și întreg fenomenul ca parte a vieții publice, trădare după chipul și asemănarea unei societăți pervertite, Sporttim relansează aceeași pledoarie la maximă sportivitate și spirit de fair-play și la nivelul fotbalului divizionar național, pe care o adresa recent întregii suflări a fotbalului timișean. Un eșantion fidel al derapajelor ”nu faceți așa”, duminică seară în Liga 1 pe principalul stadion al țării, Arena Națională, o minge ieșită în afara suprafeței de teren fiind jucată cu concursul erorii brigăzii de arbitraj și rezultând în continuarea fazei în acordarea unei lovituri de la 11 metri, foloase necuvenite de beneficiar, gazda FCSB. Care s-a ales într-adevăr cu 3 puncte, dar atât și nimic mai mult într-o mai mare schemă a lucrurilor, pe când, dacă sportivul la balon, Dumiter, ar fi semnalat evidența faptelor, ar fi devenit model de urmat drept atitudine și conduită pentru alte și alte generații de copii, juniori și tineri care îndrăgesc jocul. Diferența între a îndeplini ceea ce se obișnuiește și pe de altă parte ceea ce ar trebui în mod normal îndeplinit, cu integritate și omenie, în spirit de fair-play. Diferența între a te evidenția cu adevărat pozitiv și a te complace reflexelor marii mase de manevră.

Dacă și cu parcă în ajunul unei sărbători creștinești, Sfântul Nicolae.

România suferă o cumplită criză morală și tragedie a conștiințelor, a căror asanare este imposibilă în condițiile în care societatea se complace fără a conștientiza traiului într-o profundă minciună, la care a devenit imună, unica șansă fiind dată de trezirea spirituală. 

Așa cum recent îndemna întreaga suflare a fotbalului timișean – de la președintele Asociației Județene Timiș și până la sufletiștii celui mai modest clasat club în structura competițională a întrecerilor sportului rege din acest colț de țară, la maximă sportivitate și spirit de fair-play, la respectarea valorilor autentice și de căpătâi ale acestui minunat joc oferit lumii cu secole în urmă în ideea ca deopotrivă practicanții și iubitorii săi să se bucure de frumusețea sa, la responsabilitate și o atitudine corect asumată de parteneri de concurs între absolut toți cei implicați în fenomen, de la sportivi, staff-uri tehnice, delegați și susținători ai grupărilor participante până la oficiali și trimiși în diferite capacități ai AJFT, Sporttim relansează această pledoarie și la nivelul întregului fenomen fotbalistic divizionar, mai presus de toate sensibilizându-i întru conștientizare pe toți sufletiștii din arena jocurilor în sensul accesării conștiinței spirituale imperios necesar a fi manifestată pentru îmbunătățirea climatului general din acest domeniu al vieții sociale, prin mai multă omenie, mai bune practici, prin integritate, cinste și onestitate, printr-o curățire sufletească – toate având darul de a-i conecta la esența pură a fotbalului așa cum era imaginat de vizionarii pionieri ai jocului.

Sporttim, publicație etalon în România cum și-ar dori să aibă nenumărate regiuni fie și din străinătate și care a efectuat educație sportivă prin intermediul consemnărilor sale în deceniile noului mileniu, lansează cu această ocazie un apel de sensibilizare celor din fenomenul fotbalistic județean și național în sensul respectării cu sportivitate a integrității rădăcinilor autentice ale jocului, în sensul plantării de ”semințe bune”, absolut necesare în condițiile în care sportul rege din țara noastră suferă cronic și acut nu doar în planul competitivității sale, în picaj liber – evidențiat prin faptul că selecționata de seniori nu s-a calificat nici după 24 de ani la turneul final mondial sau că multipla laureată națională ca principală reprezentantă peste hotare a ajuns să dețină un singur punct din 5 apariții în cea mai modestă întrecere cu numărul 3 a cluburilor, Conference League, dar și în cel al credibilității în dramatică scădere dat fiind cele ce se petrec pe terenurile patriei și în jurul acestora nu ca o raritate sau excepție.  

Ultimele rezultate din Liga 1, Liga 2 și Seria 8 în Liga 3, plus programul viitor în elită, pe coloana clasamentelor la zi a secțiunii Fotbal. 

VIDEOx2. Balint (antrenor UTA), pledoarie extraordinară pentru însănătoșirea sportului rege intern, după FCSB – UTA 2-1: „Responsabilii care conduc fotbalul românesc să se uite.” Ceea ce semnalează constant și mereu Sporttim în noul mileniu dintr-o perspectivă mai amplă, spus cu alte cuvinte

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 9 = noua

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: